×

Οι Καλύτερες Βιταμίνες για Διάβασμα

 27/03/2024 4m, 22s

Είτε είσαι φοιτητής είτε μαθητής, τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να τα δώσεις όλα, ώστε να πετύχεις στις εξετάσεις σου και να ανταμειφθούν οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς. Οι ανάγκες σου είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται μόνο στην ενίσχυση της ενέργειας και της τόνωσής σου.

Τώρα, όλος ο οργανισμός σου δοκιμάζεται έντονα. Είναι σημαντικό να τονώσεις και τις γνωστικές σου ικανότητες, καθώς είναι πολύ πιθανό και λογικό να νιώθεις την κούραση από μία φορτωμένη χρονιά.

Υπάρχουν πολλές βιταμίνες για την ενίσχυση της μνήμης του εγκεφάλου. Εδώ θα μάθεις ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για διάβασμα.

 

Ποια βιταμίνη βοηθάει στη μνήμη;

Η μνήμη είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα σου στις εξετάσεις. Δεν υπάρχει μόνο μία βιταμίνη που τονώνει τη μνήμη, αλλά ένα σύνολο από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποιες είναι οι βιταμίνες για ενίσχυση μνήμης. Εμείς σου τις συγκεντρώσαμε εδώ:

 

Nature's Plus Pedi-Active Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αντιμετώπισης της Αδυναμία Συγκέντρωσης στα Παιδία
Nature’s Plus Pedi-Active Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αντιμετώπισης της Αδυναμία Συγκέντρωσης στα Παιδία

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση της αδυναμίας συγκέντρωσης στα παιδιά! Ορισμένα παιδιά, αν και διαθέτουν κανονική ή υψηλή ευφυΐα, έχουν μειωμένες σχολικές επιδόσεις, λόγω της αδυναμίας τους να συγκεντρωθούν. Τα παιδιά αυτά μπορεί να φαίνονται απαθή ή άτονα ή αντίθετα να είναι υπερκινητικά με θορυβώδη ή ενοχλητική συμπεριφορά, όμως έχουν συνήθως δύο κοινά χαρακτηριστικά: τη μικρή ικανότητα συνεργασίας και την αδυναμία να ακολουθούν συμβουλές και οδηγίες. Μελέτες με φυσικά συστατικά όπως DMAE, Phosphatidylserine και ενεργοποιημένα φωσφατίδια σόγιας έδωσαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφεύγοντας φάρμακα με ιδιότητες εθισμού ή παρενεργειών.

 

 

Vital Plus Memo Plus
Vital Plus Memo Plus

Το VITAL Memo® είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Περιέχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, rhodiola, αργινίνη, μαγνήσιο, L-γλουταμίνη, Συνένζυμο Q10, Εκχύλισμα Ελαίου από δενδρολίβανο κ.α. Η περιεκτικότητά του αυτή το καθιστά ιδανικό σε περιόδους έντονης πνευματικής κόπωσης.

 

 

Neubria Edge Focus
Neubria Edge Focus

To Neubria Edge Focus είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στην εστίαση, τη διάυγεια και την πνευματική απόδοση. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη συγκέντρωση. Περιέχει μείγμα βοτάνων “Mastermind” με εξειδικευμένα βότανα που συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου και τη βελτίωση της συγκέντρωσης.

 

 

Eviol Brain Function
Eviol Brain Function

Το Eviol Brain Function  συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης & της συγκέντρωσης. Στήριξτε τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία σας. Περιέχει ginkgo biloba και φωσφατιδική σερίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος βιταμινών Β και βιταμίνη Ε και βοηθάει στην πνευματική συγκέντρωση και την τόνωση της νοητικής ικανότητας.

 

 

Power Health Epresat Multi-Vitam
Power Health Epresat Multi-Vitam

Αυτό το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής που ενισχύει τη μνήμη & την αυτοσυγκέντρωση είναι ιδιαίτερα ευεργετικό μαθητές και φοιτητές, καθώς ενισχύει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τις αντοχές σου. Είναι 100% φυσικό και περιέχει μόνο εκχυλίσματα βοτάνων και χυμούς φρούτων και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες. Παράλληλα, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποβολή τού άγχους και αυξάνει τη ζωντάνια και τη διάθεση σε δύσκολες περιόδους. Δεν περιέχει αλκοόλη, πρόσθετη ζάχαρη, ζωικά συστατικά, γλουτένη, άμυλο, χημικά πρόσθετα, συντηρητικά ή χρωστικές.

 

 

IgActive Memory Boost
IgActive Memory Boost

Το IgActive Memory Boost είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με πολυβιταμίνες που συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και νοητική επίδοση. Περιέχει βιταμίνες, Μέταλλα, L-αργινίτη, φωσφατιδυλοσερίνη, συνένζυμο Q10, εκχυλίσματα Ginko Biloba και Ginseng. Περιέχει ακόμα σίδηρο και ψευδάργυρο που συμβάλλουν στην φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία. Τέλος το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στην φυσιολογική νοητική επίδοση. Δεν περιέχει συντηρητικά, προσθήκη ζάχαρης, λακτόζη ή γλουτένη.

Βιταμίνες για ενέργεια και καλή μνήμη

 

Tonotil Plus

Tο ΤΟΝΟΤΙL Plus περιέχει 4 αμινοξέα και επιπλέον καρνιτίνη. H καρνιτίνη, μια βασική ουσία του οργανισμού, βρίσκεται κατά 90% στο μυϊκό σύστημα και κυρίως στον καρδιακό μυ. Αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εισόδου ανωτέρων λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια, τα οποία βρίσκονται στα κύτταρα και είναι τα ”εργοστάσια” παραγωγής ενέργειας του οργανισμού. Η έλλειψη της καρνιτίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Σε ξεκουράζει από τη σωματική, ψυχική και πνευματική κόπωση και καταπολεμά τη νευρική υπερένταση. Είναι χρήσιμο σε παιδιά και νέους που μελετούν (ιδιαίτερα σε περίοδο εξετάσεων). Χορηγείται άφοβα σε παιδιά (άνω των 10 ετών), ενήλικες και ηλικιωμένους διότι δεν έχει αντενδείξεις, δεν παρουσιάζει παρενέργειες και είναι τελείως αβλαβές.

 

 

Vitabiotics Wellteen Him
Vitabiotics Wellteen Him

Το Wellteen Him της Vitabiotics είναι μια πλήρης εφηβική πολυβιταμίνη, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αγόρια 13-19 ετών. Η μοναδική του σύνθεση περιλαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα, καρνιτίνη, Q10, λυκοπένιο από ντομάτα και άλλα συστατικά που δίνουν ενέργεια, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στη σωματική και πνευματική υγεία.

 

 

Vitabiotics Wellteen Her
Vitabiotics Wellteen Her

Το Wellteen Her της Vitabiotics είναι μια πλήρης εφηβική πολυβιταμίνη, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για κορίτσια 13-19 ετών. Η μοναδική του σύνθεση περιλαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα, εκχύλισμα σταφυλιού, Cranberry και άλλα συστατικά που συμβάλλουν στη σωματική και πνευματική υγεία, την ομορφιά και την υγεία του ουροποιητικού συστήματος.

 

 

Moller’s Μουρουνέλαιο Λεμόνι
Moller’s Μουρουνέλαιο Λεμόνι

Συνδυασμός φυσικών ω-3 λιπαρών οξέων με βιταμίνες D3, A και Ε. Η ημερήσια δόση (5 ml) προσφέρει στον καταναλωτή 1200 mg ω-3 λιπαρών οξέων με ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιά, το κυκλοφορικό, την εγκεφαλική λειτουργία και την όραση.

 

Ποιες βιταμίνες να επιλέξετε σε περίπτωση υπερκόπωσης;

 

βιταμινες για υπερκοπωση & κουραση

 

💡Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας, πριν τη χρήση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής για διάβασμα και συγκέντρωση, ώστε να σας προτείνουν το κατάλληλο, με βάση τις ανάγκες σας!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα