×

Τριχόπτωση: Οι καλύτερες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής

 19/04/2024 14m, 4s

Πίνακας Περιεχομένων

Η τριχόπτωση είναι μία υπόθεση που απασχολεί άνδρες και γυναίκες! Η τριχόπτωση αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες, προκαλώντας ανησυχία για την εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών. Ενώ η τριχόπτωση είναι φυσιολογική όσον αφορά την απώλεια μερικών τριχών καθημερινά, η υπερβολική τριχόπτωση μπορεί να είναι ανησυχητική και να απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση και αντιμετώπιση. Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθουμε τις καλύτερες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής ενάντια στην τριχόπτωση!

 

Τι είναι η τριχόπτωση;

Πρόκειται για μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών που έχουμε στο κεφάλι μας. Η εποχιακή τριχόπτωση, δηλαδή, η φθινοπωρινή τριχόπτωση ενδέχεται να γίνει αρκετά έντονη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία. 

 

Ποια είναι τα αίτια της τριχόπτωσης;

Η τριχόπτωση είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα κι έχει τις ρίζες του σε διάφορες αιτίες. Τα βασικότερα αίτια της τριχόπτωσης αφορούν:

  • Ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών
  • Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες
  • Ορμονικές αλλαγές (π.χ. κατά την εμμηνόπαυση, την κλιμακτήριο ή την εγκυμοσύνη) ή κληρονομικοί παράγοντες 
  • Χρόνιες παθήσεις, όπως η αναιμία ή ο διαβήτης 
  • Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές
  • Παράγοντες, όπως το έντονο και συχνό βούρτσισμα, η επεξεργασία με θερμότητα κ.ά. 
  • Η εποχική εναλλαγή μπορεί να επηρεάσει το τριχωτό της κεφαλής. Το καλοκαίρι υπάρχει η τάση το τριχωτό της κεφαλής να “γεμίζει” περισσότερο, προστατεύοντας έτσι το κεφάλι από τον ήλιο. Αντίθετα, την άνοιξη και το φθινόπωρο,  παρατηρείται αύξηση της απώλειας των μαλλιών, η οποία ονομάζεται εποχική τριχόπτωση. Το φθινόπωρο η τριχόπτωση διαρκεί περίπου 2 μήνες και λογίζεται ως μία πλήρως αναστρέψιμη διαδικασία. 

 

Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για τη τριχόπτωση;

Η αξιολόγηση της τριχόπτωσης απαιτεί συνήθως τη συμβουλή ενός ειδικού, όπως ενός δερματολόγου. Κατά την εξέταση, ο γιατρός θα εξετάσει την ιστορία της τριχόπτωσης, τη γενική υγεία, τις διατροφικές συνήθειες, τις ορμονικές αλλαγές, και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών. Επιπλέον, ορισμένες εξετάσεις μπορεί να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των αιτιών της τριχόπτωσης. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αίματος και Ορμονικές Εξετάσεις: Ο έλεγχος των επιπέδων ορισμένων ορμονών, όπως του θυρεοειδούς, των οιστρογόνων και μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες για τυχόν διαταραχές που σχετίζονται με την τριχόπτωση.
  • Βιοψία του Τριχωτού Της Κεφαλής: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μικρή δείγματος του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να ληφθεί για βιοψία για να εξεταστεί υπό μικροσκόπιο. Αυτό μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγεία των τριχών και την πιθανή αιτία της τριχόπτωσης.
  • Ανάλυση Σίδηρου και Άλλων Θρεπτικών Συστατικών: Έλεγχος των επιπέδων σίδηρου, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών.

 

Ποια είναι τα πρώτα σημάδια της αραίωσης μαλλιών;

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι μια σταδιακή διαδικασία, και τα πρώτα σημάδια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αιτία και τον τρόπο εξέλιξης. Ωστόσο, κάποια συνήθη σημάδια αραίωσης των μαλλιών περιλαμβάνουν:

  • Απώλεια Όγκου:
    Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η απώλεια του φυσικού όγκου των μαλλιών. Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται λιγότερο πυκνά και λεπτά.
  • Αύξηση της Εμφάνισης του Τριχωτού Της Κεφαλής:
    Η εμφάνιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αυξηθεί, με τα κενά από τα μαλλιά να είναι πιο αισθητή.
  • Αύξηση της Ευαίσθητης Περιοχής:
    Η ευαίσθητη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αυξηθεί, ενισχύοντας την αίσθηση καύσου ή πόνου.
  • Αλλαγές στην Υφή:
    Τα μαλλιά μπορεί να αλλάξουν στην υφή τους, γίνονται πιο λεπτά, ξηρά ή λιγότερο λαμπερά.

 

Πώς θα αντιμετωπίσω την τριχόπτωση στην εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν τα μαλλιά μιας γυναίκας.
Πιο συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα επηρεάζουν την ανάπτυξη της τρίχας.

Στη συνέχεια και μετά τον τοκετό, τα οιστρογόνα πέφτουν απότομα και έτσι εμφανίζεται έντονη τριχόπτωση στις γυναίκες. Γενικά, η τριχόπτωση μετά από μια εγκυμοσύνη δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο. Αν όμως δεν επανέρχονται τα μαλλιά σας στην κατάσταση τους πριν την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να αναζητήσετε την αιτία της απώλεια μαλλιών σε άλλους παράγοντες, όπως τριχόπτωση λόγω κακής διατροφής, τριχόπτωση λόγω χαμηλών επιπέδων σιδήρου ή έλλειψη φυλλικού οξέος.

 

Πότε πρέπει να πάω στο γιατρό για την τριχόπτωση;

Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον γιατρό αν παρατηρήσετε σημάδια εντυπωσιακής τριχόπτωσης ή αν τα προβλήματα σας παραμένουν ή επιδεινώνονται. Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις και παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση, και η αιτία μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε άτομο.

Συγκεκριμένα, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό αν:

  1. Η τριχόπτωση είναι αιφνίδια ή έντονη
  2. Άλλα συμπτώματα, όπως κνησμό, κοκκινίλα, πόνο ή ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής
  3. Απώλεια μαλλιών και σε άλλα μέρη του σώματος
  4. Προβλήματα υγείας ή χρήση φαρμάκων

 

Τι είναι η τριχόρροια;

Η τελογενής τριχόπτωση ή τριχόρροια είναι μια ασθένεια του τριχωτού της κεφαλής που οφείλεται στην απορρύθμιση του κύκλου ζωής της τρίχας. Σαν αποτέλεσμα έχει την απώλεια μεγάλου αριθμού (πάνω από 125-150) τριχών κάθε μέρα, ενώ λόγω των συνεπειών της στην εμφάνιση των ασθενών μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή τους.

Συγκεκριμένα οφείλεται είτε στην πρόωρη είτε στην καθυστερημένη είσοδο της τρίχας από την αναγενή φάση ανάπτυξης (2 ως 8+ χρόνια για το τριχωτό της κεφαλής) στην τελογενή φάση (3 μήνες).

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, περίπου το 10% των τριχών βρίσκονται στην τελογενή φάση, σε περιπτώσεις τριχόρροιας όμως αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 30%. Η συνολική απώλεια ωστόσο κατά το διάστημα της έξαρσης δεν ξεπερνά συνήθως το 50% των μαλλιών του ασθενούς.

Αντιμετώπιση της τριχόρροιας:

Η αντιμετώπιση της τελογενούς τριχόπτωσης επιλέγεται βάσει του εκλυτικού παράγοντα, της βασικής δηλαδή αιτίας πίσω από την ασθένεια, και μπορεί να περιλαμβάνει:

  • βελτίωση της ποιότητας διατροφής και λήψη συμπληρωμάτων (σιδήρου, συμπλέγματος βιταμινών Β, βιταμίνης D, ψευδαργύρου και λυσίνης)
  • ορμονική υποκατάσταση σε περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού και εμμηνόπαυσης
  • συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη για τη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων
  • καλλυντική υποβοήθηση με χρήση προϊόντων που περιέχουν στεμοξυδίνη, νιοξίνη, και μινοξιδίλη, οι οποίες καθυστερούν την έναρξη της τελογενούς φάσης της τρίχας, ή του συνδυασμού συστατικών CNPDA (caffeine, niacinamide, panthenol, dimethicone, acrylate polymer), ο οποίος συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τρίχας και την αύξηση του όγκου της.

Πόσο διαρκεί η τριχόρροια;

Η τριχόρροια διαρκεί κατά μέσο όρο 3 ως και 6 μήνες, μετά τους οποίους συνήθως υποχωρεί τελείως (πλην των χρόνιων περιπτώσεων). Μετά την τελογενή τριχόπτωση, η επανέκφυση των μαλλιών μπορεί να χρειαστεί από 12 ως 18 μήνες μέχρι να γίνει αισθητή, αναλόγως και του μήκους τους.

Στις σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει χαθεί μεγάλο ποσοστό των τριχών η επανέκφυση μπορεί να υποβοηθηθεί και με μεταμόσχευση μαλλιών.

 

Το άγχος προκαλεί τριχόπτωση;

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που συμβαίνει στην εποχή μας είναι το άγχος να προκαλεί τριχόπτωση. Πολλές φορές δεν είναι απλά σύμπτωμα, διότι από το έντονο άγχος προκαλείται έντονη -πολλές φορές αντιμετωπίσιμη και άλλες όχι- τριχόπτωση, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί και σε νεαρές ηλικίες.

Τα είδη τριχόπτωσης από το άγχος

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα είδη τριχόπτωσης που οφείλονται από το άγχος

Τελογενής τριχόρροια ή διάχυτη αλωπεκία

Λόγω του έντονου άγχους επηρεάζεται ο κύκλος ζωής των τριχών και έτσι παρατηρείται πως πολλά τριχοθυλάκια υπολειτουργούν ή σταματούν τελείως να λειτουργούν. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια πρόωρη απώλεια των μαλλιών. Τέτοιου είδους τριχόπτωση συχνά παρατηρείται ύστερα από έντονες περιόδους, γεμάτες με άγχος και αλλαγές, που απαιτούν νέα προσαρμογή. Επίσης μπορεί να προκληθεί ύστερα από εγκυμοσύνη ή κάποια σοβαρή ασθένεια.

Γυροειδής αλωπεκία

Πρόκειται για μια αυτοάνοση κατάσταση, η οποία προκαλείται και παρουσιάζεται μετά από έντονο και συνεχόμενο άγχος. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση τριχόπτωσης και η απώλεια μαλλιών σε συγκεκριμένα σημεία στο κεφάλι, δημιουργώντας μπαλώματα.

Τριχοτιλλομανία

Πρόκειται για μια τάση ή ψυχαναγκασμό που ο ασθενής τραβά τις τρίχες από το κεφάλι ή από κάθε σημείο τους σώματός του, λόγω άγχους. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά να προκαλείται μια αραίωση ή τριχόπτωση, που όμως δεν αποτελεί μία μόνιμη κατάσταση και το άτομο μπορεί να το ξεπεράσει με επιτυχία.

 

Η τριχόπτωση συνδέεται με την ηλικία;

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως όσο μεγαλώνουμε τόσο είναι πιθανότερο να έρθουμε αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Φυσικά, μια μικρή αραίωση των μαλλιών σας είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς οι θύλακες της τρίχας γίνονται λιγότερο παραγωγικοί όσο περνάνε τα χρόνια. Μάλιστα, στις γυναίκες συνήθως η τριχόπτωση συμβαίνει σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ στους άντρες παρατηρείται αραίωση που ξεκινάει στους κροτάφους.

 

Μπορεί να έχω τριχόπτωση αν δεν τρέφομαι σωστά;

Σε περίπτωση κακής διατροφής ή έλλειψης βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων ενδέχεται να προκληθεί τριχόπτωση. Τα διάφορα θρεπτικά συστατικά συντελούν στην απόκτηση δυνατών και υγιή μαλλιών.

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για τα μαλλιά είναι:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως βιταμίνη Β1, που περιέχεται σε ηλιόσπορους, όσπρια και τροφές ολικής άλεσης. Επίσης η βιταμίνη Β5 είναι ιδιαίτερα σημαντική και περιέχεται στα αράπικα φιστίκια, στα ρεβίθια και στο σολομό.
  • Βιοτίνη, η οποία υπάρχει σε αυγά, κρέας και στη βρώμη.
  • Σίδηρος, με τα ψάρια και το κρέας να είναι οι σημαντικότερες πηγές σιδήρου. Επίσης, ο σίδηρος περιέχεται και σε φακές και σε ψωμί ολικής άλεσης.
  • Ψευδάργυρος, ο οποίος περιέχεται σε βοδινό κρέας, σκληρά τυριά, και στη βρώμη.
  • Αμινοξέα, που βρίσκονται σε φακές, κρέας, σπόρους σόγιας και κελυφωτούς καρπούς.

 

Ποια είναι τα βασικά αίτια της ανδρικής τριχόπτωσης;

Η ανδρική τριχόπτωση κάνει την εμφάνισή της περίπου στην ηλικία των 50, όμως σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Το συχνό αυτό φαινόμενο δεν επηρεάζει τη συνολική υγεία του ανθρώπου αλλά μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του.
Τα αίτια της ανδρικής τριχόπτωσης μπορεί να είναι:

  • Η γενετική προδιάθεση
  • Το στρες
  • Η εποχικότητα
  • Η κακή διατροφή
  • Χρόνιες ασθένειες
  • Κάποια φάρμακα για τον καρκίνο
  • Η ανδρική τριχόπτωση οφείλεται σε γενετική προδιάθεση κυρίως. Η κληρονομική αλωπεκία πλήττει μεγάλο ποσοστό των ανδρών και οφείλεται σε μεγάλες ποσότητες ανδρογόνων, που είναι ανδρικές ορμόνες.

 

Ποια είναι τα αίτια της εποχικής τριχόπτωσης στις γυναίκες;

Η εποχική τριχόπτωση αφορά στην προσωρινή απώλεια τριχών που συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και της άνοιξης.

Η ακριβής αιτία της εποχικής τριχόπτωσης δεν είναι 100% σαφής, αλλά η έρευνα δείχνει ότι η εποχική τριχόπτωση επηρεάζει περισσότερες γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες . Παρόλα αυτά, η εποχική τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Ορισμένοι από αυτούς είναι:

  • Κύκλος ανάπτυξης τρίχας: Οι τρίχες βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων της φάσης ανάπαυσης και της φάσης απώλειας. Κατά τη διάρκεια των εποχών αλλαγής, όπως το φθινόπωρο και η άνοιξη, περισσότερες τρίχες μπορεί να μπουν στη φάση απώλειας, προκαλώντας την εποχική τριχόπτωση.
  • Αλλαγές από την έκθεση στον ήλιο: Η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να επηρεάσει την υγεία της τρίχας και να προκαλέσει τριχόπτωση.
  • Αλλαγές στην ενδοκρινική ρύθμιση: Οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών, όπως οι ορμόνες του θυρεοειδούς και οι ορμόνες των οιστρογόνων, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών και να προκαλέσουν τριχόπτωση.
  • Πρόβλημα διατροφής: Η ανεπαρκής διατροφή ή η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών και να συμβάλει στην τριχόπτωση.
  • Στρες: Το στρες και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών. Μια άκρως αγχωτική περίοδος μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών και να επιφέρει τριχόπτωση.
  • Ορισμένες παθήσεις & καταστάσεις: Ορισμένες παθήσεις, όπως η αναιμία, η θυρεοειδική δυσλειτουργία και άλλες ιατρικές καταστάσεις, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών και να προκαλέσουν τριχόπτωση.

 

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;

Αν αναρωτιέσαι “πώς να σταματήσω την τριχόπτωση”, εδώ θα βρεις μερικές πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για τριχόπτωση;

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ο σύμμαχος σου σε διάφορες καταστάσεις. Μία από αυτές είναι φυσικά και η τριχόπτωση. Να θυμάσαι, ότι οποιαδήποτε εκδήλωση στο σώμα μας, σημαίνει και μία εσωτερική αλλαγή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις από μέσα, ώστε να δεις εξωτερικό αποτέλεσμα. Οι βιταμίνες D, C, Ε & Β μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά και να αναχαιτίσουν την πορεία της τριχόπτωσης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα τριχόπτωσης, τα οποία έχουν μία ολοκληρωμένη σύνθεση από βιταμίνες για τριχόπτωση, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Τα συμπληρώματα αυτά συμβάλλουν ενεργά στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. 

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής κατά της Τριχόπτωσης:

Power Health Platinum Hair Tone,Nails & Skin

Μια καλή επιλογή είναι το συμπλήρωμα διατροφής HairTone Nails & Skin της Power Health το οποίο αποτελεί το απόλυτο τρίπτυχο υγείας και ομορφιάς, καθώς πρόκειται για μία συνεργιστική φόρμουλα πλούσια σε θρεπτικά και ειδικά μελετημένα συστατικά που θα κάνει τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σας να την λατρέψουν! Μία μόλις κάψουλα καθημερινά αρκεί, για να έχετε την πιο ολοκληρωμένη πρόταση ομορφιάς που θα σας χαρίσει πλούσια μαλλιά, γερά νύχια και υπέροχο λαμπερό δέρμα!

 

Biocalpil Forte
Biocalpil Forte

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της τριχόπτωσης. Βοηθά στο να αποφευχθούν τα γκρίζα μαλλιά και η ψαλίδα και φροντίζει την υγεία των νυχιών και των βλεφαρίδων.

Περιέχει:

  • Χαλκός, σίδηρο και μαγνήσιο, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό τρίχας
  • Βιοτίνη, που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της τρίχας
  • Μεθιονίνη και κυστείνη, που είναι θειούχα αμινοξέα και απομακρύνουν τις τοξίνες
  • Κυστείνη, που είναι το κύριο δομικό συστατικό της κεράτινης
  • Ινοσίτη, που αναπτύσσει ένα ρυθμιστικό ρόλο, ειδικά στο ασβέστιο και στην παραγωγή νέων κυττάρων
  • Επίσης ΡΑΒΑ και Φολικό οξύ,  που εγγυούνται μια σημαντική αντιοξειδωτική δράση που έρχεται σε αντίθεση με την διαδικασία των γκρίζων μαλλιών
  • Νικοτιναμβιο και βιταμίνη Β, που εξασφαλίζουν την υγεία της τρίχας
Ducray Anacaps Progressiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Προοδευτικής Τριχόπτωσης

Το συμπλήρωμα διατροφής Ducray Anacaps Progressiv ενισχύει την υγεία των μαλλιών. Χάρη στη σύνθεση του προσδίδει ανθεκτικότητα και πυκνότητα στα μαλλιά. Περιέχει ουσίες όπως βιοτίνη (βιταμίνη Β8), ψευδάργυρο, σελήνιο, που διατηρούν την τρίχα υγιή αλλά και βιταμίνη Β6, που συνεισφέρει στην ομαλή σύνθεση της κυστεΐνης. Είναι κατάλληλο για χρόνιες καταστάσεις και βοηθά τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή.

* Επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα από το 90% των ασθενών στους 3 μήνες.

Ducray Anacaps Reactiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Αντιδραστικής Τριχόπτωσης

Το συμπληρώμα διατροφής Ducray Anacaps Reactiv προσφέρει στον βολβό της τρίχας βιοτίνη (βιταμίνη Β8) που βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς τρίχας και βιταμίνη Β6 που συνεισφέρει στην ομαλή σύνθεση κυστεΐνης. Επιπλέον, χαρίζει δύναμη, ζωτικότητα και ανθεκτικότητα στα μαλλιά. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια, βοηθά στην ποιοτική ανάπτυξη των μαλλιών. Το Anacaps Reactiv παρέχει στη ρίζα της τρίχας βασικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες B6, B8, E, B3 και σίδηρο).

Solgar Skin Nails & Hair Formula

Ένα συμπλήρωμα διατροφής για τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Πρόκειται για μία προηγμένη διατροφική φόρμουλα για την καλή υγεία των μαλλιών. Η περιεκτικότητά του σε οργανικό θείο, βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό είναι η κατάλληλη για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών. 

Priorin Extra Συμπλήρωμα Διατροφής
Priorin Extra Συμπλήρωμα Διατροφής

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα κατά της τριχόπτωσης στοχεύει στις γερές ρίζες και συνεπώς στα γερά μαλλιά. Η σύνθεση του Priorin Extra, είναι πλούσια σε βιοτίνη, L-Κυστίνη, εκχύλισμα κεχριού και βιταμίνη Β5, αποτελεί εξαιρετική “τροφή” για τη ρίζα της τρίχας. Για την ακρίβεια, η βιοτίνη είναι πολύ σημαντική για το δέρμα και των εξαρτημένων του (τρίχες & νύχια), η κυστίνη είναι ένα αμινοξύ, που αποτελεί βασικό δομικό συστατικό της κερατίνης, ενώ το εκχύλισμα κεχριού περιέχει milliacin και αρκετά λιπαρά οξέα, που χαρίζουν τόνωση και ενυδάτωση. 

Phyto Phytophanere Μαλλιά & Νύχια
Phyto Phytophanere Μαλλιά & Νύχια

Το Phyto Phytophanere είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην τριχόπτωση ήδη από το 1980. Αντιμετωπίζει δραστικά την τριχόπτωση, χάρη στην περιεκτικότητά του σε ποικίλες βιταμίνες (Β2, Β5, Β6, Β8, C, Ε). Είναι ιδανικό για την τριχόπτωση, τα αδύναμα μαλλιά, τα μαλλιά που σπάνε, αλλά και για την ενδυνάμωση των νυχιών. 

Frezyderm Hair Force Oral Tabs
Frezyderm Hair Force Oral Tabs

Πρόκειται για ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος καθώς και της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Ενισχύει τη αντοχή του στελέχους της τρίχας, εξυγιαίνει τον τριχοθύλακα και τον προστατεύει από γήρανση, βελτιώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης της τρίχας, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες .

 

Αναζήτηση δυναμωτικού σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.

Το διάστημα της τριχόπτωσης αντικαταστήστε το συνηθισμένο σαμπουάν σας με ένα σαμπουάν που θα διεγείρει την μικροκυκλοφορία. Προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα με χλιαρό νερό. Ξεχάστε το έντονο μασάζ και το τρίψιμο και κάντε απαλές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα.

Παράλληλα με τη λήψη συμπληρωμάτων κατά της τριχόπτωσης, μπορεί κανείς να ενισχύσει τη δράση τους με ειδικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.  Όλα αυτά  δρουν επικουρικά και ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα. Ενισχύουν την μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής διεγείροντας τους θύλακες και χαρίζοντας τόνωση και προστασία της ίδιας της τρίχας από εξωτερικές “επιθέσεις”, όπως είναι διαδικασίες styling αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

 

Λοσιόν ή αμπούλες κατά της τριχόπτωσης

Θεωρείται ίσως και η πιο άμεση λύση στο πρόβλημα! Χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες στην πάσχουσα περιοχή ή και σε όλο το τριχωτό και κάντε απαλό μασάζ για 20-30 δευτερόλεπτα. Εάν χρησιμοποιήσετε λοσιόν ψεκάστε στο τριχωτό. Η απευθείας εφαρμογή στο τριχωτό έχει ως αποτέλεσμα την διέγερση του βολβού της τρίχας διευκολύνοντας έτσι την θρέψη και την αιμάτωση του. Η ζωή της τρίχας επιμηκύνεται και τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και πυκνά! Μην ανησυχείτε δεν θα λαδώσουν τα μαλλιά σας! Χρησιμοποιήστε τις αμπούλες ή την λοσιόν 2-3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων. Δείτε τις αμπούλες κατά της τριχόπτωσης και λοσιόν τριχόπτωσης  και επιλέξτε τα κατάλληλα για εσάς προϊόντα.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα