×

Καθαρισμός Προσώπου για Εφήβους: Βήματα για Λαμπερό Πρόσωπο


Το πλύσιμο του προσώπου είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την προσωπική περιποίηση και συνήθως ξεκινάει από την εφηβική ηλικία. Το μυστικό για τον τέλειο καθαρισμό προσώπου για εφήβους (με σπυράκια, ακμή ή κάποια άλλη ευαισθησία) είναι η εύρεση του σωστού προϊόντος.

 

teen cleaning face

 

Τι χρειάζεται λοιπόν να προσέξουμε; Τα ιδανικά εφηβικά προϊόντα καθαρισμού προσώπου είναι απαλά με τη νεανική επιδερμίδα και είναι αποτελεσματικά, χωρίς να περιέχουν πολλά χημικά. Από 11 χρονών μέχρι 17 χρονών, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε να θέτετε τις σωστές βάσεις για την καλή φροντίδα του προσώπου.

 

Εφηβικά σπυράκια και καθαρισμός προσώπου

Σε κανέναν έφηβο δεν αρέσει να έχει σπυράκια. Όμως οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να επιφυλάσσουν διάφορες εκπλήξεις, όπως η ακμή. Τα καλά νέα είναι πως η αντιμετώπιση είναι συνήθως κάτι απλό. Αρκεί δηλαδή ένα καθαριστικό κατάλληλο για την εφηβική ηλικία. Αν ο έφηβος το συνηθίσει εύκολα, είναι επίσης μια καλή περίοδος για να τεθούν οι βάσεις για τη χρήση αντιηλιακής κρέμας ή και ενυδατικής.

Αυτό που χρειαζόμαστε για το ευαίσθητο εφηβικό δέρμα είναι σαπούνια που δεν περιέχουν άρωμα και είναι υποαλλεργικά. Τα περισσότερα προϊόντα για εφήβους περιέχουν μικρές ποσότητες από συστατικά για αντιμετώπιση λιπαρότητας ή και ακμής. Αν βάφεστε, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα προϊόν που να απομακρύνει το μακιγιάζ ώστε να μην χρειάζετε να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικά προϊόντα.

Συνιστάται η χρήση των καθαριστικών προσώπου 2 φορές καθημερινά, ενώ αν η ακμή επιμένει, καλό είναι να γίνει η πρώτη επίσκεψη στο δερματολόγο, καθώς για την περίπτωσή σας μπορεί να χρειάζεται πιο εξειδικευμένη αγωγή.

 

Πώς πρέπει να καθαρίζουν οι έφηβοι το πρόσωπο;

Το πιο σημαντικό στην εφηβική ηλικία είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Χρειάζεται να κάνουμε μια υπενθύμιση στο παιδί μας να πλένει το πρόσωπό του χωρίς να επιμένουμε, ειδικά αν παρατηρήσουμε πως η συνεχής επισήμανση από πλευράς μας έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βοηθάει πολλές φορές η μείωση του στρες για την επιτυχή αντιμετώπιση της ακμής.

Πέρα από το ψυχολογικό όμως, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι. Τα παρακάτω tips θα αυξήσουν τις πιθανότητες να δράσει αποτελεσματικά κάθε προϊόν καθαρισμού:

  • Χρησιμοποιήστε το μαζί με χλιαρό νερό.
  • Να πλένετε το πρόσωπο 2 φορές τη μέρα.
  • Να χρησιμοποιείτε το προϊόν μετά την εφίδρωση.
  • Προτιμήστε τα δάχτυλα αντί για κάποιο σφουγγαράκι.
  • Μην ξύνετε το πρόσωπο με τάση ακμής.
  • Μην ακουμπάτε συχνά το πρόσωπο μέσα στη μέρα.
  • Μη σπάτε τα σπυράκια.
  • Αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία.

 

La Roche-Posay Effaclar Gel
La Roche-Posay Effaclar Gel
Avene Cleanance Gel Nettoyant
Avene Cleanance Gel Nettoyant
Uriage Hyseac Gel Nettoyant
Uriage Hyseac Gel Nettoyant

Όπως με κάθε καινούρια κατάσταση, έτσι και ο καθαρισμός προσώπου για εφήβους μπορεί να σας δυσκολέψει στην αρχή, αλλά μόλις γίνει συνήθεια, θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του εφήβου και θα μειωθούν οι πιθανότητες να “κουβαλήσει” θέματα ακμής και στην ενήλικη ζωή.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.