×

Χριστουγεννιάτικο Μακιγιάζ 2023: Ready to Shine?

 27/03/2024 4m, 42s

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος που ο καθένας μπορεί να αναδείξει τη φυσική του ομορφιά, αλλά και να εκφράσει τον την προσωπικότητά του. Είναι επίσης ένας τρόπος να ακολουθείς τις τάσεις που επικρατούν κάθε περίοδο και σεζόν, καθώς με ένα σωστό μακιγιάζ ολοκληρώνεται μια περιποιημένη εμφάνιση.

Έτσι, το μακιγιάζ τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο ή αναγκαίο, για μία εξαιρετικά γιορτινή και λαμπερή εμφάνιση.

 

Ποια είναι η τάση όμως για τις φετινές γιορτές στο μακιγιάζ;

Η τάση στο μακιγιάζ για τις γιορτινές μέρες, με κύριο στόχο τη πιο λαμπερή σας εμφάνιση είναι η φυσική επιδερμίδα, το φυσικό μακιγιάζ με έμφαση στην ανάδειξη των ματιών σας. Αλλά όπως κάθε περίσταση που θέλουμε να ξεχωρίζουμε, ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ με λάμψεις και έντονα χείλη είναι ιδανικό και για το εορταστικό μακιγιάζ που θα επιλέξετε.

Το μακιγιάζ με έντονα σαγηνευτικά μάτια μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο τη φυσική ομορφιά, το χρώμα των ματιών σας και. μπορεί να δημιουργήσει ένα γιορτινό μακιγιάζ άκρως εντυπωσιακό. Για ένα πιο φυσικό look, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις στις σκιές, όπως:

  • ανοιχτό καφέ
  • ροζ και πράσινο
  • προσθέστε απλά μάσκαρα

Για ένα ελαφρώς ή και αρκετά πιο έντονο αποτέλεσμα στα μάτια, τα μολύβια ματιών στα χρώματα του μαύρου, το σκούρο πράσινο, μπορντό ή και καφέ είναι επίσης must have για να αναδείξουν και να δημιουργήσουν ένα έντονο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών.

Τέλος, από το γιορτινό μακιγιάζ των ματιών δε θα μπορούσε να λείπει και το eyeliner. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί σαν πρόταση στο γιορτινό μακιγιάζ, εκτός από το έντονο, κλασικό μαύρο eyeliner, τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μωβ, πράσινο ή μπορντό eyeliner ακόμα και neon χρώματα και δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και πολύ φρέσκο αποτέλεσμα.

Επίσης, στο γιορτινό μακιγιάζ δε θα μπορούσαν να λείπουν τα έντονα κόκκινα ή μπορντό χείλη. Είτε αγαπάτε τα πιο σταθερά κραγιόν είτε τη λάμψη και τα lip gloss, όλα δημιουργούν ένα πολύ γιορτινό και όμορφο look. Τα έντονα κόκκινα χείλη δίνουν έξτρα ζωντάνια και έμφαση στο πρόσωπο, ενώ ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και ντύσιμο, αλλά και στα περισσότερα πρόσωπα. Φυσικά, οι πιο φυσικές αποχρώσεις στα χείλη, ιδίως να επιλέξετε έντονα μάτια για το μακιγιάζ των Χριστουγέννων είναι εξίσου μία πολύ “δυνατή” πρόταση μακιγιάζ.

 

Καθαρισμός πριν το μακιγιάζ

Για ένα γιορτινό μακιγιάζ Χριστουγέννων με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και διάρκεια, φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η περιποίηση του προσώπου πριν το μακιγιάζ. Για αυτό το λόγο πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βασικά, αλλά πολύ σημαντικά βήματα πριν την εφαρμογή του βραδινού και γιορτινού μακιγιάζ όπως:

  1. Σωστό καθαρισμό του προσώπου με κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.
  2. Εφαρμόστε τα προϊόντα ενυδάτωσης που είναι κατάλληλα για τον τύπο δέρματος που έχετε, για μία ενυδατωμένη λαμπερή επιδερμίδα πριν το μακιγιάζ.
  3. Διαλέξτε η σωστή βάση σε απόχρωση αλλά και υφή, σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

 

Προτάσεις Προϊόντων Χριστουγεννιάτικου Μακιγιάζ

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες προτάσεις προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σας για να πετύχετε το ιδανικό μακιγιάζ των Χριστουγέννων.

  • Maybelline Superstay Matte Ink Liquid Lipstick: προσφέρει ένα άψογο έντονο κόκκινο ματ αποτέλεσμα και εφαρμογή ακριβείας που διαρκεί για ώρες.
  • Maybelline Lash Sensational Sky High Very Black: μάσκαρα για πλούσιο όγκο και αξεπέραστο μήκος με μόνο ένα πέρασμα, που δημιουργεί ένα έντονο βλέμμα. Προσφέρει όγκος και μήκος από τη ρίζα έως τις άκρες, προστατεύοντας την υγεία των βλεφαρίδων.
  • NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation: είναι απίστευτα λεπτόρρευστο, αδιάβροχο και έντονο στο χρώμα. Η βολική του υγρή σύνθεση διατίθεται σε κολακευτικές αποχρώσεις που παραμένουν στην επιδερμίδα για ώρα. Εφαρμόζεται υπέροχα και προσφέρει ματ κάλυψη και χρώμα που διαρκεί για έως και 24 ώρες.
  • NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Mattifying Powder: βελούδινη πούδρα με εκχύλισμα ρυζιού που απορροφά τη λιπαρότητα και εξασφαλίζει τέλεια επιδερμίδα όλη την ημέρα.
  • NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Contour Concealer: έχει ελαφριά σύνθεση, καλύπτει, προσφέρει λάμψη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως contouring.
  • NYX Professional Makeup Born to Glow Highlighting Palette: Η παλέτα περιλαμβάνει έξι μεταξένιες αποχρώσεις που προσφέρουν λάμψη και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
  • NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette: περιέχει αποχρώσεις hilighting και contouring, που θα αναδείξουν ιδανικά τα υπέροχα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.
  • NYX Professional Makeup Zero to Brow Longwear Gel Φρυδιών: για τέλεια, φυσικά φρύδια από το μηδέν με διάρκεια έως και 2 ημέρες. Το διπλό απλικατέρ σας δίνει τη δυνατότητα να γεμίσετε τα φρύδια σας με ακρίβεια και να μπλεντάρετε το χρώμα για να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.
  • NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray: δημιουργήστε ένα γιορτινό μακιγιάζ διαρκεί και εκπέμπει φρεσκάδα, καθώς διατηρεί σταθερό το αποτέλεσμα του μακιγιάζ.
  • NYX Professional Makeup Plump Right Back Plumping Serum & Primer with Electrolytes: Ο ορός primer κρατά το μακιγιάζ για χρήση όλη την ημέρα και διατηρεί το foundation και το μακιγιάζ φρέσκο, παχύ, ενυδατωμένο, ανανεωμένο και γεμάτο ενέργεια χωρίς να δείχνει λιπαρό.
  • Nyx Professional Makeup Ultimate Flamingo Frost Eye Shadow Palette: αυτές οι σκιές θα φέρουν τη χαρά των Χριστουγέννων στο μακιγιάζ σου. Χρώματα και υφές που ολοκληρώνουν την πιο πετυχημένη γιορτινή εμφάνιση.

 

Οι γιορτινές μέρες και εμφανίσεις είναι η ιδανική περίοδος για να πειραματιστείτε σε ένα εντυπωσιακό ή και ένα πιο φυσικό μακιγιάζ. Με τη χρήση των κατάλληλων αποχρώσεων σκιών, ρουζ και κραγιόν, αλλά και των κατάλληλων προϊόντων μπορείτε εύκολα να αναδείξετε την φυσική ομορφιά σας και να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ με διάρκεια.

Μη ξεχνάτε, το μακιγιάζ των Χριστουγέννων μπορεί να είναι ο συνδυασμός και η ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ που δεν έχετε ξανά τολμήσει! Έντονα χρώματα και λάμψη είναι σίγουρα όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε με τον δικό σας τρόπο τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα