×

Διαχείριση Της Υπέρτασης Με Πιεσόμετρα Microlife

 17/05/2023 3m, 30s

Ως υπέρταση ορίζουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση που βρίσκεται πάνω από τους φυσιολογικούς δείκτες. Αυτά τα ψηλά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, με βασικότερα τις καρδιακές παθήσεις.

Η 17η Μαΐου κάθε έτους έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης ως Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τηνΈγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Υπέρτασης, που λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις αν παρατηρήσουμε τους αριθμούς.

 

Τι είναι η υπέρταση;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, που ονομάζεται επίσης υπέρταση, είναι η αρτηριακή πίεση που είναι υψηλότερη από το κανονικό. Η αρτηριακή σας πίεση αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις δραστηριότητές σας. Η λήψη μετρήσεων της αρτηριακής πίεσης σταθερά πάνω από το φυσιολογικό μπορεί να οδηγήσει σε διάγνωση υψηλής αρτηριακής πίεσης (ή υπέρτασης).

Τα υψηλά ποσοστά αρτηριακής πίεση συνδέονται με κίνδυνο παρουσίασης σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως:

  1. Παθήσεις της καρδιάς
  2. Εγκεφαλικό
  3. Καρδιακή προσβολή

 

Έχει συμπτώματα η υπέρταση;

Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται για το «πότε έχω υπέρταση;». Γενικώς, η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν έχει κάποια συμπτώματα και σημάδια που να παρατηρεί ο ασθενής.

Εδώ να σημειωθεί πως αυτή η έλλειψη συμπτωμάτων αφήνει αρκετούς ανθρώπους στην άγνοια, ενώ έχουν υπέρταση. Παρόλα αυτά, ο πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος να μάθετε αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι η μέτρηση με πιστοποιημένο πιεσόμετρο.

 

Γιατί πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για την υπέρταση;

Η μέτρηση και παρακολούθηση της αρτηριακής μας πίεσης είναι μείζονος σημασίας. Όπως δείχνουν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης που έγιναν στην Ελλάδα το 2019 & 2022, διαπιστώθηκε πως το 42% των συμμετεχόντων έπασχε από υπέρταση. Σε αυτό το αρκετά υψηλό νούμερο, διαπιστώθηκε επίσης πως το 25% αυτών των ασθενών δεν είχαν πρότερη διάγνωσης της υπέρτασης.

Τα παραπάνω ενδεικτικά στοιχεία καταδεικνύουν την αναγκαιότητα για έλεγχο της αρτηριακής μας πίεσης σε τακτική βάση, ειδικά αν ο τρόπος ζωής μας επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Με τη χρήση ενός πιστοποιημένου πιεσόμετρου, η μέτρηση της υπέρτασης μπορεί να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Πιεσόμετρα Microlife για κάθε ανάγκη

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, η διάγνωση της υπέρτασης βασίζεται αποκλειστικά στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με την χρήση ενός πιεσόμετρου. Ωστόσο, για τη σωστή μέτρηση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα πιεσόμετρα να είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστα, δηλαδή να πληρούν κριτήρια αναγνωρισμένων πρωτοκόλλων πιστοποίησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι μετρήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένα αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί πως ένα πιεσόμετρο πιστοποιημένο για ενήλικες, ενδέχεται να μην είναι το κατάλληλο για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, όπως:

  • Παιδιά
  • Εγκύους
  • Ασθενείς με αρρυθμίες
  • Άτομα με αρκετά μεγάλο μπράτσο

Με την πρόοδο της επιστήμης, όμως, υπάρχουν ειδικά πιεσόμετρα για την ανίχνευση παθήσεων, οπότε χρειάζεται και έρευνα αγοράς από τον καταναλωτή για την επιλογή του σωστού πιεσόμετρου.

Η Microlife, με τα υπεραυτόματα πιεσόμετρα που έχει δημιουργήσει, προσφέρει άριστη και αξιόπιστη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Στα βασικά πλεονεκτήματα ενός πιεσόμετρου Microlife βρίσκουμε την γκάμα πιεσόμετρων για τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Μερικά από αυτά είναι πιεσόμετρα με τεχνολογία AFIB για την ανίχνευση κολπικής Μαρμαρυγής, πιεσόμετρα πρόωρης ανίχνευσης εγκεφαλικού και πιεσόμετρα με τεχνολογία IHB για την ανίχνευση ακανόνιστου καρδιακού παλμού.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα πιεσόμετρα για αξιόπιστη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Microlife BP B3 BT Ψηφιακό Πιεσόμετρο Μπράτσου με Ενσωματωμένο Λογισμικό για Αξιόπιστη Ανάλυση Μετρήσεων που βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Microlife BP B3 BT Ψηφιακό Πιεσόμετρο Μπράτσου με Ενσωματωμένο Λογισμικό για Αξιόπιστη Ανάλυση Μετρήσεων

Το πιεσόμετρο MICROLIFE BP B3 BT είναι ένα αξιόπιστο ιατρικό όργανο για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, με ευκολία στη χρήση. Έχει μεγάλη οθόνη, όπου αναγράφει με χρωματική ένδειξη αν κάποια τιμή είναι υψηλή. Επιπλέον, διαθέτει μνήμη 2 χρηστών για 99 μετρήσεις. Το προϊόν διαθέτει τεχνολογία MAM, όπου πραγματοποιεί αυτόματα 3 μετρήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού, τεχνολογία GENTLE + για ιδανική ταχύτητα μέτρησης και την ελάχιστη απαιτούμενη πίεση και τεχνολογία IHB, όπου αναλύει τη συχνότητα παλμών και ανιχνεύει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό κατά τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

 

Microlife BP B1 Classic Blood Pressure Monitor 1 Τεμάχιο. Πιεσόμετρο για έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και πρόληψης για υπέρταση.
Microlife BP B1 Classic Blood Pressure Monitor 1 Τεμάχιο

Το πιεσόμετρο Microlife BP B1 Classic Blood Pressure Monitor είναι ένα αξιόπιστο ιατρικό όργανο για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, με ευκολία στη χρήση. Το προϊόν διαθέτει τεχνολογία IHB, όπου αναλύει τη συχνότητα παλμών και ανιχνεύει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό κατά τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και τεχνολογία GENTLE + για άνετες μετρήσεις. Επίσης, διαθέτει μνήμη 30 μετρήσεων και έχει μεγάλη οθόνη.

 

Πηγές

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: «Μετρήστε την πίεσή σας» (ertnews.gr)

High Blood Pressure Symptoms and Causes (cdc.gov)

hypertasi.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα