Ποια μέρη πρέπει να επισκεφτείτε, αν βρεθείτε στον Πειραιά;


Ο Πειραιάς είναι μια πόλη της Αττικης και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι όλης της ανατολικής Μεσογείου. Η πόλη του Πειραιά έχει πολύ ωραία μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε. Δείτε παρακάτω τα πιο δημοφιλή μέρη για να επισκεφτείτε στον Πειραιά:

 

Aerial drone panoramic photo of famous port of Piraeus

 

  • Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτίστηκε το 1895 στο κέντρο της πόλης του Πειραιά. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ιωάννη Λαζαρίμου. Έχει φιλοξενήσει παραστάσεις των σημαντικότερων Ελλήνων σκηνοθετών, όπως ο Κάρολος Κουν, ο Αλέξης Σολομός, ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, ο Σπύρος Ευαγγελάτος κ.α. καθώς επίσης και έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του θεάτρου οι σημαντικότεροι Έλληνες ηθοποιοί. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες αναστήλωσης του θεάτρου, καθώς οι σεισμοί δημιούργησαν διάφορες ζημιές. Το 2008 ξεκίνησαν εκ’ νέου εργασίες αποκατάστασης και τον Οκτώβριο του 2013 το θέατρο ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του.

  • Μαρίνα Ζεας

Η Μαρίνα Ζέας ή παλαιότερα Πασαλιμάνι βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πειραϊκής. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του Πειραιά, που φιλοξενεί πολυτελή ιστιοπλοϊκά έως μικρές βάρκες. Στην περιοχή της Μαρίνας Ζέας υπάρχουν αμέτρητα μέρη για φαγητό, καφέ ή διασκέδαση. Το όνομα Πασαλιμάνι αποδόθηκε στην περιοχή επί τουρκοκρατίας, όταν οι πασάδες κατέβαιναν στην περιοχή για το μπάνιο τους.

  • Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Ζέας και είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας στο είδος του και παρουσιάζει την ελληνική ιστορία συνηφασμένη με τη θάλασσα από την αρχαία ναυπηγική, την εξέλιξη των πλοίων από τα αρχαία χρόνια έως και την ελληνική επανάσταση του 1821, την παρουσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην νεότερη ιστορία.

  • Καστέλλα

Η Καστέλλα είναι μια απ τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο. Παλαιότερα η περιοχή ονομαζόταν Συνοικία Δεξαμενής, λόγω της δεξαμενής που βρισκόταν στην κορυφή του λόφου και τροφοδοτούσε με νερό την πόλη. Η δυτική πλευρά του λόφου ονομάζεται Προφήτης Ηλίας. Τις τελευταίες δεκαετίες θεωρείται πολύ αριστοκρατική περιοχή. Πολλοί από τους δρόμους είχαν αντικατασταθεί από σκαλάκια και η περιοχή είναι γεμάτη ήσυχα δρομάκια και στενά, ιδανικά για περίπατο δίπλα στα αρχοντικά.