×

Καρκίνος & Ψυχολογία: Πως συνδέονται με το Διορθωτικό Μακιγιάζ;

 19/09/2023 3m, 28s

Οι δερματικές αλλαγές και οι ατέλειες αποτελεί ένα πρόβλημα αισθητικής φύσεως – και όχι μόνο – για πολλές γυναίκες. Αυτές οι αλλαγές οφείλονται σε αρκετούς παράγοντες και ένας από αυτούς είναι ο καρκίνος.

Όπως έχει διαπιστωθεί, οι αλλαγές που επιφέρει ο καρκίνος (μορφές καρκίνου, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες κ.λπ.) στο δέρμα, επηρεάζει άμεσα και την ψυχολογία της γυναίκας που βιώνει αυτές τις μεταβολές. Παρόλα αυτά, με την εξέλιξη των δερμοκαλλυντικών, βρίσκουμε στην αγορά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ για ογκολογικούς ασθενείς, που προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς κινδύνους.

Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί τα οφέλη του διορθωτικού μακιγιάζ για ογκολογικούς ασθενείς με τα κατάλληλα προϊόντα που θα βοηθήσουν.

 

Τι είναι το διορθωτικό μακιγιάζ;

Το διορθωτικό μακιγιάζ για τον κλάδο της δερματολογίας αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την απόκρυψη των ατελειών. Επίσης, βοηθά το δέρμα να φαίνεται καλύτερο μετά από ορισμένες δερματικές παθήσεις.

Το διορθωτικό μακιγιάζ προσφέρει μεγάλα ψυχολογικά οφέλη, όπως θα δούμε και παρακάτω. Επί της ουσίας, βοηθά το δέρμα να φαίνεται όμορφο, προκαλώντας αίσθημα ευεξίας. Εξάλλου, όταν η εξωτερική εμφάνιση μας ικανοποιεί, νιώθουμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση! Επομένως, για άτομα με ορισμένες δερματικές παθήσεις, μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής τους.

 

Πως βοηθάει το διορθωτικό μακιγιάζ;

Στην πράξη, το διορθωτικό μακιγιάζ μπορεί να προσφέρει τα παρακάτω οφέλη:

  • Επαρκή κάλυψη
  • Εύκολη εφαρμογή με άμεσα αποτελέσματα
  • Υποαλλεργικά – ιατρικά ελεγμένα προϊόντα
  • Δεν επιβαρύνει το δέρμα
  • Ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα
  • Χωρίς άρωμα
  • Προσαρμοσμένα προϊόντα για χρήση στο πρόσωπο και το σώμα
  • Αφαιρείται εύκολα

 

Καρκίνος & δέρμα: πως επηρεάζεται η ψυχολογία;

Όπως έχουν δείξει και έρευνες, το 95% των ογκολογικών ασθενών παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των αντικαρκινικών θεραπειών. Αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζει φυσικά την ποιότητα ζωής, ο ασθενής να αισθάνεται ότι «χάνεται» η εικόνα που είχε μέχρι πρότινος, καθώς αυτές οι αλλαγές προδίδουν και την ύπαρξη της ασθένειας.

Όλα τα παραπάνω, προκαλούν μεταπτώσεις στη διάθεση, απαισιοδοξία για το μέλλον, φτάνοντας μέχρι και σε κοινωνικές επιπτώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Μακιγιάζ σε ασθενείς με καρκίνο: τα πραγματικά οφέλη

Το διορθωτικό μακιγιάζ, στη δερματολογία, είναι σπουδαίο για ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες καρκίνου. Το συγκεκριμένο μακιγιάζ τους βοηθά να αντιμετωπίσουν θεραπείες με πιο θετική στάση. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις.

Επιπλέον, το διορθωτικό μακιγιάζ βοηθά στη μείωση των συχνότερων αλλαγών στο δέρμα του προσώπου από τις θεραπείες για τον καρκίνο. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ξηρότητα, κόπωση, κηλίδες και υπερχρωματισμό. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα και τριχόπτωση στα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

 

Προϊόντα μακιγιάζ για ογκολογικούς ασθενείς

Ενώ μπορούν να υπάρξουν αλλαγές όσο υποβάλλεται το δέρμα του ασθενή σε αντικαρκινικές θεραπείες, η χρήση μακιγιάζ μπορεί να γίνει. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας αυτή την περίοδο.

Με μια επίσκεψη στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, μπορείτε να βρείτε άμεσα προϊόντα διορθωτικού μακιγιάζ για κάλυψη ατελειών, ουλών, χωρίς τον φόβο αντιδράσεων στο δέρμα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από προϊόντα διορθωτικού μακιγιάζ που απευθύνονται σε ογκολογικούς ασθενείς.

 

Αξίζει τελικά της προσοχής μας το διορθωτικό μακιγιάζ;

Ναι! Και με την εξέλιξη που υπάρχει στις έρευνες, θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στους ογκολογικούς ασθενείς – και όχι μόνο. Κατά συνέπεια, εάν υποφέρετε από συγκεκριμένες παθήσεις του δέρματος ή παλεύετε με τον καρκίνο, το διορθωτικό μακιγιάζ αποτελεί έναν σύμμαχο που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να σας εξυπηρετήσει στο κομμάτι της προσωπικής ψυχολογίας αλλά και δερματικά.

Η La Roche-Posay, με τη σειρά προϊόντων La Roche-Posay Toleriane περιλαμβάνει προϊόντα για το πολύ ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα. Τα προϊόντα της σειράς Toleriance χαρακτηρίζονται από τα δυνατά τους συστατικά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αλλεργιών και ταυτόχρονα ανακουφίζουν την επιδερμίδα, προσφέροντας άνεση. Δεν περιέχουν οινόπνευμα και αρώματα και είναι κατάλληλα για να καταπραΰνετε το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.

Επί της ουσίας, με αυτά τα προϊόντα, θα αλλάξει η εσωτερική σας διάθεση κατακόρυφα προς το θετικό, και το σώμα σας όμως θα λάβει εξίσου αρκετά οφέλη!

 

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που έχει δημοσιευτεί από τη La Roche-Posay, στα πλαίσια της καμπάνιας της εταιρίας για την αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων που προκαλούνται από τον καρκίνο.

 

Πηγές

larocheposay.gr

Διορθωτικό μακιγιάζ στη δερματολογία: Μερικές συμβουλές (meygeia.gr)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα