×

Cruelty Free Σαμπουάν: γιατί να τα επιλέξουμε;

 03/05/2024 3m, 57s

Η χρήση του διαδικτύου και η εκπαίδευση μιας πολύ μεγάλης μερίδας καταναλωτών στην αγορά έχει δείξει πως πλέον ο τρόπος που παράγονται τα προϊόντα καθημερινής χρήσης, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και αυτά που δε χρησιμοποιούνται παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο για την τελική και συνειδητή επιλογή που θα κάνει ο καταναλωτής.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιλογή των cruelty free προϊόντων, που με το πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει ευρέως γνωστά τα πλεονεκτήματά τους, τα οποία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την «αφοσίωση» των καταναλωτών.

Φυσικά, εκτός από την ανάγκη του καταναλωτή να ενημερώνεται και να καταλήγει σε προϊόντα που τον καλύπτουν αλλά και που έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και οι επιχειρήσεις πλέον δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είτε μεταβάλλουν στην πορεία τη στρατηγική και τη δραστηριότητά τους με κύριο στόχο να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή, αλλά ταυτόχρονα εξετάζοντας το αντίκτυπο που έχουν στην κοινωνία, το περιβάλλον, τους ανθρώπους καθώς και τα ζώα.

Η κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς είτε μιλάμε για προϊόντα μακιγιάζ, για προϊόντα περιποίησης αλλά και σαμπουάν αποτελεί μια γκάμα προϊόντων που η τελική τους διάθεση στην αγορά, συνδέεται από τις δοκιμές που γίνονταν πριν σε ζώα. Η ενημέρωση και η διαφοροποίηση της αγοραστικής συνήθειας των καταναλωτών οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε μια ισχυρή κινητοποίηση για ενημέρωση και αποφυγή της αγοράς αυτών των προϊόντων, με αποτέλεσμα, πολλές εταιρίες να δημιουργήσουν τα γνωστά ως cruelty free προϊόντα.

 

Τι σημαίνει  πως κάποια προϊόντα είναι cruelty free;

Τα cruelty free καλλυντικά, και συγκεκριμένα cruelty free σαμπουάν, είναι τα προϊόντα αυτά που κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους, τόσο τα συστατικά, όσο και το τελικό προϊόν δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Είναι γνωστό πως πολλές φορές η διαδικασία αυτή έχει θανατώσει άδικα τα ζώα. Είναι γνωστό πως χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να τεστάρουν τα προϊόντα, βασανίζοντας πολλές φορές τα ζώα, κάτι που μέσω της ενημέρωσης και της γνώσης δημιούργησε δικαίως έντονες αντιδράσεις. Οι εναντιώσεις αυτές και η εκτεταμένη ενημέρωση και πληροφόρηση του πλήθους είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια σε εταιρίες και προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως cruelty free.

 

Γιατί να επιλέξω cruelty free σαμπουάν;

Η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων είναι σαφώς τεράστια με πάρα πολλές επιλογές σε τιμές και χαρακτηριστικά που ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που καλύπτει καλύτερα τις δικές του ανάγκες.

Η επιλογή και η αγοραστική αφοσίωση σε cruelty free προϊόντα σαμπουάν αποτελεί μια επιλογή που:

  • Έχει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα σου και στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν περιέχουν βαριά τοξικά και χημικά συστατικά, που τις πιο πολλές φορές επιβαρύνουν αρνητικά το σώμα την επιδερμίδα και γενικά τον οργανισμό.
  • Κύριο σημείο είναι πως προστατεύεις εκατομμύρια ζώα τα οποία βασανίζονται, ενώ φτάνουν έως και τον θάνατο για τα προβλεπόμενα τεστ που απαιτεί η δημιουργία αυτών των προϊόντων.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ακόμα ένα σημείο, καθώς οι εταιρείες που παράγουν cruelty free προϊόντα, συνήθως έχουν ανεπτυγμένη και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Φυσικά, στην άνοδο των cruelty free σαμπουάν και γενικά προϊόντων έχει συμβάλλει και η προτίμηση αυτών των προϊόντων από διάσημα άτομα, μιας και η συχνή διαφήμιση τους προάγει την καλύτερη και ευρύτερη προώθησή τους προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

 

Cruelty free σαμπουάν: ποιο να διαλέξω;

Η εύρεση στην αγορά cruelty free σαμπουάν είναι πλέον κάτι πολύ εύκολο καθώς υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που είτε δημιουργούν μόνο cruelty free σαμπουάν ή άλλες που έχουν προσθέσει κάποια στην ποικιλία των σαμπουάν που διαθέτουν ώστε να κερδίσουν και αυτή την αγοραστική μερίδα κοινού. Η χρήση cruelty free σαμπουάν μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη στην επιδερμίδα καθώς χρησιμοποιεί πολύ λιγότερες αν όχι μηδενικές ποσότητες τοξικών συστατικών, επίσης τις περισσότερες φορές το τελικό προϊόν είναι και vegan.

Ας δούμε μαζί κάποιες προτάσεις από cruelty free σαμπουάν που μπορείτε εύκολα να βρείτε, να δοκιμάστε και να χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

  • Garnier Botanic Therapy Magnetic Charcoal & Black Seed Oil Shampoo: είναι vegan με 94% συστατικά φυσικής προέλευσης που προσφέρει λαμπερά και υγιή μαλλιά.
  • Natura Siberica Oblepikha Deep Cleansing & Care Shampoo: Έχει αναζωογονητική και αντι-φλεγμονώδη δράση, απομακρύνει την πιτυρίδα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι vegan και δρα κατά της τριχόπτωσης.
  • weDo no Plastic Shampoo Bar Light & Soft for Fine or Normal Hair: έχει σύνθεση χωρίς θειικά, σιλικόνες και τεχνητές χρωστικές, ενώ είναι πιστοποιημένο από τη Vegan Society και τη Cruelty Free International και κατασκευάζεται με 99,8% βιοδιασπώμενα συστατικά.
  • Dr Organic Organic Virgin Coconut Oil Shampoo: σαμπουάν που προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και αναζωογόνηση, ενώ συμβάλει στην τόνωση των κερατινικών ινών της τρίχας, αφήνοντας τα μαλλιά πλούσια, ζωντανά και ορατά υγιή.

 

🫶 Δοκιμάστε και εσείς cruelty free σαμπουάν και προσφέρετε στην επιδερμίδα, τα μαλλιά αλλά και στο περιβάλλον και τα ζώα όλα τα θετικά οφέλη και προνόμια. Μία αγορά που προσφέρει στο γενικό καλό.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα