Τοπ αξιοθέατα στα Ιωάννινα


Τα Ιωάννινα είναι μια μοντέρνα πόλη,χτισμένη δίπλα σε λίμνη. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Παρακάτω θα βρείτε τα τοπ αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στα Ιωάννινα:

 

View to the lake Pamvotis

 

  1. Λίμνη Παμβώτιδα: Είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Το νησάκι που βρίσκεται στη μέση της λίμνης γνώρισε περίοδο ακμής τον 13ο αιώνα, με την ίδρυση του Δεσποτάτου της Ηπείρου και ανεργέθηκαν 6 μονές καθιστώντας το προπύργιο του βυζαντινού μοναστικού βίου.
  2. Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας: Το νησάκι της λίμνης είναι ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά λίμνης στην Ελλάδα. Για να φτάσετε στο νησί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καραβάκι που αναχωρεί από το Μώλο στα Ιωάννινα και το ταξίδι διαρκεί 6 λεπτά. Στο νησάκι μπορείτε να βρείτε τοπικά προϊόντα, ταβέρνες και καφέ.
  3. Φαράγγι του Βίκου: Το φαράγγι του Βίκου έχει μήκος 24 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Στο φαράγγι μπορείτε να βρείτε καταφύγια άγριας ζωής με πολλά είδη ποθλιών και θηλαστικών. Χρησιμοποιήστε το σηματοδοτημένο μονοπάτι και διασχίστε το φαράγγι, απολαμβάνονται το μοναδικό τοπίο γύρω σας!
  4. Σπήλαιο Περάματος: Το σπήλαιο Περάματος βρίσκεται 5 χιλίομετρα έξω από τα Ιωάννινα. Υπολογίζεται ότι πριν 2 εκατομμύρια χρόνια σχηματίστηκε πολυδαίδαλο σπήλαιο. Στους θαλάμους και τους διαδρόμους του σπηλαίου αναπτύσονται σταλαγμίτες και σταλακτίτες.