4 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην περιοχή της Καλαμάτα


 

Aerial cityscape view of the Beautiful coastal city of Kalamata

 

Η Καλαμάτα και η γενικότερη περιοχή της Μεσσηνίας έχει πλήθος δραστηριοτήτων και αξιοθέατων και είναι ιδανική πόλη για αποδράσεις όλο το χρόνο. Ο νέος δρόμος που ενώνει την Αθήνα με την Καλαμάτα και το αεροδρόμειο της Καλαμάτας, που βρίσκεται 10 χμ. έξω από την πόλη την κάνουν έναν φανταστικό και εύκολα προσβάσιμο προορισμό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παρακάτω βρείτε τις καλύτερες δραστηριότητες που σαν προτείνουμε να κάνετε, όταν επισκευθείτε την Καλαμάτα:

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα κάστρα, όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ανεβαίνοντας στο Κάστρο της Κορώνης μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο της δυτικής εισόδου του κάστρου.

  • Βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας

Το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας έχει γραφικά σοκάκια, κτίρια φανταστικής αρχιτεκτονικής, εστιατόρια και πληθώρα καφέ και μπαρ που καλύπτουν όλα τα γούστα. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης ακόμα και το καλοκαίρι και επιλέξτε ένα ωραίο εστιατόριο η παραδοσιακή ταβέρνα για το δείπνο σας. Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί πλέον ως ανοιχτό μουσείο-εκθετήριο.

Η Ναυαρίνου είναι ίσως ο πιο διάσημος δρόμος της πόλης της Καλαμάτας, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πόλη αλλά και η παραλιακή Ναυαρίνου είναι διάσημες για τους φοβερούς και ασφαλής ποδηλατοδρόμους της. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο, κάνοντας ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα ή να περπατήσετε στον μεγάλο πεζόδρομο που υπάρχει κατά μήκος της Ναυαρίνου. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους ντόπιους, οι οποίοι προτιμούν τη συγκεκριμένη περιοχή κυρίως το καλοκαίρι.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα με καταπράσινα νερά. Πίσω από την παραλία μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη πεζοπορία ενώ υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε μέχρι και τα φλαμίνγκο που υπάρχουν στην περιοχή, φτάνοντας ψηλά στο Παλαιόκαστρο, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα. Άλλωστε η Βοϊδοκοιλιά θεωρείται μια από την πιο ωραίες παραλίες της Μεσογείου!