×

Πως να επιλέξετε το σωστό μπιμπερό: Γυάλινο ή πλαστικό;

 28/03/2024 6m, 31s

Είμαστε σίγουροι, ότι έχεις φτάσει εδώ για να απαντήσεις στα ερωτήματα που έχεις σχετικά με τα καλύτερα μπιμπερό για νεογέννητα και με το ποιο υλικό είναι καλύτερα και γενικότερα για να καταλήξεις στο σωστό μπιμπερό μωρού.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να σου ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει το καταλληλότερο μπιμπερό και το καλύτερο. Το μπιμπερό, που θα επιλέξεις, είναι μία εξειδικευμένη επιλογή, που βολεύει εσένα και το μωρό σου και θα το βρεις ψάχνοντας και δοκιμάζοντας.

Εμείς θα σου γράψουμε μερικές συμβουλές και πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή του.

 

Υλικό μπιμπερό

«Μπιμπερό γυάλινο ή πλαστικό;», αναρωτιέσαι σίγουρα.

Αρκεί να διασαφηνίσουμε για αρχή ότι τα πλαστικά μπιμπερό δεν είναι χειρότερα ή κατώτερα από τα γυάλινα μπιμπερό. Αυτή η αντίληψη είναι απαρχαιωμένη, αφού το πλαστικό που χρησιμοποιείται πλέον για την κατασκευή μπιμπερό είναι άριστης ποιότητας και ειδικό για την υγιεινή και την υγεία του μωρού.

 

Γυάλινα Μπιμπερό

Τα γυάλινα μπιμπερό είναι γενικότερα πιο εύκολα στον καθαρισμό τους και δεν «κρατούν» τόσες οσμές, όσο μπορεί να κρατούν τα πλαστικά. Επίσης, τα γυάλινα μπιμπερό είναι πάντα ανακυκλώσιμα και πιο οικολογικά. Από την άλλη μεριά, τα γυάλινα μπιμπερό είναι βαρύτερα και δυσκολότερα στη μεταφορά τους. Επίσης, ενέχουν τον κίνδυνο θραύσης και τραυματισμού.

Πλαστικό Μπιμπερό

Το πλαστικό μπιμπερό είναι πολύ πιο ελαφρύ κι έτσι μπορεί να το κρατήσει ευκολότερα ένα μωράκι. Επίσης, τα πλαστικά μπιμπερό δε σπάνε κι έτσι μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες τραυματισμού. Από την άλλη μεριά, ένα πλαστικό μπιμπερό απορροφά μυρωδιές και ίσως να επηρεάζεται και το χρώμα του και να το δείτε να κιτρινίζει. Παράλληλα, τα πλαστικά μπιμπερό για νεογέννητα δεν είναι πάντα ανακυκλώσιμα.

 

Μέγεθος μπιμπερό

Το μέγεθος του μπιμπερό είναι ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το βρεις, καθώς η κάθε εταιρεία κατηγοριοποιεί τα μπιμπερό ανάλογα με την ηλικία του βρέφους. Αν το μωρό μας έχει περισσότερη όρεξη για φαγητό μπορούμε να αλλάξουμε μπιμπερό νωρίτερα με τη συμβουλή του παιδίατρου.

 

Σχήμα μπιμπερό

Υπάρχουν ποικίλα σχήματα για τα μπιμπερό μωρού. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Έτσι, διάλεξε ανάμεσα σε:

Κύλινδρος

Είναι το συνηθέστερο μπιμπερό και είναι αυτό με τους λιγότερους περιορισμούς.

Φαρδύ

Γεμίζει και πλένεται ευκολότερα.

Καμπύλη

Είναι ιδανικό για περιπτώσεις γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως είναι οι συχνές παλινδρομήσεις.

Εργονομικό

Μπορεί να το κρατήσει ευκολότερα ένα νεογέννητο ή να το στηρίξει με τα χεράκια του.

Τριγωνικό

Είναι πολύ σταθερό στο κράτημα και πλένεται ευκολότερα.

Δοκίμασε τα παραπάνω μπιμπερό και πρόσεξε ποιο βολεύει καλύτερα και το μωρό. Σίγουρα θα σου δείξει την προτίμησή του.

 

Θηλές μπιμπερό

Οι θηλές μπιμπερό κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το υλικό τους και τον αριθμό των τρυπών, που έχουν. Υπάρχουν οι θηλές από σιλικόνη και από καουτσούκ. Επίσης, δεν υπάρχει σωστή και λάθος θηλή.

Οι θηλές από σιλικόνη είναι πιο σκληρές στην αρχή και μαλακώνουν με τη χρήση. Αυτό μπορεί να ερεθίσει τον ουρανίσκο του μωρού. Από την άλλη μεριά, είναι πιο ανθεκτικές και άοσμες από αυτές του καουτσούκ.

Οι θηλές από καουτσούκ πρέπει να αλλάζονται συχνότερα καθώς το φυσικό υλικό τους τις κάνει να μαλακώνουν και να αποσυντίθεται γρηγορότερα.

Οι τρύπες της θηλής επιλέγονται ανάλογα με την ηλικία του μωρού. Σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τα μωρά μπορούν να αντέξουν ένα συγκεκριμένο ρυθμό ροής. Έτσι, τον πρώτο μήνα, μία τρύπα στη θηλή του μπιμπερό είναι η ιδανική.

 

Τα καλύτερα μπιμπερό

Βρες εδώ ποια μπιμπερό σου προτείνουμε:

 

Dr. Brown's Natural Flow Options+ Γυάλινο Μπιμπερό
Dr. Brown’s Natural Flow Options+ Γυάλινο Μπιμπερό

Dr Brown’s μπιμπερό με φαρδύ λαιμό. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο με καινοτόμα οδό διέλευσης του αέρα και μοναδικά οφέλη για το τάισμα. Έχει σύστημα φυσικής ροής και θηλή σιλικόνης. Οι κολικοί και τα αέρια μειώνονται, ενώ διατηρεί υα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος.

 

 

Nuk Nature Sense

Nuk μπιμπερό γυάλινο με θηλή σιλικόνης με ορθοδοντικό σχήμα. Προλαμβάνει τους κολικούς χάρη στο βελτιωμένο σύστημα πρόληψης κολικών (Anti-Colic Air System). Είναι εύκολο στο γέμισμα και στον καθαρισμό χάρη στο στόμιο μεγάλης διαμέτρου.

 

 

Avent Natural Γυάλινο Μπιμπερό Χωρίς BPA

Τα γυάλινα μπιμπερό Natural κάνουν τη διαδικασία ταΐσματος με μπιμπερό πιο φυσική, τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Χάρη στο άνετο σχέδιο πετάλου της θηλής, η κίνηση με την οποία το μωρό σας πιάνει τη θηλή του μπιμπερό μοιάζει πιο πολύ με την αντίστοιχη κίνηση στο θηλασμό, διευκολύνοντας το συνδυασμό θηλασμού και ταΐσματος με μπιμπερό.

Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και μπορεί άφοβα να φυλαχθεί στο ψυγείο και να ζεσταθεί, ενώ είναι κατάλληλο για αποστείρωση. Η φαρδιά θηλή σε σχήμα που μοιάζει με του γυναικείου στήθους επιτρέπει στο μωρό να πιάσει φυσικά τη θηλή.

 

Chicco Well Being Anti Colic System
Chicco Well Being Anti Colic System

Chicco μπιμπερό γυάλινο χωρίς BPA με σύστημα κατά των κολικών και θηλή σιλικόνης. Προστατεύει το μωρό από κολικούς, ευερεθιστότητα και παλινδρόμηση, ιδανικό για καθημερινή διατροφή. Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας βοριοπυριτικό γυαλί, είναι ανθεκτικό στη θερμότητα με υψηλή αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια χρήσης. Το γυάλινο μπουκάλι εγγυάται μέγιστη πρακτικότητα χάρη στο εργονομικό του σχήμα, είναι κατάλληλο για αποστείρωση και είναι ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων.

 

 

Mam Feel Good

Το γυάλινο μπιμπερό MAM Feel Good κατασκευάζεται από ειδικό premium γυαλί, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, για να διευκολύνει την καθημερινότητα με το μωρό. Θερμαίνεται και να επαναψύχεται γρήγορα κι έχει εργονομικό σχήμα για καλό κράτημα. Φαρδύς λαιμός, για να γεμίζει άνετα και να πλένεται εύκολα.

 

 

Korres Feeding Bottle From 0m+ with Slow Flow
Korres Feeding Bottle From 0m+ with Slow Flow

Το μπιμπερό αυτό είναι κατάλληλο για βρέφη από τη γέννηση. Εργονομικός σχεδιασμός και πλατύς λαιμός για ευκολία στη χρήση και το καθάρισμα. Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας Βοριοπυριτικό Γυαλί κι εξαιρετικά μαλακή θηλή σιλικόνης υψηλής ποιότητας. Προσφέρει απαλή & οικεία αίσθηση κι έχει βαλβίδα κατά των κολικών. Διαθέτει ορθοδοντικό σχεδιασμό, που προσαρμόζεται στο σχήμα του ουρανίσκου.

 

 

Avent Natural Σετ Μπιμπερό για Νεογέννητα
Avent Natural Σετ Μπιμπερό για Νεογέννητα

Σετ μπιμπερό για νεογέννητα με 4 μπιμπερό Natural (2 των 125ml και 2 των 260ml), ένα βουρτσάκι καθαρισμού μπιμπερό και θηλών και μια λευκή διάφανη πιπίλα για βρέφη 0-6 μηνών. Με το νέο μπιμπερό το τάισμα γίνεται με φυσικότερο τρόπο, διευκολύνοντας το συνδυασμό θηλασμού και ταΐσματος με μπιμπερό.

Η φαρδιά θηλή σε σχήμα που μοιάζει με του γυναικείου στήθους επιτρέπει στο μωρό να πιάσει φυσικά τη θηλή, όπως συμβαίνει στο θηλασμό, ενώ διευκολύνει το συνδυασμό θηλασμού και ταΐσματος με μπιμπερό. Τα πέταλα στο εσωτερικό της θηλής ενισχύουν την απαλότητα και την ευελιξία χωρίς να διπλώνει η θηλή. Έτσι, το μωρό σας απολαμβάνει το γεύμα του με περισσότερη άνεση και ευχαρίστηση.

 

 

Mam Easy Start™ Anti-Colic
Mam Easy Start™ Anti-Colic

Το ιδανικό μπιμπερό για το νεογέννητο, που πίνει ήρεμα με το δικό του ρυθμό. Λιγότεροι κολικοί και αναγωγές¹ για το 80% των βρεφών χάρη στην αεριζόμενη βάση της MAM – για χαλαρό τάισμα και μεγάλο άνοιγμα για εύκολο γέμισμα και καθάρισμα. Με μοναδική λειτουργία αυτοαποστείρωσης είναι ιδανικό για χρήση εκτός σπιτιού.

 

 

Avent Natural Μπιμπερό Πολυπροπυλένιου
Avent Natural Μπιμπερό Πολυπροπυλένιου

Επιτρέπει στο μωρό να πιάσει φυσικά τη θηλή, όπως συμβαίνει στο θηλασμό, μειώνει τους κολικούς και τη δυσφορία, με πρακτικό σχήμα. Η φαρδιά θηλή σε σχήμα γυναικείου στήθους επιτρέπει στο μωρό να πιάσει φυσικά τη θηλή, όπως συμβαίνει στο θηλασμό, ενώ διευκολύνει το συνδυασμό θηλασμού και ταΐσματος με μπιμπερό. Ιδιαίτερα πρακτικό σχήμα, για εύκολο κράτημα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και από τα μικροσκοπικά χεράκια του μωρού σας.

 

 

Medela Calma Μπιμπερό Σίτισης
Medela Calma Μπιμπερό Σίτισης

Με το Μπιμπερό Calma το γάλα ρέει μόνο όταν το βρέφος ρουφά και δημιουργεί κενό ώστε να ενεργοποιήσει τη ροή. Έτσι, δίνεται στο βρέφος η δυνατότητα να αναπνέει, να καταπίνει και να κάνει παύσεις όπως και στον φυσικό μητρικό θηλασμό, ώστε να μπορεί να συνεχίσει εύκολα και να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στο στήθος της μητέρας του, χωρίς να υπάρξει σύγχυση θηλών.

 

 

NUK First Choice Plus

Μπιμπερό πολυπροπυλενίου θηλή καουτσουκ. Ιδιαίτερα απαλή θηλή με ορθοδοντικό σχήμα. Προλαμβάνει τους κολικούς χάρη στο βελτιωμένο σύστημα πρόληψης κολικών (Anti-Colic Air System). Ευκολία στο γέμισμα και στον καθαρισμό του μπιμπερό χάρη στο στόμιο μεγάλης διαμέτρου. Κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα