×

Black Friday 2023: Γνωρίστε τη Μαύρη Παρασκευή!

 27/11/2023 3m, 10s

Η Black Friday ή Μαύρη Παρασκευή είναι μία αμερικανική παράδοση, που έχει διεισδύσει για τα καλά στην αγορά της Ελλάδας από το 2016!

Τι είναι η Black Friday;

Είθισται, τη μέρα αυτή, το λιανικό εμπόριο να κάνει “εξωπραγματικές” προσφορές. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι εικόνες με ουρές ανθρώπων έξω από τα καταστήματα, κατακλύζουν τα social media.Η ημερομηνία της Μαύρης Παρασκευής ή Black Friday καθορίζεται με βάση τις Ευχαριστίες στην Αμερική. Για την ακρίβεια, ως Black Friday έχει καθιερωθεί η πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες.

Έτσι, λοιπόν, φέτος είμαστε όλοι συντονισμένοι και αναμένουμε τη Μαύρη Παρασκευή στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου 2023. Βέβαια, δεδομένου του κορονοϊού, καλό είναι να μη συνωστιστούμε στα μαγαζιά. Άλλωστε, υπάρχουν τόσα  e-shop εκεί “έξω”, από τα οποία μπορούμε να ψωνίσουμε από την άνεση του καναπέ μας και χωρίς ανασφάλεια για την υγεία μας! 

 

Γιατί ονομάζεται έτσι η Μαύρη Παρασκευή;

Η αλήθεια είναι, ότι κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορες εξηγήσεις για αυτή την ιδιαίτερη ονομασία. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, ο όρος αυτός προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια. Όπως είπαμε και παραπάνω, η Μαύρη Παρασκευή είναι η Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες, η οποία μάλιστα έχει καθοριστεί και ως η αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Παράλληλα, αποτελεί αργία για πολλούς εργαζόμενους. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν σε μία αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα ενοχλητική για τους πεζούς. Έτσι, ονόμασαν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, Μαύρη Παρασκευή ή αλλιώς Black Friday.  

Mία άλλη εκδοχή, υποστηρίζει ότι η Μαύρη Παρασκευή ονομάστηκε ως τέτοια καθώς αποτελούσε το χρονικό σημείο, από το οποίο και μετά αυξάνονταν τα κέρδη στο λιανικό εμπόριο. Στην αμερικανική αργκό, το σημείο αυτό δηλώνεται με τη φράση “in the black”. Έτσι, η Παρασκευή αυτή ονομάστηκε “Black Friday”.

 

Τι είναι η Cyber Monday;

Η Cyber Monday είναι μία επέκταση της Black Friday, που δεν διαρκεί μόνο μία μέρα, αλλά μία ολόκληρη εβδομάδα, με μεγάλες προσφορές για αγορές μέσω του διαδικτύου. Η Cyber Monday φέτος «πέφτει» στις 27 Νοεμβρίου 2023.

 

Black Friday tips

Ανήμερα της Μαύρης Παρασκευής, επικρατεί ένας πανικός, καθώς οι περισσότεροι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ψωνίζουν ό, τι βρουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχει πραγματοποιηθεί μία προετοιμασία, για να μην υποπέσει κανείς σε παγίδες! Παρακάτω, θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη μέρα αυτή. 

 

  • Κάνε λίστα

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που σημειώνεται κατά τη Black Friday είναι να αγοράζει κανείς πράγματα, που δε χρειάζεται, απλά επειδή τα βρήκε σε καλή τιμή. Πρόκειται για μία ανούσια πρακτική, που θα σε αφήσει με λίγα χρήματα & πολλά άχρηστα πράγματα! Ξεκίνα, λοιπόν, νωρίτερα κάνοντας μία λίστα με όλα αυτά που χρειάζεσαι. Α! Και μην ξεχάσεις, ότι θα πλησιάζουν οι γιορτές. Επομένως, είναι μία καλή ευκαιρία να προγραμματίσεις τα δώρα, που θα χρειαστεί να κάνεις το διάστημα που έπεται. 

  • Εξοικειώσου με τα site

Θα ήταν πολύ χρήσιμο, αφού κατασταλάξεις σε όσα θες να αγοράσεις, να κάνεις μία “βόλτα” στα αντίστοιχα sites. Έτσι, θα γλιτώσεις πολύ χρόνο, όταν θα “πας” να αγοράσεις όσα θες. Θυμήσου ότι λόγω των μειωμένων τιμών, τα προϊόντα ενδέχεται να εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Ακόμη θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, να έχεις δημιουργήσει και το λογαριασμό σου στο αντίστοιχο site, για να εξοικονομήσεις extra χρόνο αλλά & πόντους. 

  • Εγγράψου στο newsletter

H εγγραφή στα newsletter των καταστημάτων που σε ενδιαφέρουν είναι μία καλή ιδέα, για να ενημερώνεσαι πάντα για προσφορές, εκπτώσεις, δρώμενα & δώρα. Έτσι, θα ενημερωθείς άμεσα για την επικείμενη Black Friday και για την ημερομηνία έναρξής της. 

  • Εκπτωτικοί κωδικοί

Αν έχεις εκπτωτικούς κωδικούς από διάφορες αγορές, η Black Friday είναι η κατάλληλη περίοδος να τους αξιοποιήσεις. Θα αγοράσεις έτσι πράγματα, με ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Τα τελευταία χρόνια, οι Black Friday προσφορές παρατείνονται και εκτός της μέρας εκείνης. Μπορεί δηλαδή να ξεκινήσουν νωρίτερα ή να τελειώσουν αργότερα. Μείνε συντονισμένος, για να κάνεις τις πιο έξυπνες αγορές!

Ανακαλύψτε όλες τις προσφορές Black Friday στο online φαρμακείου μας!

 

Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα