×

5+1 συμβουλές για γυμναστική εν μέσω καύσωνα

 04/04/2023 1m, 8s

Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της άθλησης, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

 

  • Καταναλώστε άφθονο νερό, καθώς η ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί βασική προϋπόθεση όταν γυμνάζεστε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
  • Χαμηλώστε την ένταση. Φροντίστε να κάνετε τακτικά μικρά διαλείμματα. Αν νιώσετε ζάλη και τάση προς λιποθυμία σταματήστε αμέσως την άσκηση.
  • Επιλέξτε σκιερά μέρη.
  • Αποφύγετε τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα έντονη (δηλ. 12.00 -17.00).
  • Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.
  • Αναβάλετε εντελώς την άσκηση αν η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

 

Εκτός από άφθονο νερό, μια καλή πρόταση είναι να ενισχύσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας με ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στο σώμα και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Η διατήρηση της ισορροπίας τους στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ρυθμίζουν την κατανομή νερού στο σώμα, επηρεάζουν το pH του αίματος και συμβάλλουν στη νευροµυϊκή λειτουργία.

 

To συμπλήρωμα διατροφής Electrolytes της Power of Nature Sport Series είναι ένα ισοτονικό ρόφημα σε σκόνη με ηλεκτρολύτες (ανόργανα μέταλλα), σύνθετους και απλούς υδατάνθρακες και βιταμίνες για αθλητές πριν ή κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Διαθέτει υπέροχη φυσική γεύση φράουλα-ακτινίδιο και περιέχει σάκχαρα και γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

 

Power of Nature Electrolytes
Power of Nature Electrolytes

 

Πηγή Άρθρου: Power Health

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα