×

Τριχόπτωση και Εγκυμοσύνη


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν τα μαλλιά μιας γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα επηρεάζουν την ανάπτυξη της τρίχας. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, η τεστοστερόνη αυξάνεται και προκαλείται τριχόπτωση. Αντίθετα, τα οιστρογόνα που αυξάνονται προκαλούν αύξηση της τριχοφυΐας. Στη συνέχεια και μετά τον τοκετό, τα οιστρογόνα πέφτουν απότομα και έτσι εμφανίζεται έντονη τριχόπτωση στις γυναίκες.

 

upset, young scared pregnant girl holds a comb in her hands, loses her hair during pregnancy

 

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, πολλές μητέρες αναρωτιούνται αν αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση. Όμως ο θηλασμός δεν είναι αιτία τριχόπτωσης. Γενικά, η τριχόπτωση μετά από μια εγκυμοσύνη δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο. Αν όμως δεν επανέρχονται τα μαλλιά σας στην κατάσταση τους πριν την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να αναζητήσετε την αιτία της απώλεια μαλλιών σε άλλους παράγοντες, όπως τριχόπτωση λόγω κακής διατροφής, τριχόπτωση λόγω χαμηλών επιπέδων σιδήρου ή έλλειψη φυλλικού οξέος. Διαβάστε περισσότερα για την τριχόπτωση και την ηλικία που μπορεί να εμφανιστεί.

 

Βρείτε προϊόντα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στο αγαπημένο σας online φαρμακείο.

 

💡Σε κάθε περίπτωση, πριν τη χρήση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής κατά της τριχόπτωσης, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

 

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.