×

Εποχική Αλλεργία: Τα Καλύτερα Συμπληρώματα για Αντιμετώπιση

 17/11/2023 2m, 55s

Η άνοιξη ήρθε και μαζί της οι εποχικές αλλεργίες. Αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται αυτή την περίοδο του χρόνου, καθώς η ανθοφορία και η γύρη αποτελούν συμμάχους για την ανάπτυξη αλλεργιών. Αυτή η περίοδος συνδυάζεται σε πολλές περιπτώσεις με φαγούρα στα μάτια, καταρροή, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Τη λύση συνήθως δίνουν τα εξειδικευμένα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αλλεργίας, όπως τα αντιισταμινικά χάπια, όπου στη σύστασή τους έχουν κορτιζόνη. Τέτοιες πρακτικές προσφέρουν ανακούφιση στον οργανισμό, αλλά επιβαρύνουν τον οργανισμό, με κύριο σύμπτωμα την κόπωση και την υπνηλία.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν όμως να συμβάλλουν φυσικά στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας ενάντια στις αλλεργίες; Μάθετε για το πως μπορούν να το καταφέρουν στο άρθρο που ακολουθεί.

 

Πως βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής για τη φυσική αντιμετώπιση της αλλεργίας;

Εάν πάσχετε από αλλεργίες και ταλαιπωρείστε την περίοδο της άνοιξης, υπάρχουν αρκετά φάρμακα για να στηρίξετε τον οργανισμό σας. Παρόλα αυτά, αν δε θέλετε να νιώθετε κόπωση, ατονία και υπνηλία, υπάρχει λύση! Με την εξέλιξη στο πεδίο των συμπληρωμάτων διατροφής, έχουν δημιουργηθεί σκευάσματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις αλλεργίες, με φυσικό τρόπο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με αλλεργίες δοκιμάζουν ένα φυσικό φάρμακο για την αλλεργία. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί. Ανάλογα με τον τύπο της αλλεργίας που έχετε, ορισμένες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αλλεργική αντίδραση. Κατά συνέπεια, ενημερώνετε τον προσωπικό σας ιατρό πριν τη λήψη ενός συμπληρώματος για την αντιμετώπιση της αλλεργίας.

Η λειτουργία των συμπληρωμάτων διατροφής ενάντια στις αλλεργίες κι εδώ λειτουργούν όπως τα φάρμακα: εμποδίζουν τις χημικές αντιδράσεις που οδηγούν στα συμπτώματα της αλλεργίας. Τα περισσότερα φυσικά συμπληρώματα αλλεργίας διατίθενται σε κάψουλες, δισκία ή υγρά και είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία.

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της αλλεργίας

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στο εμπόριο βρίσκονται συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αλλεργίας, χωρίς να επιβαρυνθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα συμπληρώματα για να ξεχάσετε τις εποχικές αλλεργίες μια και καλή!

Health Aid Allergforte 60tabs
Health Aid Allergforte 60tabs

Το Allergforte της HealthAid προσφέρει φυσική διατροφική υποστήριξη, χωρίς να προκαλεί υπνηλία ή λήθαργο. Σύνθεση με βιταμίνες C, Ε & σελήνιο που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά στην προστασία του ανοσοποιητικού. Η κουερσετίνη είναι βιοφλαβονοειδές το οποίο έχει μελετηθεί ευρέως σε περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας, ενώ τα εκχυλίσματα φλοιού θαλάσσιου πεύκου, κουρκουμά και βρωμελίνης (ένζυμο) προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη σε εποχιακές υπερευαισθησίες του οργανισμού.

 

Solgar Scutellariae 50Vegtabs

Το συμπλήρωμα διατροφής Scutellariae της SOLGAR προάγει την καλή υγεία των αρθρώσεων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις αλλεργιών. Ειδικότερα, το Scutellariae χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρουσιάζει μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα με τις αρθρώσεις, σε τροφικές αλλεργίες καθώς και σε αλλεργίες που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Είναι, επίσης, χρήσιμο σε περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας.

 

Doctor's Formulas Allercare 30caps
Doctor’s Formulas Allercare 30caps

Η φόρμουλα AllerCare περιέχει το Pantescal που είναι μια σύνθεση που περιέχει εκχυλίσματα από Capparis Spinosa, Olea Europaea L., Ribes Nigrum, Panax Ginseng, μαζί με βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και βιταμίνη C. Αυτός ο συνδυασμός συντελεί στη διαχείριση των αλλεργικών συμπτωμάτων, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Sinomarin Plus Algae Allergy Relief 30ml
Sinomarin Plus Algae Allergy Relief 30ml

To Sinomarin Plus Algae Allergy Relief Μini Spray 30ml με το σύμπλεγμα Algomer™ είναι ένα 100% φυσικό, κλινικά δοκιμασμένο, ρινικό προϊόν το οποίο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας (βουλωμένη μύτη, ρινική καταρροή, φτέρνισμα, ερεθισμό της ρινικής κοιλότητας) είτε αυτή είναι εποχική είτε χρόνια.

 

💡 Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό – αλλεργιολόγο προτού λάβετε ένα συμπλήρωμα διατροφής

 

Πηγές

Natural Allergy Remedies (webmd.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα