×

Ο απόλυτος οδηγός ενυδάτωσης μετά τις διακοπές

 27/03/2024 15m, 31s

Αυτήν την εποχή, η ενυδάτωση έχει την τιμητική της. Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να την αμελούμε, όμως μετά τις διακοπές το δέρμα μας χρειάζεται έξτρα φροντίδα για να επανέλθει και να ανανεωθεί. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι δε μιλάμε απλά για την ενυδάτωση προσώπου, αλλά και μαλλιών & σώματος.

Ας δούμε τα σωστά βήματα για τη σωστή ενυδάτωση από την κορυφή ως τα νύχια.

 

Ενυδάτωση προσώπου & σώματος

Βήμα 1: Aπολέπιση

Μετά τις διακοπές, το δέρμα μας είναι αρκετά επιβαρυμένο, όχι μόνο λόγω της έκθεσής του στον ήλιο και το αλάτι, αλλά και της χρήσης αντιηλιακών και after sun. Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για την τέλεια ενυδάτωση με την απολέπιση, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα.

 

Γιατί;

Γιατί με την απολέπιση θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη των πόρων, θα αυξηθεί η ροή του αίματος και θα διεγερθούν οι φυσικές λειτουργίες του δέρματος. Έτσι, το δέρμα σου θα απορροφήσει στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής σου φροντίδας, ώστε αυτά να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά.

 

Προτείνουμε:

 

Απολέπιση προσώπου

 

Institut Esthederm Osmoclean Lightening Buffing
Institut Esthederm Osmoclean Lightening Buffing

Η μάσκα προσώπου Lightening Buffing Mask αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος και περιορίζει τους πόρους. Παράλληλα, σέβεται τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας. Η υφή της επιδερμίδας γίνεται λεία, υπέροχα λαμπερή και ομοιόμορφη.

 

 

Apivita Face Scrub With Olive for Deep Exfoliating
Apivita Face Scrub With Olive for Deep Exfoliating

Scrub βαθιάς απολέπισης με ελιά, ιδανικό για λιπαρές/μικτές επιδερμίδες. Είναι κατάλληλή για βαθιά απολέπιση. Καθαρίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα χάρη στους κόκκους από κουκούτσι ελιάς. Προσφέρει μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης και απαλότητας χάρη στο βιολογικό λάδι ελιάς και στο λάδι σταφυλιού, ενώ καταπραΰνει χάρη στο αιθέριο έλαιο λεβάντας.

 

 

Frezyderm Facial Scrub Gel
Frezyderm Facial Scrub Gel

Gel απολέπισης προσώπου, που απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα και προσφέρει βαθύ καθαρισμό χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα. Παράλληλα, ενυδατώνει το δέρμα και χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση (91% αύξηση δερματικής ενυδάτωσης).

 

 

Origins Original Skin Retexturizing Mask With Rose Clay
Origins Original Skin Retexturizing Mask With Rose Clay

Αυτή η μάσκα με ροζ άργιλο 2-σε-1 χαρίζει απαλή απολέπιση και αποτοξινώνει. Βελτιώνει την υφή του δέρματος και ενισχύει τη λαμπερή όψη. Η κρεμώδης και απαλή υφή της καθαρίζει σε βάθος και απελευθερώνει τους πόρους.

 

 

Avene Gelee Gommante Douceur Gel
Avene Gelee Gommante Douceur Gel

Πρόκειται για ένα μοναδικό απολεπιστικό Gel προσώπου, που αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα, εξυγιαίνει το δέρμα και το κάνει πιο λαμπερό. Αποτελεί μια οικολογικά υπεύθυνη βιοδιασπώμενη φόρμουλα, που σέβεται το ευαίσθητο δέρμα.

Τα μικροσφαιρίδια κυτταρίνης και κεριού jojoba αφαιρούν απαλά τα νεκρά κύτταρα. Το σαλικυλικό νάτριο και η νιασιναμίδη τελειοποιούν την απολεπιστική δράση των μικροσφαιριδίων κι εξυγιαίνει την επιδερμίδα, ενώ το ιαματικό νερό καταπραΰνει και ανακουφίζει.

 

Απολέπιση σώματος

 

Nuxe Reve de Miel Nourishing Deliciously Body Scrub
Nuxe Reve de Miel Nourishing Deliciously Body Scrub

Ένα απολαυστικό scrub σώματος με μέλι, κρυστάλλους ζάχαρης & πολύτιμα έλαια. Είναι ιδανικό για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Απολεπίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα αφήνοντας την απαλή και ενυδατωμένη. Η υφή του δέρματος μένει απαλή, το δέρμα ενυδατώνεται και εμφανίζεται ορατά πιο όμορφο.

 

 

Korres Almond Revitalizing Body Scrub
Korres Almond Revitalizing Body Scrub

Ένα αναζωογονητικό απολεπιστικό σώματος με έλαιο αμυγδαλού. Χαρίζει βαθύ καθαρισμό και άμεση λάμψη για όλο το σώμα με φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες και έλαιο αμυγδάλου, που διατηρούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας προσφέροντας αίσθηση φροντίδας και αναζωογόνησης.

 

 

Lierac Body-Hydra+ Gommage Micropeeling
Lierac Body-Hydra+ Gommage Micropeeling

Το 1ο απολεπιστικό σώματος με αποτέλεσμα «micropeeling» των Εργαστηρίων LIERAC. Με λειαντικό εκχύλισμα ιβίσκου, μικρόκοκκους φυτικής προέλευσης για ενισχυμένο απολεπιστικό αποτέλεσμα, συσφιγκτικό πυρίτιο και διπλό υαλουρονικό οξύ για επαναπύκνωση. Σχεδιάστηκε για να διευκολύνει το μασάζ και να κάνει πιο άνετη τη χρήση.

 

 

Dr. Organic Coffee Skinny Body Scrub with Fresh Mint
Dr. Organic Coffee Skinny Body Scrub with Fresh Mint

Το Organic Skinny Body Scrub περιέχει οργανικό καφέ Arabica, δροσιστική µέντα, ένα αναζωογονητικό µείγµα άλατος από τη νεκρά θάλασσα και ροζ αλάτι Ιµαλαΐων πλούσιο σε µεταλλικά στοιχεία. Χάρις τη φυσική διεγερτική ιδιότητα της καφεΐνης, το Skinny Mint Body Scrub είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποµακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρµατος και να ενισχύσετε τη ροή του αίματος.

 

 

Garden Sugar Body Scrub Vanilla & Indian Cress
Garden Sugar Body Scrub Vanilla & Indian Cress

Απολεπιστικό σώματος με κόκκους φυσικών κρυστάλλων ζάχαρης, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, προσδίδοντας μεταξένια απαλότητα και λάμψη. Περιέχει εκχύλισμα αμυγδάλου, το οποίο έχει θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες και εκχύλισμα Ινδοκάρδαμου το οποίο έχει μαλακτικές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

 

Βήμα 2: Μάσκα ενυδάτωσης προσώπου

Η μάσκα προσώπου θα προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα σου. Κανονικά, μάσκα πρέπει να κάνουμε εβδομαδιαίως. Μετά τις διακοπές όμως, η μάσκα είναι σούπερ αναγκαία για την απόλυτη ενυδάτωση.

To Pharm24 σου προτείνει τις εξής μάσκες ενυδάτωσης προσώπου :

 

Apivita Face Mask With Aloe
Apivita Face Mask With Aloe

Μάσκα ενυδάτωσης με αλόη και 94% φυσική σύνθεση, ιδανική για αφυδατωμένη επιδερμίδα. Ενυδατώνει σε βάθος και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία. Προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, περιβαλλοντικές επιθέσεις και πρόωρη γήρανση. Η επιδερμίδα είναι απαλή και λάμπει!

 

 

Darphin Hydraskin Cooling Hydrating Gel Mask
Darphin Hydraskin Cooling Hydrating Gel Mask

Αυτή η δροσερή μάσκα είναι ιδανική για επαναφορά των επιπέδων υγρασίας του δέρματος. Χάρη στις φυσαλίδες αέρα, αναπληρώνει τις αποθήκες νερού της επιδερμίδας, γεμίζει την επιδερμίδα με υγρασία, ξυπνά την κουρασμένη επιδερμίδα και παρέχει συνεχή ενυδάτωση για 24 ώρες, ακόμα και μετά την αφαίρεση. Με υαλουρονικό οξύ, είναι κατάλληλη για κανονική/μικτή επιδερμίδα.

 

 

Origins Drink Up 10 Minute Hydrating Mask
Origins Drink Up 10 Minute Hydrating Mask

Μία πλούσια κρεμώδης μάσκα 10 λεπτών που “ξεδιψάει” και ενυδατώνει την αφυδατωμένη επιδερμίδα. Με έλαιο από βερίκοκο, είναι το μυστικό 10 λεπτών για άμεση ενίσχυση του επίπεδου υγρασίας και αίσθηση άνεσης που διαρκεί 24 ώρες. Κατάλληλη για μικτές και αφυδατωμένες επιδερμίδες, αλλά και για όποιον χρειάζεται άμεση ενυδάτωση.

 

 

Caudalie Vinosource - Hydra Moisturizing Mask.
Caudalie Vinosource – Hydra Moisturizing Mask.

Ένα πραγματικό μπάνιο ενυδάτωσης για την επιδερμίδα. Πλούσια μάσκα που προσφέρει εντατική θρέψη και ανακούφιση διαρκείας στις ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες.

Είναι πλούσια σε βιολογικό νερό σταφυλιών και σε βιολογική centella asiatica, η Moisturizing Mask Vinosource-Hydra θρέφει και ανακουφίζει τις ξηρές επιδερμίδες, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες. Η επιδερμίδα είναι πιο απαλή, πιο “γεμάτη” και ενυδατωμένη σε βάθος.

 

 

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Serum Tissue Mask
Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Serum Tissue Mask

Η μάσκα προσώπου Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe περιποιείται και φροντίζει το δέρμα σας. Αυτή η υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης αναζωογονεί το δέρμα και είναι η ιδανική για ενυδάτωση μετά τον ήλιο. Ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει εντατική θρέψη, ενώ επαναφέρει στο δέρμα ελαστικότητα και αίσθηση άνεσης

 

Βήμα 3: Ενυδάτωση

Ενυδάτωση προσώπου

Σε αυτή τη φάση, πρέπει να είσαι εξαιρετικά συγκεκριμένη στις επιλογές σου. Η κρέμα ενυδάτωσης προσώπου πρέπει να είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου για να δουλέψει στο μέγιστο.

Αυτό σημαίνει ότι η κρέμα προσώπου για ενυδάτωση που θα επιλέξεις εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας & την ηλικία σου. Αν, δηλαδή, έχεις ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα και σε ποια ηλικιακή ομάδα ανήκεις. Να θυμάσαι! Η κρέμα για ενυδάτωση προσώπου μετά τον ήλιο, που χρησιμοποιούσες το καλοκαίρι, είναι πιθανό να πρέπει να αντικατασταθεί για αυτήν την εποχή.

 

Ενυδάτωση σώματος

Η ενυδάτωση σώματος είναι -φυσικά- εξίσου σημαντική κι έχει κι αυτή τα μυστικά της!

 

Bepanthol Derma Replenishing Daily Body Lotion for Dry & Sensitive Skin
Bepanthol Derma Replenishing Daily Body Lotion for Dry & Sensitive Skin

Ενισχυμένο & επανορθωτικό γαλάκτωμα σώματος για ξηρό & ευαίσθητο δέρμα. Είναι σχεδιασμένο για άμεση ανακούφιση της ξηρής επιδερμίδας. Η πλούσια σύνθεσή του προστατεύει από την επανεμφάνιση της ξηρότητας, ενεργώντας στην υποκείμενη αιτία της, μειώνοντας ορατά την τραχύτητα, τις ξηρές περιοχές του δέρματος και το ρωγμώδες δέρμα.

 

 

Apivita Tonic Mountain Tea Moisturizing Body Milk
Apivita Tonic Mountain Tea Moisturizing Body Milk

Γαλάκτωμα σώματος με αντιοξειδωτική δράση. Ενυδατώνει, αναζωογονεί και χαρίζει αντιοξειδωτική δράση στην επιδερμίδα χάρη στο ελληνικό τσάι του βουνού, την πρόπολη, τη βιταμίνη Ε και τα αιθέρια έλαια. Απομακρύνει την ένταση και τονώνει τη διάθεση.

 

 

Weleda Skin Food Body Butter
Weleda Skin Food Body Butter

Πρόκειται για ένα ενυδατικό βούτυρο σώματος που προσφέρει εντατική ενυδάτωση. Το αρωματικό Body Butter περιέχει διάφορα βότανα όπως πανσέ, καλεντούλα και χαμομήλι, τα οποία καταπραϋνουν την ξηρή επιδερμίδα καθώς και βιολογικά βούτυρα καρυτέ και κακάο που αφήνουν το δέρμα ενυδατωμένο.

Η κρέμα απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα και προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί. Το άρωμα του περιέχει νότες γλυκύ πορτοκαλιού, αρωματικής λεβάντας και μοσχολίβανου. Περιποιείται και θρέφει το ξηρό δέρμα, προστατεύει από την αφυδάτωση και προσφέρει ενυδάτωση διαρκείας.

 

 

A-Derma Soins Originels Lait Corps Hydratant

Το Lait Corps Hydratant είναι ένα γαλάκτωμα σώματος με λεπτόρρευστη υφή, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Ενυδατώνει αμέσως και διαρκεί 24 ώρες. Είναι ιδανικό για ξηρά δέρματα και ευαίσθητες επιδερμίδες και διαθέτει απαλό άρωμα. Ενισχυμένο με Avoine Rhealba καταπραϋνει και ηρεμεί το δέρμα.

 

 

Sostar Το Γάλα Body Lotion
Sostar Το Γάλα Body Lotion

Γαλάκτωμα σώματος με γάλα γαϊδούρας για άμεση ενυδάτωση & επανόρθωση της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας. Χάρη στο γαϊδουρινό γάλα και στο shea butter που περιέχει το γαλάκτωμα σώματος η επιδερμίδα ανακτά την ελαστικότητα και την φυσική της ενυδάτωση και γίνεται λαμπερή, ελαστική, λεία και απαλή. Απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει καθόλου κατάλοιπα.

 

 

Ducray Sensinol Lait Apaisant
Ducray Sensinol Lait Apaisant

Καταπραυντικό και φυσιοπροστατευτικό γαλάκτωμα για το σώμα, που ηρεμεί και καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδα με κνησμό. Χάρη στη μοναδική σύνθεσή του με υψηλή ανθεκτικότητα, χωρίς άρωμα. Από τη πρώτη εφαρμογή καταπραΰνει το αίσθημα του κνησμού και προσφέρει ενυδάτωση ακόμα και στα πιο εύθραυστα δέρματα.

 

 

Pharmasept Balance Body Cream for Face & Body
Pharmasept Balance Body Cream for Face & Body

Η κρέμα καθημερινής χρήσης για πρόσωπο & σώμα αυτή είναι ιδανική για την ξηρή, πολύ ξηρή & ευαίσθητη επιδερμίδα. Είναι εμπλουτισμένη με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων.

 

 

Frezyderm Anti-Ageing Body
Frezyderm Anti-Ageing Body

Η αντιγηραντική κρέμα-γαλάκτωμα σώματος της Frezyderm είναι παρασκευασμένη με σύγχρονα ενεργά συστατικά, που λαμβάνουν υπόψη όλους τους μηχανισμούς αντιγήρανσης. Προσφέρει αύξηση δομικών πρωτεϊνών για μείωση ρυτίδων και βελτίωση της συνοχής του δέρμο-επιδερμικού συνδέσμου. Προστατεύει τα βλαστοκύτταρα, χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία και βελτιώνει την υφή στα μετεμμηνοπαυσιακά δέρματα.

 

 

Minus 417 Serenity Legend Aromatic Deep Nutrition Body Butter Milk

Πρόκειται για μια αρωματική και θρεπτική κρέμα σώματος με κόκκους αλάτων της Νεκράς Θάλασσας και αρωματικά έλαια. Προσφέρει υπερ πλούσια θρέψη και χαλαρώνει το δέρμα, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και προστασία από UV ακτινοβολία και αντιγηραντικές ιδιότητες.

 

 

 

Βήμα 5: Ενυδάτωση μαλλιών

Η ενυδάτωση μαλλιών είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη ρουτίνα της περιποίησής μας. Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για ενυδάτωση μαλλιών.

 

Phyto Specific Rich Hydrating Shampoo
Phyto Specific Rich Hydrating Shampoo

Το σαμπουάν αυτό καθαρίζει απαλά, ενυδατώνει εντατικά, κάνει απαλά τα μαλλιά και εύκολο το χτένισμα ακόμα και για τα πιο ξηρά και σκληρά σγουρά μαλλιά.

 

 

Apivita Hydration Moisturizing Shampoo with Hyaluronic Acid & Aloe

Ένα σαμπουάν ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ & αλόη για όλους τους τύπους μαλλιών. Προσφέρει εντατική ενυδάτωση αποκαθιστώντας τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας, με υαλουρονικό οξύ, βιοδραστική αλόη, πρωτείνες βρώμης. Προλαμβάνει την ψαλίδα, προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις (ρύπανση και styling) και σέβεται τη φυσιολογία και τη φυσική χλωρίδα του τριχωτού με ήπιους καθαριστικούς, σαπωνάρια και APISHIELD HS.

 

 

OGX Brazilian Keratin Smooth Shampoo Ever Straightening
OGX Brazilian Keratin Smooth Shampoo Ever Straightening

Μια πλούσια φόρμουλα, χωρίς θειικό άλας που μαλακώνει και ενδυναμώνει τα σγουρά ή κυματιστά μαλλιά. Οι σύνθετες πρωτεΐνες κερατίνης διατηρούν την τρίχα απαλή και ίσια, μειώνοντας έτσι το φριζάρισμα. Βελτιώνει και ενυδατώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Βοηθάει στην αποτροπή στο σπάσιμο και στην απώλεια.

 

 

Ducray Nutricerat Shampooing Shampoo

Σαμπουάν εντατικής θρέψης για ξηρά μαλλιά με λιπαρή υφή & εκλεπτυσμένο άρωμα, με καθαριστική βάση που κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Προσφέρει στα μαλλιά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αναδόμησή τους.

 

 

Klorane Baume Apres Shampooing au Beurre de Mangue
Klorane Baume Apres Shampooing au Beurre de Mangue

Μια πλούσια και απολαυστική σύνθεση που θρέφει και αναδομεί το στέλεχος της τρίχας, λειαίνει τα λέπια και γεμίζει τις σχισμές του υδρολιπιδικού φιλμ προστατεύοντας τα μαλλιά από την αφυδάτωση.

 

 

Marlies Moller Softness Daily Rich Shampoo

Σαμπουάν σε μορφή κρέμας για έντονη θρέψη & ενυδάτωση στα ξηρά μαλλιά. Ιδανικό για πολύ ξηρά και ατίθασα μαλλιά, ενυδατώνει και ενδυναμώνει την τρίχα χωρίς να τα βαραίνει. Χωρίς σιλικόνη. Τα εκχυλίσματα υψηλής ποιότητας και τα πολύτιμα έλαια – τα πιο εκλεπτυσμένα συστατικά αποτελούν τη βάση για προϊόντα περιποίησης μαλλιών MARLIES MÖLLER.

 

 

TRESemme Keratin Shine Mask With Marula Oil
TRESemme Keratin Shine Mask With Marula Oil

Μάσκα μαλλιών με έλαιο κερατίνης για απαλά & λεία μαλλιά που δεν φριζάρουν. Ιδανικό για λεία μαλλιά με 5 οφέλη απαλότητας σε 1 σύστημα.

 

 

Schwarzkopf Gliss 7 sec Ultimate Repair Mask
Schwarzkopf Gliss 7 sec Ultimate Repair Mask

Μάσκα μαλλιών για άμεση επανόρθωση σε 7 δευτερόλεπτα για πολύ ταλαιπωρημένα, ξηρά μαλλιά. Τόσο αποτελεσματική όσο μια κλασσική μάσκα μαλλιών σε μόνο 7 δευτερόλεπτα. Από υγρό μετατρέπεται σε κρέμα, επανορθώνει και χαρίζει μαλλιά λαμπερά και ανάλαφρα.

 

 

Apivita Moisturizing Hair Mask
Apivita Moisturizing Hair Mask

Μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης με αλόη & υαλουρονικό οξύ για εντατική και βαθιά θρέψη. Προλαμβάνει το σπάσιμο και τις φθορές της τρίχας, που αφήνει τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά. Εμπλουτίζει τα μαλλιά με πολύτιμα λιπίδια και τα αφήνει εξαιρετικά απαλά και ελαστικά, χάρη στα βιολογικά έλαια jojoba και ελιάς. Αναδομεί και επανορθώνει την τρίχα, προλαμβάνει το σπάσιμο και την ψαλίδα, χάρη στις βιταμίνες και το σύμπλοκο APISHIELD HS.

 

 

Love Beauty & Planet Masque Ylang Ylang & Coconut Oil

Αυτή η μαγική μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών 2 λεπτών με οργανικό έλαιο καρύδας θρέφει, αναδομεί και προλαμβάνει την ψαλίδα για απαλά και υγιή μαλλιά.

 

Βήμα 6: Ενυδάτωση ποδιών

Η ενυδάτωση ποδιών δεν επιτυγχάνεται μόνο από την αγαπημένη μας pedicurist. Είναι μία διαδικασία που οφείλουμε να εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησής μας για να αποφύγουμε τις ενοχλητικές σκασμένες πτέρνες και την ξηρότητα. Μάλιστα, αυτή η κατάσταση είναι πάντα πιο έντονη μετά το καλοκαίρι. Να θυμάσαι επίσης, ότι ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο πάντα μας χαλαρώνει και μας χαρίζει μία μοναδική αίσθηση.

Για αυτό εμείς συγκεντρώσαμε ό, τι χρειάζεσαι για ενυδάτωση ποδιών στο σπίτι:

  • Βρες μια ώρα, που θα είσαι χαλαρή.
  • Βάλε ζεστό νεράκι σε μία λεκάνη. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στο νερό άλατα, τα οποία τονώνουν την επιδερμίδα, καταπραΰνουν και χαρίζουν ανακούφιση.
  • Προμηθεύσου ένα καλό ποδόλουτρο. Σου προτείνουμε:

 

 

Pharmalead Foot Bath Relax & Refresh Tired Feet
Pharmalead Foot Bath Relax & Refresh Tired Feet

Ανακουφίζει και τονώνει τα κουρασμένα και πονεμένα πόδια, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει άμεσα σκληρύνσεις και κάλους. Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών.

 

 

Gehwol Cream Footbath
Gehwol Cream Footbath

Το κρεμώδες ποδόλουτρο Gehwol Cream Footbath βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και περιποιείται άμεσα τα “φλογισμένα” πόδια. Τα αιθέρια έλαια λεβάντας, η μενθόλη και οι μαλακτικοί παράγοντες που περιέχονται στη σύνθεσή του “ηρεμούν” τα κουρασμένα πόδια.

  • Βύθισε τα ποδαράκια σου και χαλάρωσε. Είναι ο δικός σου χρόνος.
  • Μετά από 20 λεπτάκια είναι ώρα για τη λίμα ποδιών σου.

Διάλεξε ανάμεσα σε ηλεκτρική, ράσπα ή ελαφρόπετρα.

 

 

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry
Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Η νέα επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική Λίμα ποδιών Velvet Smooth Wet & Dry αποτελεί την τέλεια επιλογή για επαγγελματική φροντίδα ποδιών. Η νέα κεφαλή τεχνολογίας open-coat, επιτρέπει στη λίμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο αποτελεσματικά είτε σε υγρό δέρμα, είτε και σε στεγνό.

 

 

Vican Home Spa Electric Foot File
Vican Home Spa Electric Foot File

Η πρωτοποριακή συσκευή Vican ηλεκτρική λίμα απομακρύνει τις σκληρύνσεις από το πέλμα και τη φτέρνα των ποδιών. Η λειτουργία της, χωρίς λεπίδα, εξασφαλίζει ασφαλή, εύκολη και αποτελεσματική χρήση.

 

 

Pharmalead Αδιάβροχη Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών

Επαναστατική συσκευή, που λειτουργεί με μπαταρίες και επαναφέρει την απαλότητα στην επιδερμίδα των ποδιών. Αφαιρεί γρήγορα και αποτελεσματικά το σκληρό και ξηρό δέρμα. Δεν προκαλεί τραυματισμούς σε αντίθεση με άλλες μεθόδους.

 

 

Scholl Dual Action
Scholl Dual Action

H Dual Action με κρυστάλλους διαμαντιών χρησιμοποιεί μια αποδεδειγμένη αποξεστική τεχνολογία. Αφαιρεί απαλά ακόμα και το τραχύ/σκληρό δέρμα, αφήνοντας τα πόδια σας μαλακά μετά από μια μόνο χρήση. Η λεπτή πλευρά είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει φινίρισμα.

 

 

Master Aid Callus Buffing Sponge
Master Aid Callus Buffing Sponge

Ελαφρότητα που απομακρύνει το σκληρό και τραχύ δέρμα αφήνοντας τα πόδια σας απαλά και λεία. Εργονομικό σχήμα για διευκολύνει την πρόσβαση σε κάθε σημείο του ποδιού. Κατάλληλη για όλη την επιφάνεια των ποδιών ακόμα και σε επιφάνειες με εντοπισμένους κάλους και πολύ σκληρό δέρμα.

 

 

Fraliz F711 Calus Rasp Μεταλική Ράσπα για Κάλους
Fraliz F711 Calus Rasp Μεταλική Ράσπα για Κάλους

Μεταλλική ράσπα με 2 όψεις, μια για αφαίρεση κάλων και μια για λείανση του δέρματος. Ολοκλήρωσε το ποδόλουτρο με το σαπούνι καθαρισμού & απολέπισης της Podia. Κατασκευασμένο από 100% φυσικό σαπούνι, με μοναδική σύσταση που περιέχει ελαφρόπετρα και περλίτη για να προσφέρει εξαιρετική απολεπιστική δράση. Καθαρίζει σε βάθος, ενώ είναι εμπλουτισμένο με Tea tree oil, για προστασία από την κακοσμία. Συμβατό και με ομοιοπαθητική αγωγή.

 

Μάσκες ποδιών

Προχώρα με τη μάσκα ποδιών! Μάλιστα καλά διάβασες! Βρες τις καλύτερες παρακάτω:

 

 

Scholl Expertcare Pedimask Nourish
Scholl Expertcare Pedimask Nourish

Οι ειδικοί στην περιποίηση και φροντίδα των ποδιών της Scholl σας φέρνουν μια ειδικά σχεδιασμένη μάσκα για να ενυδατώνει το ξηρό δέρμα στα πόδια σας. Τα ειδικά «καλτσάκια» εφαρμόζουν εύκολα και γρήγορα.

 

 

Vican Cettua Foot Mask
Vican Cettua Foot Mask

Η Cettua Cleans & Simple Foot Mask είναι μια μάσκα ποδιών την οποία φοράτε σαν κάλτσα για απαλή και ορατά αναζωογονημένη επιδερμίδα.

 

OPI Pro Spa Andvanced Softening Socks
OPI Pro Spa Andvanced Softening Socks

Κάλτσες θρέψης & υπέρ-ενυδάτωσης για το πολύ ξηρό δέρμα. Περιέχουν έλαια βιταμίνης Ε & macadamia ,βούτυρο shea και αλόη για να ενυδατώνει και να μαλακώνει ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα.

 

Κρέμες ποδιών

Tελείωσε την περιποίηση με την αγαπημένη σου κρέμα ποδιών. Τώρα τα πόδια σου είναι 100% έτοιμα να δεχθούν τα θρεπτικά συστατικά της.

 

Εμείς σου προτείνουμε:

 

Eubos Urea 10% Foot Cream
Eubos Urea 10% Foot Cream

Ιδανική για καθημερινή χρήση στα ξηρά και σκασμένα πόδια. H Urea 10%, με ισχυρή κερατολυτική δράση, λειαίνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, ενισχύοντας την ανανέωσή του. Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

 

Gehwol Fusskraft Soft Feet Lotion
Gehwol Fusskraft Soft Feet Lotion

Η αναζωογονητική και περιποιητική λοσιόν ποδιών Soft Feet Lotion είναι ένα ελαφρύ, ενυδατικό προϊόν με εκχυλίσματα νούφαρου και μεταξιού, που περιποιείται και χαρίζει μεταξένια απαλότητα σε πέλματα και γάμπες. Απλώνεται εύκολα, απορροφάται γρήγορα και χαρίζει στο δέρμα ένα αίσθημα ευχάριστης φρεσκάδας που διαρκεί.

 

 

Frezyderm Frezyfeet Revital Cream
Frezyderm Frezyfeet Revital Cream

Θρεπτική κρέμα για τα πόδια, πλούσια σε ενυδατικά, αναπλαστικά και επουλωτικά συστατικά. Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση, αντιμετωπίζει ρωγμές και εξελκώσεις ποδιών (σκασίματα, σχισίματα) καθώς και την έντονη ξηροδερμία, ενώ παράλληλα αναδομεί την επιδερμίδα, βελτιώνει την ελαστικότητα και τη δερματική υφή.

 

 

Babe Body Foot Repairing Cream 10% Urea
Babe Body Foot Repairing Cream 10% Urea

Επανορθωτική κρέμα ποδιών με 10% ουρία που επανορθώνει άμεσα και θρέφει το δέρμα. Ενυδατώνει και απαλύνει, προστατεύοντας το δέρμα από την ξηρότητα και τους κάλλους. Ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια.

 

 

Uriage Bariederm Ointment fissures Cracks
Uriage Bariederm Ointment fissures Cracks

Η κρέμα αυτή είναι η κατάλληλη για ρωγμές, σκασίματα και είναι η πρώτη προστατευτική αλοιφή με το πατενταρισμένο σύμπλοκο Poly-2P. Μαλακή και εύπλαστη, βοηθά στη μόνωση, την επανόρθωση και το μαλάκωμα πρόσφατων ή παλαιότερων ρωγμών και σκασιμάτων. Ο συνδυασμός δύο πολυμερών επανορθώνει το αλλοιωμένο δέρμα στοχεύοντας 3 βασικές περιοχές του δερματικού φραγμού.

 

 

Gehwol Footcream
Gehwol Footcream

Η κρέμα αυτή είναι ιδανική για το καταπονημένο και πληγωμένο δέρμα. Δυναμώνει το δέρμα και το κάνει ανθεκτικό. Προλαμβάνει τους ερεθισμούς και τις φουσκάλες, που προκαλούνται από έντονες αθλητικές δραστηριότητες, καινούργια παπούτσια κ.α.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα