×

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

 22/05/2023 1m, 51s

Μήπως όταν πλησιάζει η Άνοιξη σας πιάνει ανησυχία; Αν είστε από αυτούς που τους ανοιξιάτικους μήνες παρουσιάζετε φαγούρα στα μάτια, ρινική συμφόρηση και φτέρνισμα τότε ίσως να πάσχετε από τη λεγόμενη εποχική αλλεργία.

Τι είναι η αλλεργία;

Η αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποιο ερέθισμα (αλλεργιογόνο), το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι αβλαβές. Στα μάτια, οι αλλεργίες αναπτύσσονται συνήθως στον επιπεφυκότα, ο οποίος έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον. Ο επιπεφυκότας είναι η διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τόσο τον σκληρό χιτώνα (είναι το άσπρο μέρος που βλέπουμε στο μάτι) όσο και την έσω επιφάνεια του βλεφάρου.

Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως και 30% των ενηλίκων και έως το 40% των παιδιών πάσχουν από εποχικές αλλεργίες, με την εποχική αλλεργική επιπεφυκίτιδα να είναι με διαφορά η πιο συνηθισμένη αλλεργική αντίδραση στα μάτια.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας;

Στα τυπικά συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής επιπεφυκίτιδας συμπεριλαμβάνονται κνησμός (φαγούρα), κοκκίνισμα, αίσθημα καύσου (κάψιμο) και παραγωγή ενός διαυγούς, υδαρούς εκκρίματος. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους και να έχουν ευαισθησία στα λαμπερά φώτα, ενώ τα βλέφαρά τους μπορεί να είναι οιδηματώδη (πρησμένα).

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν μόνα τους ή να συνοδεύουν το  συνάχι, το φτάρνισμα και τη ρινική συμφόρηση που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα και άλλες εποχιακές αλλεργίες.

Αν υποφέρετε, λοιπόν, από τα παραπάνω συμπτώματα καλό θα ήταν να λάβετε τα μέτρα σας. Για αυτή την περίπτωση το συμπλήρωμα διατροφής Alerginal της Power Health αποτελεί την ιδανική επιλογή!

 

Power Health Algerinal

 

Περιέχει βιταμίνες C και D3 καθώς και εκχύλισμα ιαπωνικής μέντας και κερσετίνη. Η ιαπωνική μέντα γνωστή και ως Περίγια ή Σίσο είναι ένα αρωματικό βότανο με
γλυκιά γεύση, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε πολλές ασιατικές χώρες. Το έλαιο που προκύπτει από τους σπόρους του, μετά από ειδική επεξεργασία, έχει υψηλή θρεπτική αξία. Η κερσετίνη είναι μια πολύτιμη ουσία που βρίσκεται στον εξωτερικό φλοιό φρούτων και λαχανικών. Ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι βιταμίνες C και D3 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Ανακαλύψτε εδώ προϊόντα για την αντιμετώπιση των αλλεργιών!

 

Πηγή Άρθρου: Power Health

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα