Τοπ αξιοθέατα στην Αλεξανδρούπολη


Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του Έβρου και ιδρύθηκε αρκετά πρόσφατα, το 1875. Η πόλη πήρε το όνομα της από τον βασιλιά Αλέξανδρο Α’ της Ελλάδας. Ενδείκνυται για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές, μιας και συνδυάζει θάλασσα και βουνό.

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης υπάρχουν διάφορα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε, αν επισκεφτείτε την πόλη.

 

Alexandroupolis lighthouse with sky background

 

 

Τοπ αξιοθέατα στην Αλεξανδρούπολη

 

Ο Φάρος

Είναι ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της Αλεξανδρούπολης. Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης κατασκευάστηκε το 1850 από γαλλική κατασκευαστική εταιρεία και είναι ο μεγαλύτερος φάρος στην Ευρώπη. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του φάρου, χρησιμοποιώντας τα 98 σκαλοπάτια καθώς δεν υπάρχει ασανσέρ!

 

Λαδιά Έβρου

Στο χωριό Λαδιά Έβρου υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος, το δάσος της Λαδιάς. Διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα, σπάνια αρπακτικά και ερπετά και ένα καταφύγιο και είναι σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της φύσης και της οικολογίας.

 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και περιέχει εκθέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων, ήθη και έθιμα, παραδόσεις, φαγητό και ενδυμασίες των ντόπιων. Μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο μόνοι σας ή μπορείτε να κάνετε κράτηση σε κάποιο γκρουπ για ξενάγηση.

 

Παραλίες Αγ.Παρασκευή και Κυανή Ακτή

Πρόκειται για δυο παραλίες ήσυχες και όμορφες, με ατελείωτη αμμουδιά. Στις παραλίες αυτές μπορείτε τα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετέριες και μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ.