×

Βρεφικές Πάνες: Ο καλύτερος οδηγός αγοράς

 07/10/2022 2m, 46s

Γνώριζες ότι το μωράκι σου θα φορέσει πάνες περίπου 26000 ώρες από τη ζωή του; Αυτό σημαίνει, όπως καταλαβαίνεις, ότι η επιλογή σου πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και την ταλαιπωρία του μωρού σου.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι! Εδώ θα βρεις τα κριτήρια για να επιλέξεις σωστά τις βρεφικές πάνες για το μωράκι σου.

 

Πώς διαλέγω πάνες μωρού;

  • Νούμερο

Το σωστό μέγεθος της πάνας είναι το Α & το Ω για τη σωστή εφαρμογή της πάνας. Αν η πάνα είναι μικρότερη, τότε θα στενεύει το μωρό και είναι πιθανότερο να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα του. Η τριβή με την πάνα επιτείνεται όταν αυτή είναι μικρότερη, γεγονός που θα δημιουργήσει ερεθισμούς αλλά και εκνευρισμό. Αν από την άλλη, η πάνα είναι μεγαλύτερη, τότε οι διαρροές είναι σίγουρες.

Το σωστό νούμερο της πάνας δεν έχει να κάνει πάντα με την ηλικία. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, ενώ τα κιλά & η διάπλασή του δε συμβαδίζει πάντα με την ηλικία του. Έτσι, το σωστό νούμερο της πάνας θα το βρεις όταν τοποθετήσεις το βάρος του μωρού στο ενδιάμεσο εύρος τιμών.

Βρείτε παρακάτω τον πίνακα επιλογής μεγέθους πάνας από την Babylino:

 

babylino οδηγος μεγεθους πανας
  • Ευχρηστία

Η εύκολη χρήση και εφαρμογή της πάνας είναι σημαντικό κριτήριο για να την επιλέξεις. Η πάνα πρέπει να εφαρμόζεται και να αφαιρείται εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να μη σου φαίνεται τόσο σημαντικό, όμως αναλογίσου να θες να αλλάξεις πάνα στο μωράκι σου την ώρα που κοιμάται;

 

  • Απορροφητικότητα

Η επαφή του βρεφικού δέρματος με τις απεκκρίσεις του μωρού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που οδηγεί στο σύγκαμα. Έτσι, μία πάνα πρέπει να είναι σε θέση να απορροφά όσο το δυνατό περισσότερο τα ούρα. Διάλεξε λοιπόν μία αδιάβροχη πάνα μωρού.

 

  • Φιλικότητα & άνεση

Πριν αγοράσεις τις πάνες του μωρού σου έλεγξε αν αυτές είναι πιστοποιημένες για τη φιλικότητά τους στο ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι. Επίσης, είναι σημαντικό, αυτές να χαρίζουν άνεση στο μωράκι σου. Η σωστή εφαρμογή, λοιπόν, προσφέρει ασφάλεια και άνεση στο μωρό, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο διαρροών.

 

Συχνές ερωτήσεις για τις βρεφικές πάνες

Πότε αλλάζουμε πάνα στο μωρό;

Αλλάζουμε πάνα στο μωρό όταν αυτή έχει βραχεί ή όταν το μωρό έχει κάνει κακά. Πλέον, υπάρχουν πάνες, οι οποίες έχουν δείκτη ότι το μωράκι σας έχει κάνει τσίσα, ώστε να γνωρίζετε πότε να το αλλάξετε.

 

Πόσες πάνες πρέπει να βρέχει το μωρό;

Αυτή η ερώτηση απαντάται πάντα σε συνάρτηση με την ηλικία του μωρού, αλλά και τις συνήθειες διατροφής του, αν για παράδειγμα θηλάζει ή πίνει έτοιμο γάλα και κάθε πότε. Ο πιο αρμόδιος να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση είναι ο παιδίατρός σας, που γνωρίζει τις ιδιαίτερες συνήθειες και χαρακτηριστικά του μωρού.

 

Πότε βγάζει την πάνα το μωρό;

Πρόκειται επίσης για μία ερώτηση, η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και αναπτύσσεται με τους δικούς του ιδιαίτερους ρυθμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γονιός οφείλει να επιδείξει υπομονή και να είναι δίπλα στο παιδί, ώστε η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται. Σίγουρα, το ρόλο του στη μετάβαση παίζει και το ίδιο το παιδί, το οποίο μπορεί να καθοδηγήσει το γονιό, αν εκείνος «ακούει» και αποκωδικοποιεί τα σημάδια που εκείνο του δείχνει.

 

Επιλέξτε στο Pharm24.gr τις βρεφικές πάνες Babylino, ανάλογα με το βάρος του μωρού σας.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα