×

Καθαρισμός Προσώπου στην Εγκυμοσύνη & τα Καλύτερα Προϊόντα


 

pregnant woman face cleansing

 

Μήπως έχεις παρατηρήσει κι εσύ αλλαγές στην επιδερμίδα σου από τότε που έμεινες έγκυος; Μέσα στην πληθώρα από αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας κατά την κύηση, δε λείπει και εκείνη της όψης του προσώπου. Επειδή όμως όλα χρειάζονται προσοχή την περίοδο αυτή, έτσι και ο καθαρισμός προσώπου στην εγκυμοσύνη θέλει τα δικά του ξεχωριστά προϊόντα.

Συστατικά όπως η ρετινόλη και το σαλυκιλικό οξύ που αγαπάμε για τις ιδιότητές τους είναι απαγορευμένα όταν κυοφορούμε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εγκυμοσύνη και καθαρό πρόσωπο δεν πάνε μαζί. Ας δούμε τα καλύτερα και καταλληλότερα προϊόντα για καθαρισμό προσώπου στην εγκυμοσύνη.

 

Top προϊόντα για καθαρισμό προσώπου στην εγκυμοσύνη

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Μπορεί εσύ να έχεις ανάγκη προϊόντα χωρίς αρώματα που σου δημιουργούν ναυτία ή το δέρμα σου να έχει γίνει λιπαρό ενώ πριν ήταν ξηρό. Υπάρχουν όμως και συστατικά που είναι ακατάλληλα για χρήση στην κύηση ή και την περίοδο του θηλασμού.

Πριν βιαστείς να πετάξεις όλα σου τα καλλυντικά, συμβουλεύσου το γυναικολόγο σου γιατί μπορεί κάποια να μην είναι επιβλαβή. Μπορώ στην εγκυμοσύνη να κάνω καθαρισμό προσώπου, μπορεί να αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι ναι, αρκεί όλα τα προϊόντα να είναι ασφαλή. Εμείς επιλέξαμε τα πιο απαλά καθαριστικά και σου τα παρουσιάζουμε.

 

Avene Lotion Micellaire Διάλυμα Καθαρισμού

Με ελαφριά υφή και απαλότητα που σέβεται το ευαίσθητο δέρμα, η λοσιόν καθαρισμού της Avene καθαρίζει αποτελεσματικά ακόμα και το μακιγιάζ αφήνοντας την εντύπωση πλυσίματος του προσώπου με νερό. Λίγες σταγόνες αρκούν για μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Το ιαματικό Νερό της Avène και οι ενυδατικοί παράγοντες που περιέχονται στο προϊόν είναι κατάλληλα ακόμα και για την περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ το διακριτικό άρωμα χαρίζει ευχάριστες νότες δροσιάς μετά τη χρήση.

 

A-Derma Promo Biology Dermatological Micellar Water
A-Derma Promo Biology Dermatological Micellar Water

Δροσερή, μη κολλώδης υφή, vegan σύνθεση με βιολογικό χυμό βρώμης Rhealba και 100% και φυσικό καθαριστικό νερό μικκυλίων είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το A-Derma Biology μοναδικό. Κατάλληλο ακόμα και για δέρματα με αλλεργία, καθαρίζει και αφαιρεί μέχρι και το μακιγιάζ.

Τα φυσικά συστατικά ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και εκχύλισμα πικραλίδας είναι ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο για να είναι καθαρό στην εγκυμοσύνη, τα μάτια και ο λαιμός. Ιδανικό για ενυδάτωση και ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος.

 

 

Bioderma Sensibio Gel Moussant Καταπραϋντικό Ήπιο Τζελ Καθαρισμού
Bioderma Sensibio Gel Moussant Καταπραϋντικό Ήπιο Τζελ Καθαρισμού

Ένα τζελ που κάνει αφρό για πλούσια ενυδάτωση ακόμα και του πιο ευαίσθητου δέρματος. Καθαρίζει, αφαιρεί το μακιγιάζ, ενυδατώνει και είναι κατάλληλο ακόμα και για την πειροχή των ματιών.

Χωρίς σαπούνι, άρωμα, parabens, χρωστικές, το τζελ Bioderma Sensibio είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο ώστε να μη φράζονται οι πόροι. Διακρίνεται για την απαλότητά του και τα ενεργά συστατικά που είναι συμβατά με όλα τα δέρματα και συνιστούνται από πολλούς για καθαρισμό προσώπου στην εγκυμοσύνη.

 

 

La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water
La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water

Το La Roche-Posay Νερό Καθαρισμού είναι ένα προϊόν αποτελεσματικό στην απομάκρυνση ρύπων, ακαθαρσιών και μακιγιάζ από το δέρμα του προσώπου, όσο ευαίσθητο κι αν είναι. Καθαρίζει μάτια και χείλη εξίσου, ενώ αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας στο τέλος.

Περιέχει γλυκερίνη, ιαματικό νερό La Roche-Posay, και poloxamer (ένα συστατικό τόσο απαλό που χρησιμοποιείται και σε υγρό για φακούς επαφής). Χωρίς parebens, λάδι, σαπούνι ή αλκοόλη απαλύνει το δέρμα κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

 

💡 Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, πριν τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος ομορφιάς!,

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.