Top 5 Αξιοθέατα στην Πάτρα


Η Πάτρα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου. Είναι ένα σημαντικό αστικό κέντρο καθώς διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Η Πάτρα είναι ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της δυτικές Ελλάδας και διαθέτει αξιόλογα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε.

 

 

  1. Ο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα
    Ο συγκεκριμένος ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ανδρέα, τον απόστολο του Χριστού. Πρόκειται για μια χριστιανική βασιλική μαζί και με τον διπλανό παλαιό ναό του Αγίου Ανδρέα αποτελούν σημαντικό χώρο προσκυνήματος για τους Χριστιανούς. Είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και ο 3ος μεγαλύτερος βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Το εσωτερικό του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες και μωσαϊκά βυζαντινής τεχνοτροπίας.
  2. Οινοποιείο Αχαϊα Κλάους – Achaia Clauss
    Ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss που βρέθηκε στην Πάτρα το 1854. Εντυπωσιασμένος από το μαγευτικό τοπίο της περιοχής και τον αμπελώνα της. Το γλυκό κόκκινο κρασί ονομάστηκε «Μαυροδάφνη» προς τιμής της αγαπημένης του, Δάφνης, η οποία είχε μαύρα μάτια. Επίσης, ο Gustav Clauss θεωρείται ο καθιερωτής του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη της πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας του 1885. Στις αποθήκες του οινοποιείου μπορούν να αποθηκευτούν έως και 7,500 τόνοι Μαυροδάφνης. Μάλιστα στο αυτοκρατορικό κελάρι φυλάσσεται το παλαιότερο κρασί της Ελλάδας που χρονολογείται από το 1873.
  3. Κάστρο Πατρών
    Το κάστρο Πατρών χτίστηκε επάνω στην αρχαία Ακρόπολη με τα οικοδομικά της υλικά κατά τον 6ο αι.μ.Χ. από τον Ιουστινιανό. Ήταν το βασικότερο φρούριο της πόλης και είναι καλοδιατηρημένο μνημείο μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στις απολήξεις του Παναχαϊκού και το θέατρο που βρίσκεται στον εσωτερικό περίβολο του κάστρου τα καλοκαίρια πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές δεξιώσεις.
  4. Ρωμαϊκό Ωδείο
    Υπολογίζεται ότι το ωδείο κατασκευάστηκε στα χρόνια του Αυγούστου. Βρίσκεται στα δυτικά του Κάστρου των Πατρών, και ενώ έπαθε ζημιές από διάφορες φυσικές καταστροφές το 1959 ξεκίνησε η αναμαρμάρωση και η αναστήλωση πολλών χώρων του ωδείου. Είναι επισκέψιμο μέρος και χρησιμοποιείται για διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.
  5. Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
    Βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και διαθέτει 3 μεγάλες αίθουσες για την μόνιμη έκθεση, αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις και χώρους υποδοχής των επισκεπτών, αναψυκτήριο, αμφιθέατρο, χώρους αποθήκης και υπαίθριο πάρκινγκ. Τα εκθέματα που βρίσκονται μόνιμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών φιλοξενεί εκθέματα από την περιοχή των Πατρών που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.