×

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να αποτελεί μια βασική συνήθεια για την πιο αποτελεσματική και ουσιαστική περιποίησή του.

 

Close up of hands of skillful beautician cleaning and touching female face with sponge. T

 

Ένας βαθύς και σωστός καθαρισμός προσώπου είναι η βάση για οποιαδήποτε μορφή περιποίησης επιλέγει να ακολουθεί ο καθένας στην καθημερινότητά του. Η επιδερμίδα οξυγονώνεται, το σμήγμα απομακρύνεται και έτσι όλα τα προϊόντα που ο καθένας χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ρουτίνα περιποίησης για το πρόσωπο, εισχωρούν πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα, προσδίδοντας όλα τα συστατικά που εμπεριέχουν.

Ένας βαθύς και αποτελεσματικός καθαρισμός προσώπου, που έχει με προσοχή αφαιρεθεί κάθε παρουσία σμήγματος και το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο, χρειάζεται να γίνει από κάποιον που γνωρίζει ακριβώς τη διαδικασία για να αποφευχθούν κοκκινίλες, μολύνσεις ή έντονοι ερεθισμοί.

 

Πώς γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός;

Για έναν βαθύ καθαρισμό υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορεί κανείς να επιλέξει, είτε να συνδυάσει, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου του και την καθοδήγηση που θα έχει λάβει από κάποιον ειδικό που γνωρίζει.

  1. Ο πρώτος και πιο γνωστός τρόπος για βαθύ καθαρισμό, που γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι η αφαίρεση του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων από την επιδερμίδα από κάποιον ειδικό, αφού έχει προηγηθεί και η διαδικασία προετοιμασίας της επιδερμίδας του προσώπου με τον ατμό. Πρόκειται για μια διαδικασία καθαρισμού του προσώπου που απευθύνεται σε άντρες και σε γυναίκες κάθε ηλικίας και συνιστάται -ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος του καθενός- να γίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο.
  2. Δερμοαπόξεση, είναι μια ακόμα μέθοδος για καθαρισμό προσώπου που προτιμούν αρκετοί καθώς θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική.Η διαδικασία γίνεται με ειδικό εξοπλισμό, όπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ καθαρίζουν απαλά το πρόσωπο. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη τεχνική επιτυγχάνεται η λείανση των έντονων ρυτίδων και η ανάπλαση του κολλαγόνου.
  3. Χημικό peeling, αποτελεί την πιο γνωστή μέθοδο απολέπισης της επιδερμίδας, γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και υπόσχεται τέλεια αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα λείο και αναζωογονημένο πρόσωπο και δέρμα. Η μέθοδος αυτή καταπολεμά τη δυσχρωμία, τις ουλές και τις κηλίδες.

 

Βαθύς καθαρισμός προσώπου & οφέλη

Όπως έχει ήδη προαναφερθεί σε προηγούμενα σημεία, ένας βαθύς και καλός καθαρισμός προσώπου χρειάζεται να αποτελεί μέρος της περιποίησης του προσώπου όλων, τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών. Τα οφέλη του καθαρισμού στο πρόσωπο είναι αρκετά και πολλαπλά, καθώς εκτός από μια πιο υγιή επιδερμίδα, πιο λαμπερό δέρμα και πρόσωπο, επιτυγχάνονται επιπλέον οφέλη για το δέρμα. Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του κάθε δέρματος, μπορούν να μειωθούν ρυτίδες, να μειωθεί η εμφάνιση κηλίδων, δυσχρωμίας κ.α..

 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου;

Ο καθαρισμός του προσώπου χρειάζεται να γίνεται τακτικά. Φυσικά το τακτικά κυρίως ορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε δέρμα και φυσικά τον τύπο του κάθε δέρματος. Παρόλα αυτά, συνιστάται σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο να γίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο, για ένα λαμπερό πρόσωπο και πάνω από όλα για να επιτευχθεί η υγειά του δέρματος.

 

Τι πρέπει να προσέχω μετά από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου;

Φυσικά, ύστερα από τον καθαρισμό προσώπου, όπου έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος και έχει γίνει μια διαδικασία για έναν βαθύ καθαρισμό, χρειάζεται το κάθε άτομο που κάνει καθαρισμό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε κάποια σημεία κυρίως αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται για κάποιες μέρες να προσέχει τον καθαρισμό του προσώπου, να χρησιμοποιεί πετσέτες μιας χρήσης ή χαρτομάντηλα μετά το πλύσιμο του προσώπου, να αποφύγει το βάψιμο, να αποφεύγει να ακουμπάει τα χέρια του στο πρόσωπο αν δεν είναι καθαρά, να κοιμάται σε καθαρές μαξιλαροθήκες και άλλα πολλά που συμβάλλουν στο να μη μολυνθεί το πρόσωπο μετά από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου.

Όλα τα παραπάνω είναι συμβουλές που λαμβάνει και από το εξειδικευμένο άτομο που έχει επιμεληθεί και έχει αναλάβει και την διαδικασία του καθαρισμού του προσώπου. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλύτερα τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του δέρματος μετά από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, αλλά και τι χρειάζεται να υιοθετήσει ως συνήθειες το κάθε άτομο, ανάλογα και με τις ανάγκες του προσώπου του.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.  Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ειδικούς όπως φαρμακοποιούς, χημικούς φαρμάκων, βιολόγους, makeup artists, διατροφολόγους – διαιτολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Εκτός της συντακτικής ομάδας του Pharm24, θα βρείτε άρθρα με την υπογραφή και επιμέλεια ειδικών, όπως μαιευτήρες, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παιδίατρους, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες.

Περισσότερα