×

Αντηλιακά Προσώπου για Ακμή: ποιο να επιλέξω;

 17/05/2024 2m, 44s

Το καλοκαίρι, εκτός από μία υπέροχη εποχή είναι και η στιγμή που οι περισσότεροι ξεκινούν να χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία. Η αντηλιακή προστασία είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό χρειάζεται σε όλες τις ηλικίες και φυσικά η χρήση του αντηλιακού πρέπει να είναι καθημερινή για να προσφέρει την απαραίτητη για την επιδερμίδα προστασία.

Κάθε σεζόν, όλοι αναρωτιούνται ποιο αντηλιακό τους ταιριάζει και ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτούς, αφού η ποικιλία των αντηλιακών πλέον είναι τεράστια όπως και τα διαφορετικά είδη, με διαφορετικές υφές και μάρκες αντηλιακών που καλείται κάποιος να συγκρίνει και να επιλέξει. Μην ξεχνάμε πως τέτοια περίοδο η διαφήμιση των αντηλιακών είναι εξίσου πολύ μεγάλη συνεπώς όλη αυτή η πληροφορία οδηγεί σε μία σύγχυση για την καλύτερη επιλογή.

Το κατάλληλο αντηλιακό είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας και τον τύπο δέρματος, κάτι που μπορεί να μεταβληθεί από τον έναν χρόνο στον άλλον, για αυτό κάτι πολύ σημαντικό είναι η αλλαγή του αντηλιακού που χρησιμοποιεί κάποιος ανά καλοκαίρι ή ανά χρονιά.

Οι επιδερμίδες με τάση για ακμή ή λιπαρές επιδερμίδες είναι ίσως από τις πιο σημαντικές κατηγορίες για να αναλύσουμε την εύρεση του κατάλληλου αντηλιακού. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα με τάση ακμής είναι σίγουρα πιο ευαίσθητη και απαιτεί μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης στην οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η χρήση του αντηλιακού.

 

Τι ανάγκες έχει ένα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής;

Το λιπαρό δέρμα ή λιπαρό δέρμα με τάση ακμής ή ακνεϊκό δέρμα, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τους μεγάλους, ορατούς πόρους, παχιά επιδερμίδα και τάση για γυαλάδα και χαλάρωση. Είναι ευρέως γνωστό πως ο ήλιος σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Έτσι η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για δέρματα με λιπαρότητα με τάση ακμής.

 

Τι αντηλιακό προσώπου για ακμή να επιλέξω;

Για δέρματα με ακμή αναζητήστε ένα προϊόν μη φαγεσωρογόνο, ιδανικά με gel υφή και παράλληλα με σμηγματορρυθμιστική ιδιότητα και έλεγχο της γυαλάδας, ώστε να χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα. Τέλος, η ρύθμιση του σμήγματος μειώνει την πιθανότητα να προκληθεί μεγαλύτερη βλάβη, καθώς η παραγωγή σμήγματος ισούται με την εμφάνιση περισσότερων σπυριών και λιπαρότητας.

 

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για δέρματα με ακμή

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε κάποια από τα καλύτερα αντηλιακά για επιδερμίδες με ακμή.

  1. La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Oil Control Fluid Spf50+: Λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα προσώπου ιδανική για λιπαρό δέρμα.
  2. Avene Cleanance Solaire Spf50+: Αντηλιακό με εξαιρετικά ελαφριά υφή, ματ τελείωμα & αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην ακμή.
  3. Frezyderm Ac-Norm Sunscreen Fluid Tinted Spf50+: Αντηλιακή υγρή κρέμα προσώπου με χρώμα, που έχει αίσθηση πούδρας. Δρα ρυθμιστικά επί του λιπαρού με τάση ακμής δέρματος και παρέχει βακτηριακή προστασία.
  4. Vichy Capital Soleil UV-Clear Spf50+ Anti-Imperfections Water Fluid: Αντηλιακό προϊόν προσώπου που είναι ελαφρύ και απορροφάται γρήγορα, καταπολεμά τη λιπαρότητα και τις ατέλειες, ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα. Περιέχει σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ιαματικό ηφαιστειακό νερό από τη Vichy, κατάλληλα συστατικά για λιπαρές επιδερμίδες με ατέλειες. Επιπλέον, προλαμβάνει και διορθώνει τις εμφανίσεις σπυριών και σημαδιών που οφείλονται στην έκθεση στις ακτίνες UV.

 

Η αντηλιακή προστασία αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο βασικά βήματα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Η σωστή επιλογή του αντηλιακού είναι εξίσου ένα σημαντικό κομμάτι καθώς χρειάζεται να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου ιδιαίτερα αν μιλάμε για επιδερμίδα με τάση ακμής.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα