×

Φροντίδα Τεχνητής Οδοντοστοιχίας: Ο απόλυτος οδηγός

 26/03/2024 4m, 26s

Η τεχνητή οδοντοστοιχία είναι μία συνθήκη, η οποία απαιτεί λίγο χρόνο από το νέο χρήστη, ώστε αυτός να τη συνηθίσει και να νιώσει άνετα με αυτή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες μπορεί να νιώσει ανασφάλεια ή και άβολα. Δεν παύει να αποτελεί ένα ξένο σώμα, για το οποίο χρειάζεται υπομονή, προκειμένου να γίνει αποδεκτό από τον οργανισμό και να ενσωματωθεί απόλυτα.

Είναι διάφορα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Τέτοια μπορεί να είναι η λάθος εφαρμογή της οδοντοστοιχίας, η μετακίνησή της, η εισχώρηση υπολειμμάτων τροφών ή ακόμη η πρόκληση πόνου και πληγών στα ούλα και τη στοματική κοιλότητα.

Ωστόσο, πλέον υπάρχουν όλα τα μέσα και η γνώση, ώστε να νιώσει κανείς άνετα με την τεχνητή οδοντοστοιχία του και να απολαμβάνει κάθε στιγμή της ζωής, χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αυτό θα συμβάλουν ο θεράπων οδοντίατρος και τα κατάλληλα προϊόντα για τις τεχνητές οδοντοστοιχίες.

 

Πώς περιποιούμαι την τεχνητή οδοντοστοιχία

Η τεχνητή οδοντοστοιχία πρέπει να αντιμετωπίζεται και να φροντίζεται από το χρήστη ακριβώς, όπως γίνεται με τα φυσικά μας δόντια. Για αυτό είναι απαραίτητα τα εξής βήματα:

  1. Βούρτσισε 2 φορές την ημέρα την οδοντοστοιχία σου για να απομακρύνεις υπολείμματα τροφών και βρωμιές με ένα ειδικό καθαριστικό και όχι με κοινή οδοντόκρεμα.
  2. Μετά το βούρτσισμα τοποθέτησέ τη σε ένα δοχείο με νερό και μία καθαριστική ταμπλέτα οδοντοστοιχίας.
  3. Ξαναβούρτσισέ την όταν τη βγάλεις από το νερό.
  4. Αν χρησιμοποιείς μερικές μόνο οδοντοστοιχίες, φρόντισε και τα φυσικά σου δόντια και μην τα παραμελείς.
  5. Φρόντισε να καθαρίζεις την οδοντοστοιχία σου σε προστατευμένο περιβάλλον, τοποθετώντας μία πετσέτα ή κάποιο μαλακό ύφασμα για να αποφύγεις τις φθορές αν αυτή σου πέσει.
  6. Απόφυγε κολλώδεις τροφές, όπως είναι οι τσίχλες, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο βλάβης.
  7. Απόφυγε την εισχώρηση υπολειμμάτων τροφίμων κάτω από την οδοντοστοιχία σου χρησιμοποιώντας μία καλή στερεωτική κρέμα, η οποία θα καλύψει το κενό ανάμεσα στα ούλα και την οδοντοστοιχία. Έτσι, προστατεύεις τα ούλα σου από την ανάπτυξη βακτηρίων και αποφεύγεις ενοχλητικά συμπτώματα, όπως είναι η δυσάρεστη αναπνοή.
  8. Για να αποφύγεις τις πληγές στη στοματική σου κοιλότητα και κυρίως στα ούλα, φρόντισε η οδοντοστοιχία σου να εφαρμόζει τέλεια, καθώς η λάθος εφαρμογή είναι ο πρώτος παράγοντας ερεθισμού.
  9. Απόφυγε να κοιμάσαι με την τεχνητή οδοντοστοιχία, ώστε να «ξεκουράζεις» τα ούλα σου κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  10. Μετάφερε με ασφάλεια την οδοντοστοιχία σου σε μία ειδική θήκη για τεχνητή οδοντοστοιχία.

 

Τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης τεχνητής οδοντοστοιχίας

 

Gum Denture Brush
Gum Denture Brush

Ξεκίνα την περιποίηση της τεχνητής οδοντοστοιχίας σου με μία καλή οδοντόβουρτσα για τεχνητή οδοντοστοιχία. Αυτή η οδοντόβουρτσα της GUM έχει κωνικό βουρτσάκι, επίπεδο τελείωμα, σταθερό σχεδιασμό με νάιλον και ειδική λαβή. Καθαρίζει αποτελεσματικά όλες τις επιφάνειες των τεχνητών οδοντοστοιχιών και διευκολύνει ασθενείς με περιορισμένη επιδεξιότητα.

 

 

Intermed Unisept Implant Toothpaste
Intermed Unisept Implant Toothpaste

Συνέχισε τη φροντίδα της οδοντοστοιχίας σου με μία ειδική οδοντόκρεμα για τεχνητή οδοντοστοιχία. H UNISEPT Implants Toothpaste είναι μια καθημερινή οδοντόπαστα ειδικά σχεδιασμένη για χρήση από άτομα με οδοντικά εμφυτεύματα. Συμβάλλει στην καθαριότητα της περιοχής γύρω από τα εμφυτεύματα, ενώ ταυτόχρονα έχει αντιμικροβιακή δράση. Αποτρέπει την οξείδωση των εμφυτευμάτων λόγω χαμηλής συγκέντρωσης φθορίου.

 

 

Intermed Unisept Implants Mouthwash
Intermed Unisept Implants Mouthwash

Το UNISEPT IMPLANT MOUTHWASH είναι ένα στοματικό διάλυμα για τα οδοντικά εμφυτεύματα. Βοηθά στην καθημερινή αντιμικροβιακή προστασία της στοματικής κοιλότητας και προάγει την επούλωση των ιστών, μετά από διαδικασίες τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Απομακρύνει αποτελεσματικά την μικροβιακή πλάκα και προλαμβάνει το σχηματισμό της. Χωρίς φθόριο, αποτρέπει την οξείδωση των εμφυτευμάτων.

 

 

Corega 3 Minutes
Corega 3 Minutes

Καθαριστικά δισκία οδοντοστοιχιών, διπλής δράσης με ενεργό οξυγόνο, για καθαρές και δροσερές οδοντοστοιχίες. Περιέχει αντιμικροβιακούς παράγοντες που βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας. Καθαρίζει και αφαιρεί τους λεκέδες. Το λευκό στρώμα αφαιρεί επίμονους λεκέδες και υπολείμματα φαγητών, ενώ το μπλε περιέχει αντιβακτηριδιακούς και καθαριστικούς παράγοντες.

 

 

Corega Whitening
Corega Whitening

Τα δισκία Corega® Whitening καταπολεμούν το 99,9% των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και βοηθούν στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων και στη μείωση της πλάκας για πιο καθαρές, πιο φρέσκιες και πιο λαμπερές τεχνητές οδοντοστοιχίες κάθε μέρα. Σε αντίθεση με ορισμένες οδοντόκρεμες, τα καθαριστικά δισκία Corega® δεν περιέχουν λειαντικά με αποτέλεσμα να καθαρίζουν χωρίς να χαράσσουν αφήνοντας λιγότερα σημεία, στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρία και άλλοι μικροοργανισμοί.

 

 

Fixodent Pro Complete Soin Comfort

Η στερεωτική κρέμα Fixodent Pro Complete είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, εάν απλά δεν θέλετε να σκέφτεστε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας. Σας δίνει σταθερό κράτημα για όλη την ημέρα, άνεση μέσω μιας επένδυσης μεταξύ των ούλων και της τεχνητής οδοντοστοιχίας και βοηθά στη δημιουργία μιας ασπίδας κατά των τροφίμων. 10 φορές ισχυρότερο κράτημα σε σχέση με τη μη χρήση στερεωτικής κρέμας. Για ολικές και μερικές τεχνητές οδοντοστοιχίες.

 

 

Fixodent Pro Micro Protection Micro Seal
Fixodent Pro Micro Protection Micro Seal

Η Fixodent Pro Microseal για μερική τεχνητή οδοντοστοιχία είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος καθημερινά για δυνατό κράτημα και καθαρό στόμα με προστασία από τις προσχωρήσεις φαγητού. Ένα πολύ λεπτό στόμιο δημιουργεί φράγμα και εμποδίζει τα υπολείμματα τροφής να εισχωρήσουν κάτω από την μερική τεχνητή οδοντοστοιχία σας. Απομακρύνεται εύκολα.

 

 

Corega 3D Hold Ultra Fresh
Corega 3D Hold Ultra Fresh

Στερεωτική κρέμα οδοντοστοιχιών που προσφέρει δυνατή συγκράτηση, με δροσερή γεύση μέντας. Δεν περιέχει ψευδάργυρο. Βρείτε επίσης την Corega 3D Hold Ultra Fresh σε ουδέτερη γεύση.

 

 

Corega 3D Hold Super
Corega 3D Hold Super

Είναι σχεδιασμένη για να παρέχει συγκράτηση όλη την μέρα και να σας βοηθά να αισθάνεστε άνεση και σιγουριά. Η στερεωτική κρέμα Corega® Super έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την εισχώρηση υπολειμμάτων τροφής. Δεν περιέχει ψευδάργυρο. Συγκράτηση μέχρι και 12 ώρες.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα