×

Οδηγός περιποίησης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

 04/01/2023 7m, 40s

Οι διακοπές πέρασαν, ήρθε η ώρα για επαναφορά στην καθημερινότητα! Η περίοδος των εορτών αποτελεί το διάστημα ξεκούρασης και χαλάρωσης αλλά και ένα διάστημα που παρατηρείται μια γενική «αμέλεια» όσον αφορά την περιποίηση του σώματος και τη επιδερμίδας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η παραμέληση που υπόκειται το σώμα, αφορά αρκετά και τις γυναίκες, οι οποίες έχουν και αυξημένες ανάγκες για περιποίηση. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε έναν πλήρη οδηγό περιποίησης για τη γυναίκα, που αφορά το σώμα, τα μαλλιά, τα νύχια και το πρόσωπο.

 

Βήμα 1: Περιποίηση Σώματος

Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι το σώμα μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά την περιποίηση του, καθώς πολλές γυναίκες εστιάζουν στην περιποίηση του προσώπου τους. Οπότε, καλό θα ήταν να εστιάσετε στη διατήρηση της υγείας και λάμψης του σώματός σας.

Αρχικά, θα ήταν καλό να ξεκινήσετε έναν καθαρισμό σώματος. Ιδρώτας, βρωμιές, νεκρό δέρμα, αποτελούν μερικές από τις συνήθεις αιτίες που το δέρμα του σώματος φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσει το σώμα σας σημάδια αφυδάτωσης.

Οι παραπάνω παθογένειες στο σώμα μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά από το σπίτι, με φυσικό τρόπο αλλά και με τα κατάλληλα προϊόντα. Μια άμεση λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα σώματος για την αντιμετώπιση της ξηρότητας.

Επίσης, για έναν άμεσο καθαρισμό του δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό σαπούνι όταν κάνετε το αφρόλουτρό σας. Ιδανικά, ένα eco προϊόν περιποίησης σώματος θα μπορούσε να σας προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον!

Επιπλέον, για να αποβάλλετε τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του σώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα απολέπισης, ξεκινώντας θεραπεία 1 φορά την εβδομάδα.

 

Nuxe Promo Revitalising Dream Set Reve de The Shower Gel 100ml & Exalting Fragrant Water 30ml & Granular Scrub 150ml

Nuxe Body Reve de The Revitalising Shower Gel: Αυτό το εξαιρετικά αισθησιακό αφρόλουτρο, μια ονειρική αρμονία μιας βάσης βοτανικού καθαρισμού και ένα εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή και άνετη. Η λιωμένη υφή του με ένα ακαταμάχητο άρωμα πράσινου τσαγιού μετατρέπεται σε λεπτό αφρό που μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα. Nuxe Body Reve de The Exalting Fragrant Water: Αυτό το αρωματικό νερό, ένα συμπυκνωμένο άρωμα με αναζωογονητικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, ενισχύει τις αισθήσεις με το εθιστικό άρωμα που συνδυάζει νότες από Ραβέντι, Πράσινο Τσάι και φρέσκα βότανα. Nuxe Body Reve de The Revitalising Granular Scrub: Προϊόν απολέπισης με εξαιρετικά δροσερή υφή που θυμίζει γρανίτα. Κάνει απαλή απολέπιση και λειαίνει το δέρμα, ενώ το αναζωογονεί χάρη στο ακαταμάχητο άρωμα με νότες πράσινου τσαγιού. Ενδείκνυται για όλους τους τύπους επιδερμίδας – σώματος.

 

 

Krauterhof Package Exfoliating Anti-Cellulite Shower Gel with Aloe Vera, Anti-Cellulite Body, Λούφα Απολέπισης, Δώρο Νεσεσέρ

Krauterhof Exfoliating Anti-Cellulite Shower Gel with Aloe Vera Gel: Διεγείρει την μικροκυκλοφορία και βοηθάει στο να έχετε πιο λείο και σφιχτό δέρμα. Η πλούσια φόρμουλα με αναζωογονητικό άρωμα λεμονόχoρτου και λεπτά πίλινγκ σωματίδια, καθαρίζει τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για τα επόμενα βήματα της θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας. Η αλόη, η αλλαντοΐνη και η πανθενόλη τρέφουν, καταπραΰνουν και προστατεύουν το δέρμα από απώλεια της υγρασίας και της ελαστικότητας.

Krauterhof Anti-Cellulite Gel Σώματος: Καινούρια φόρμουλα με ισχυρή δράση κατά της κυτταρίτιδας. Το εκχύλισμα από δενδρολίβανο με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση διεγείρει την φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, την κυκλοφορία του αίματος και τις λιπολυτικές διαδικασίες. Λούφα απολέπισης & δώρο νεσεσέρ.

 

Βήμα 2: Περιποίηση Προσώπου

Η περιποίηση του προσώπου αποτελεί ενδεχομένως το Α και το Ω για κάθε γυναίκα. Η περίοδος των εορτών, συνήθως, συνδυάζεται με συναθροίσεις σε οικογενειακά και φιλικά ρεβεγιόν, σε νυχτερινές εξόδους και μια σωρεία υποχρεώσεων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Και μόνο στη σκέψη, όλα τα παραπάνω μπορούν να κουράσουν τον οποιοδήποτε άνθρωπο. Παρόλα αυτά, η καταπόνηση αυτή εμφανίζεται αμέσως στο πρόσωπο, όπου και χρειάζεται τα κατάλληλα προϊόντα για να επανέλθει!

Για να τονώσετε το πρόσωπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου για να αποβάλλετε όλα τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα προϊόν ενυδάτωσης για να αναζωογονηθεί ολόκληρη η περιοχή του προσώπου.

Όσον αφορά την περιοχή των ματιών, μετά από τα ξενύχτια των εορτών, παρατηρείτε τις επόμενες μέρες ταλαιπωρημένα πρησμένα μάτια; Λογικό! Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να περιποιείστε τα μάτια σας με τις κατάλληλες κρέμες για πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα ενυδάτωσης ματιών, για να διατηρήσετε την περιοχή λαμπερή και υγιή!

 

Youth Lab Head to Toe Value Set Shimmering Dry Oil, Candy Scrub Mask & Peptides Spring Hydra-Gel Eye Patches

Shimmering Dry Oil 100ml: Ιριδίζον ξηρό λάδι προσώπου, σώματος και μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη και με αντιοξειδωτική δράση, για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Στην περιποίηση των μαλλιών καταπολεμά τον στατικό ηλεκτρισμό, προστατεύει το χρώμα και ενυδατώνει την τρίχα από το εσωτερικό της.

Candy Scrub & Mask 50ml: Kρεμο-μάσκα και peeling μαζί για λεία, λαμπερή, ενυδατωμένη και με λιγότερο ορατούς πόρους επιδερμίδα. Ιδανικό ακόμα για την ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού δεν προκαλεί ερεθισμούς και δεν διαταράσσει το pH, χάρη στους πολύ λεπτούς κόκκους περλίτη και κυτταρίνης που περιέχει.

Peptides Spring Hydra-Gel Eye Patches 1 ζευγάρι: Τα αγαπημένα και best seller ατομικά επιθέματα ματιών από υδροτζέλ της YOUTH LAB, με την άμεση αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση, χαρίζουν ότι ακριβώς ονειρεύεστε … πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα σε μόλις 20 λεπτά!

 

Macrovita Gift Bag Ultra Moisturizing Cream 50ml & Deep Cleansig Liq Soap 100ml & Face Peeling 50ml
Macrovita Gift Bag Ultra Moisturizing Cream 50ml & Deep Cleansig Liq Soap 100ml & Face Peeling 50ml

Macrovita Ενυδατική Κρέμα Λεπτής Υφής 50ml: Για όλους τους τύπους δέρματος. Απαλή κρέμα που βοηθά το δέρμα να ανακτήσει και να διατηρήσει τη φυσική υγρασία του, προλαβαίνοντας τη διαδερμική απώλεια ύδατος και ενισχύοντας την ικανότητα συγκράτησής του. Η ενυδάτωση που δημιουργεί είναι μακράς διαρκείας ώστε το δέρμα να αποκτά μόνιμη ελαστικότητα, προϋπόθεση βασική για την καταπολέμηση της γήρανσης.

Υγρό Σαπούνι για Βαθύ Καθαρισμό 100ml: Για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τα προβληματικά. Καθαρίζει βαθιά χωρίς να προκαλεί ξηρότητα. Αφαιρεί το σμήγμα και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ, συσφίγγει και αναζωογονεί το δέρμα. Είναι κατάλληλο και για τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Μετά τη χρήση, ξεβγάζεται με άφθονο νερό.

Κρέμα Απολέπισης Προσώπου 50ml: Για όλους τους τύπους δέρματος. Υποστηρίζει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.

 

Βήμα 3: Περιποίηση Νυχιών

Ένα μέρος του γυναικείου σώματος που χρειάζεται περιποίηση μετά τις γιορτές, είναι τα νύχια. Ένα σημείο του σώματος που έχει μεγάλη βαρύτητα για πολλές γυναίκες. Παρόλα αυτά, με τη χρήση διαφόρων προϊόντων που εμπεριέχουν πολλά χημικά επιβλαβή για τα νύχια, η περιοχή επιβαρύνεται, με αποτέλεσμα να δείχνουν ταλαιπωρημένα και σε κάποιες περιπτώσεις να φθείρονται και να σπάνε.

Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα, μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα προϊόντα για θρέψη και περιποίηση των νυχιών. Εν συνεχεία, η χρήση ενυδατικής κρέμας χεριών θα βοηθήσει εξίσου στην προστασία της περιοχής, από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς που μπορεί να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

 

Vican Home Spa Nail Care System 1 Συσκευή + 5 Κεφαλές
Vican Home Spa Nail Care System 1 Συσκευή + 5 Κεφαλές

Λιμάρει, λειαίνει και γυαλίζει τα νύχια άνω και κάτω άκρων, χαρίζοντας φυσικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα! Το εργονομικό της σχήμα εξασφαλίζει τον εύκολο χειρισμό και την αποτελεσματική εφαρμογή σε όλα τα σημεία των νυχιών. Περιλαμβάνει 1 ρολέτα για λιμάρισμα 2 ρολέτες για λείανση και 2 ρολέτες για γυάλισμα. Η εναλλαγή κάθε ρολέτας γίνεται πολύ εύκολα ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται και τα 3 στάδια περιποίησης: λιμάρισμα, λείανση, γυάλισμα. Για μεγαλύτερη ευκολία, η συσκευή συνοδεύεται από θήκη μεταφοράς, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε.

 

Frezyderm Volpaderm Nails Treating Gel 25ml
Frezyderm Volpaderm Nails Treating Gel 25ml

Εξειδικευμένο gel για τις γραμμώσεις και τις χρωματικές κηλίδες, με μαλακτικά πρόσθετα και ενυδατικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη των νυχιών, την ενίσχυση της έκφυσής τους, τη μείωση της λευκονυχίας και την αποτροπή εμφάνισης παρωνυχίδων. Με ρύγχος εφαρμογής.

 

Βήμα 4: Περιποίηση Μαλλιών

Τα μαλλιά αποτελούν ένα μέρος του σώματος μιας γυναίκας που απαιτεί ειδική διαχείριση και φροντίδα. Ο χειμώνας αποτελεί μια ξεχωριστή αιτία καταπόνησης των γυναικείων μαλλιών, κάθε χρόνο. Συμπληρωματικά με τον χειμώνα, τα συνεχή χτενίσματα για τα ρεβεγιόν και τις βραδινές εξόδους των εορτών, συντελούν στην αφυδάτωση της τρίχας και τη σταδιακή έλλειψη της φυσικής λάμψης των μαλλιών.

Για να αποκτήσετε τη φυσική λάμψη και ζωντάνια που επιθυμείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα αναδόμησης για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Παράλληλα, ένα συμπλήρωμα σε κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στη σωστή επανόρθωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Τέλος, η χρήση ειδικού σαμπουάν που ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε τύπου μαλλιού, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας της τρίχας.

 

Garden Promo Gorgeous Hair Day Set Super Natural Hair Oil 150ml & Δώρο Βούρτσα Μαλλιών
Garden Promo Gorgeous Hair Day Set Super Natural Hair Oil 150ml & Δώρο Βούρτσα Μαλλιών

Λάδι μαλλιών με έλαια Χαμομηλιού και Ηλίανθου για αναδόμηση και προστασία, χωρίς να τα βαραίνει. Προσφέρει λάμψη πριν ή μετά το στέγνωμα. 48ωρη προστασία από την υγρασία και το φριζάρισμα. Χάρη στο αντηλιακό φίλτρο, την βιταμίνη Ε και τα αντιοξειδωτικά των φυτικών ελαίων, προστατεύει το χρώμα από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτινοβολίες τόσο της πόλης όσο και στη θάλασσα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Δώρο βούρτσα μαλλιών με εργονομικό σχεδιασμό, που αφαιρεί τους κόμπους και αποτρέπει το φριζάρισμα, χωρίς να σπάει τις άκρες.

 

Macrovita Hair Repair Mask 200ml
Macrovita Hair Repair Mask 200ml

Olive & Argan Hair Repair Mask Ενυδατώνει, τρέφει και βοηθά στην επανόρθωση και την ενίσχυση των κατεστραμμένων μαλλιών, προστατεύοντάς τα από την ψαλίδα και προσφέροντάς τους υγιή όψη και λάμψη.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα