×

Νέες Μητέρες: Πώς να αντιμετωπίσετε την επιλόχεια τριχόπτωση;

 27/03/2024 1m, 10s

Έγινες νέα μητέρα και βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν; Μην αγχώνεσαι! Η επιλόχεια τριχόπτωση είναι μια συνηθισμένη ορμονική διαταραχή με ημερομηνία λήξης. Διάβασε σε αυτό το άρθρο πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματά της και να δυναμώσεις τα μαλλιά σου.

 

Τι είναι η επιλόχεια τριχόπτωση και γιατί συμβαίνει;

Στην εγκυμοσύνη αυξάνονται τα οιστρογόνα παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική εξέλιξη των αναγεννών τριχών σε τελογενή. Μετά τον τοκετό από το 2ο έως 6ο μήνα μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων και εμφανίζεται έντονη τριχόπτωση. Πρόκειται για μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, η οποία δεν πρέπει να μας προβληματίζει, διότι πλέον αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων.

 

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η επιλόχεια τριχόπτωση;

Τα συμπτώματα της επιλόχειας τριχόπτωσης αντιμετωπίζονται με τη δύναμη της επιστήμης. Η δερματολόγος Μαρία Σοφία Κουράκου προτείνει μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για νέες μητέρες, με τον ορό κατά της τριχόπτωσης Anti-Hair Loss Serum και τη θεραπεία νυκτός Night Density Rescue. Κλινικά αποδεδειγμένη μείωση της τριχόπτωσης σε 8 μόλις εβδομάδες κι ορατά αποτελέσματα από την πρώτη χρήση.

Το NIOXIN Anti-Hair Loss Serum περιέχει καφεΐνη, λαυρικό οξύ, νιασιναμίδη και Sandalore , βελτιώνει τη σταθεροποίηση της τρίχας στον τριχικό θύλακο ενισχύοντας την πυκνότητα των μαλλιών.

 

Με το NIOXIN Night Density Rescue το οποίο περιέχει ένα πανίσχυρο μείγμα αντιοξειδωτικών ουσιών εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες χαρίζοντας υγιή και λαμπερά μαλλιά.

 

NIOXIN Night Density Rescue
NIOXIN Night Density Rescue

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Μαρία Σοφία Κουράκου, Δερματολόγος

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα