Ποια μέρη πρέπει να επισκεφτείτε στα Χανιά;


Αν επισκεφθείτε τα Χανιά, εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα πιο όμορφα μέρη μέσα και γύρω από την πόλη των Χανίων.

  1. Παλιό Λιμάνι Χανίων: Το Παλιό Λιμάνι είναι ένα σημείο που επισκέπτονται όλοι οι επισκέπτες των Χανίων. Επισκεφτείτε τον Αιγυπτιακό Φάρο, ο οποίος χτίστηκε την περίοδο της Ενετοκρατίας. Κατά μήκος του Λιμανιού υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και μπαράκια και μπορείτε να απολαύσετε ρομαντικά το απόγευμα ή το βράδυ σας. Το Παλιό Λιμάνι των Χανίων είναι ένα από τα πιο μαγικά σημεία της πόλης. Στο Λιμάνι μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο και το Νεώριο Moro, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί και λειτουργεί ως έκθεση του Ναυτικού Μουσείου. Εκεί θα βρείτε και ένα ιδιαίτερο καφέ που ανήκει Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γιαλί Τζαμισί, ένα δείγμα ισλαμικής τέχνης της Αναγέννησης που ήταν αφιερωμένο στον Κιουτσούκ Χασάν.
  2. Παλιά Πόλη των Χανίων & Τοπανάς: Η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι μια από τις ομορφότερες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Με στοιχεία των Οθωμανών και των Αιγυπτίων που πέρασαν από την πόλη των Χανίων σε συνδυασμό με την ελληνική κουλτούρα και το κρητικό στοιχεία έχουν δημιουργήσει μια μοναδική πολιτιστική μίξη και ατμόσφαιρα. Η Παλιά Πόλη των Χανίων χαρακτηρίζεται από τα γραφικά της σοκάκια, τα ενετικά κτήρια και τα όμορφα καλντερίμια της.
    Ο Τοπανάς ήταν μια αριστοκρατική συνοικία της πόλης των Χανίων και πολύ χαρακτηριστική γειτονιά της Παλιάς Πόλης. Μπορείτε να βρείτε μικρά όμορφα καφέ, εστιατόρια με παραδοσιακό φαγητό και μπαράκια με jazz ήχους, καλύπτοντας τα γούστα όλων των επισκεπτών.
  3. Ταμπακαριά: Τα Ταμπακαριά ήταν εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων – βυρσοδεψεία και ένα απ’ τα πιο ιδιαίτερα σημεία της περιοχής Χαλέπα. Η Χαλέπα είναι μια από τις πιο αρχοντικές περιοχής της πόλης των Χανίων. Αριστοκράτες έχτισαν επαύλεις με τεράστιους κήπους και δρόμους, φέρνοντας ευρωπαϊκό αέρα στην περιοχή! Τα επιβλητικά κτίρια του 19ου αιώνα μπροστά στη θάλασσα δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο, σε συνδυασμό με τη θέα και το ηλιοβασίλεμα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στη συγκεκριμένη περιοχή. Απολαύστε το δείπνο σας με θέα το ηλιοβασίλεμα ή ένα καφέ δίπλα στη θάλασσα.
  4. Οδός Κονδυλάκη: Η οδός Κονδυλάκη ξεκινά από το λιμάνι και φτάνει μέχρι τα νότια τείχη της πόλης και είναι ο βασικός πεζόδρομος της εβραϊκής συνοικίας. Πήρε το όνομα της από τον γνωστό Νεοέλληνα πεζογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το μεγάλο πλάτος του δρόμου εξυπηρετούσε τη μεταφορά εφοδίων και όπλων κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας και είναι ιδανικός για μια απογευματινή ή βραδινή βόλτα.