×

Καθαρισμός Προσώπου για Ακμή


Η εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρουσιάζουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Attractive female model with crisp combed hair, closes eyes and gestures actively, feels pleased, washes face with cleansing foam,

 

Μπορεί η εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο να έχει συνδυαστεί με την εφηβεία, που είναι και πιο συχνό σα φαινόμενο, όμως η παρουσία ακμής συμβαίνει εξίσου συχνά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι, η ακμή μπορεί να παρουσιαστεί σε κάποιον σε μεγαλύτερη ηλικία, ύστερα από την εφηβεία και οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί και διαφορετικοί, όπως η αλλαγή της σύστασης του δέρματος σε πιο λιπαρό, το άγχος και το στρες, η διατροφή, το κάπνισμα, κάποια προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποίησε και προκάλεσαν την εμφάνισή της κ.α..

Η αντιμετώπιση της ακμής πλέον ποικίλει και εξαρτάται συνήθως από το βαθμό του προβλήματος που κάποιος έχει να αντιμετωπίσει. Έτσι, αν η εμφάνιση ακμής είναι έντονη και σε μεγάλο βαθμό σε κάποια εφηβική ηλικία με έντονα σπυράκια, σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι η καθοδήγηση από κάποιον ειδικό ιατρό, ώστε να εξεταστεί αν υπάρχει ανάγκη το κάθε άτομο να πάρει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Φυσικά όταν κάποιος έχει πάρει την απαραίτητη καθοδήγηση από τον ιατρό του, μπορεί να βρει πολλές και εναλλακτικές μεθόδους ώστε να αντιμετωπίσει την ακμή στο πρόσωπο.

Η ακμή στο πρόσωπο δεν είναι κάτι μόνιμο, στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται άμεσα και επηρεάζεται πολύ από τις ορμόνες, την ψυχολογία ή το άγχος που το άτομο αντιμετωπίζει κατά διαστήματα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ώστε να μην την αντιμετωπίζουν ως κάτι μη αντιμετωπίσιμο και έτσι ενδεχομένως αυτή η αντίληψη να επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισής της.

Με μια πολύ γρήγορη ερεύνα, ο καθένας μπορεί να εντοπίσει προϊόντα που ανταποκρίνονται τόσο στο διαθέσιμο budget που διαθέτει, ενώ παράλληλα μπορούν να είναι προϊόντα που έχουν στοχευμένα δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της ακμής. Φυσικά, το δέρμα χρειάζεται μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση κατά το διάστημα της εμφάνισης της ακμής στο πρόσωπο, που σημαίνει πως ο σχολαστικός καθαρισμός προσώπου με ειδικά τζελ καθαρισμού ή αφρούς και σαπούνια καθαρισμού προσώπου πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Χρειάζεται να χρησιμοποιούνται προϊόντα που δεν ξηραίνουν το δέρμα και το πρόσωπο, ώστε να διατηρείται μια ισορροπία. Επίσης, τα προϊόντα καθημερινής ενυδάτωσης και περιποίησης χρειάζεται να έχουν επιλεγεί με προσοχή, τόσο στο να είναι σχεδιασμένα για πρόσωπα με ακμή, όσο και να μην επιβαρύνουν την επιδερμίδα, κυρίως στην αύξηση της λιπαρότητας. Είναι σημαντικό το δέρμα να μπορεί να αναπνέει και να μην επιβαρύνεται με τη χρήση των προϊόντων. Έχει παρατηρηθεί, πως αν σε ένα λιπαρό πρόσωπο, δεν χρησιμοποιηθεί το σωστό προϊόν προς ενυδάτωση, μπορεί η λιπαρότητα να αυξηθεί και κατά συνέπεια να είναι ένα κύριο στοιχείο παρουσίας της ακμής στο πρόσωπο.

Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, όλοι μπορούν να βρουν και να επιλέξουν προϊόντα που βοηθούν και ταιριάζουν περισσότερο στις δικές τους ανάγκες και συνήθειες για τον καθαρισμό του προσώπου με ακμή. Στο εμπόριο υπάρχουν διαφορετικές μορφές προϊόντων καθαρισμού που είναι στοχευμένες κατά της ακμής, σε μορφές τζελ, σαπουνιού ή αφρού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και καθημερινά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα, ώστε να αποφευχθεί επιπλέον ερεθισμός στο πρόσωπο.

Η λιπαρότητα πρέπει να διατηρείται σε ισορροπία, ώστε να αποφεύγεται και η εμφάνιση ακμής. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να επιλέγονται τα σωστά προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού του προσώπου που ανταποκρίνονται, τόσο στον τύπο δέρματος, όσο και στις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέγονται προσεκτικά και τα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο που το πρόσωπο έχει παρουσιάσει ακμή. Να καθαρίζονται πολύ καλά όλα τα εργαλεία μακιγιάζ και τα πινέλα διότι όλα τα παραπάνω μπορούν να επηρεάσουν εξίσου στην εμφάνιση ή στην επανεμφάνιση της ακμής στο πρόσωπο.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.