×

Οδηγός Aγοράς Εντομοαπωθητικών & Αντικουνουπικών για το 2023

 26/05/2023 5m, 18s

Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τόσο αυξάνονται οι εξορμήσεις, είτε είναι στην εξοχή, είτε είναι στην παραλία, είτε στο κέντρο της πόλης. Ακόμα και αν είναι για λίγες μέρες ή ώρες ή για πολύ περισσότερες, σίγουρα αποτελούν διεξόδους από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Σε οποιαδήποτε εξόρμηση μην αφήσεις τα τσιμπήματα από έντομα, κουνούπια ή σκνίπες να σου χαλάσουν τη διάθεση, τώρα που είναι η εποχή τους.

Επειδή οι όμορφες στιγμές χρειάζεται να παραμένουν όμορφες, ακόμα και αν στη διάρκειά τους υπάρξει μια μη επιθυμητή παρουσία κουνουπιών ή εντόμων παρακάτω θα βρεις όποια πληροφορία χρειάζεσαι σχετικά με τα εντομοαπωθητικά και τα αντικουνουπικά προϊόντα, τη χρήση και τα χαρακτηριστικά τους, με σκοπό να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και που καλύπτει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες σου.

 

Είδη εντομοαπωθητικών

Πλέον στο εμπόριο μπορεί καθένας να βρει μεγάλη ποικιλία από εντομοαπωθητικά που μπορεί να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες, με διαφορετικά συστατικά και χαρακτηριστικά για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Άλλωστε, πλέον ο καταναλωτής ψάχνει περισσότερο τη λεπτομέρεια σε τέτοιου είδους προϊόντα, από τα συστατικά, την αποτελεσματικότητα του έως τη συσκευασία και το λόγο που διαφοροποιείται από άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

  • Εντομοαπωθητικά στη θάλασσα: Η επιλογή της θάλασσας σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, για εξορμήσεις και διανυκτερεύσεις σε περιοχές παραθαλάσσιες είναι μια σίγουρη επιλογή που κάνει η πλειοψηφία των ατόμων όλων των ηλικιών. Επειδή η παραμονή και διαμονή στη θάλασσα, σε συνδυασμό με την υγρασία και την ύπαρξη δέντρων και φυτών (εάν υπάρχουν) κάνουν πιο έντονη την παρουσία κουνουπιών και εντόμων, οπότε είναι χρήσιμο στις αποσκευές σας να υπάρχει ένα εντομοαπωθητικό-αντικουνουπικό προϊόν σώματος σε οποιαδήποτε υφή βολεύει τον καθένα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη διαμονή σας.
  • Εντομοαπωθητικά στο σπίτι: Τα εντομοαπωθητικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στο σπίτι έχουν την μορφή ηλεκτρική συσκευής και τοποθετούνται σε αυτά ταμπλέτες ή υγρό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα εντομοαπωθητικά με υπέρηχους. Φυσικά, στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποια εναλλακτική επιλογή, όπως εντομοαπωθητικά φυτά ή εντομοαπωθητικά σε μορφή σπρέι για το σώμα.
  • Εντομοαπωθητικά για βραδινές βόλτες σε ύπαιθρο ή οπουδήποτε επιλέξεις: Πολλές είναι οι περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα με τα έντομα και τα κουνούπια τις βραδινές ώρες. Έτσι, αν θες να απολαύσεις μια βραδινή βόλτα, χωρίς καμία ενόχληση, προτίμησε εντομοαπωθητικά σε μορφή γαλακτώματος, που απλώνονται εύκολα πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο με περισσότερο όμορφες μυρωδιές και απέφυγε κάθε πιθανή «εμπλοκή» με τα κουνούπια. Επιπλέον, από τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει πλέον στο εμπόριο μπορείς να βρεις εντομοαπωθητικά σε βραχιολάκι που αποτελούν μια εύκολη λύση που μπορείς να έχεις στη τσάντα σου και να χρησιμοποιήσεις κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη.
Uni-Pharma Repel Spray Άοσμο Εντομοαπωθητικό Spray 50ml
Uni-Pharma Repel Spray Άοσμο Εντομοαπωθητικό Spray 50ml

Το IR 3535 είναι ένα εντομοαπωθητικό σώματος που απωθεί και προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα εντόμων: κουνούπια, και το κουνούπι-τίγρη, σκνίπες, ψύλλους, τσιμπούρια, μύγες, μέλισσες, σφήκες.

 

Από τη μεγάλη ποικιλία εντομοαπωθητικών και αντικουνουπικών που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορείς να επιλέξεις και να προμηθευτείς άμεσα και εύκολα, πλέον υπάρχουν και φυτικά ή φυσικά εντομοαπωθητικά για κουνούπια. Έτσι, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος  να βρει στο εμπόριο εντομοαπωθητικά προϊόντα που τα συστατικά τους δεν έχουν υποστεί χημικές διεργασίες και δεν εμπεριέχουν χημικές και βλαβερές ουσίες, πράγμα που κάνει ακίνδυνη τη χρήση τους, και συνεπώς μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν επιβλαβείς για τον οργανισμό ή την επιδερμίδα συνέπειες. Τα συγκεκριμένα προϊόντα συνιστώνται τόσο για παιδία όσο και για ενήλικες.

Η χρήση των εντομοαπωθητικών σε παιδία και βρέφη είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους γονείς, οι οποίοι αναζητούν τα κατάλληλα προϊόντα που θα προστατέψουν τα παιδιά τους σε κάθε ηλικία. Σαφώς είναι μια έρευνα που απαιτεί προσοχή στα συστατικά, στις υφές και γενικά οι επιλογές διαφέρουν, ανάλογα με την ηλικία και το τι ταιριάζει στον καθένα καλύτερα.

Jungle Formula Strong Soft Care 75ml
Jungle Formula Strong Soft Care 75ml

Εντομοαπωθητικό Σπρέι με Καταπραϋντικά Συστατικά για Ενήλικες & Παιδιά Άνω των 3 Ετών

 

Autan Defence Plant Based Spray 100ml
Autan Defence Plant Based Spray 100ml

Εντομοαπωθητικό Προστατευτικό Spray Κατά των Κουνουπιών

 

Εντομοαπωθητικά για βρέφη & παιδιά

  1. Εντομοαπωθητικά για παιδιά: Εφόσον ο καιρός ζεσταίνει και τα κουνούπια, όπως και τα υπόλοιπα έντομα, κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους, μαζί τους φτάνει και η στιγμή που οι γονείς ψάχνουν το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο βλαβερό αντικουνουπικό για τα παιδία τους. Στην έρευνα που θα υπάρξει για να βρεθεί το κατάλληλο είναι σημαντικό οι γονείς να εστιάσουν στα συστατικά τους και εάν όντως αυτά είναι φυσικά. Έτσι, η σύσταση καλό είναι να εμπεριέχει αιθέρια έλαια και φυσικά συστατικά, ενώ σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει και η μορφή του αντικουνουπικού προϊόντος, δηλαδή εάν είναι σε μορφή σπρέι ή κρέμας για παράδειγμα. Μια ακόμα εύκολη λύση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που τα παιδιά φορούν κοντομάνικα και βερμούδες και είναι περισσότερο εκτεθειμένα, είναι η επιλογή του εντομοαπωθητικού σε μορφή βραχιολιού. Φυσικά να σημειωθεί  πως η χρήση εντομοαπωθητικών προϊόντων είναι επιτρεπτή μετά το πρώτο έτος ενός μικρού παιδιού!
  2. Εντομοαπωθητικά για βρέφη: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον έχετε βρέφος, είναι σημαντικό να υπάρχει προφύλαξη από την έκθεση του σε έντομα και κουνούπια και η χρήση κουνουπιέρας είναι σημαντική. Φυσικά σε ότι αφορά τα εντομοαπωθητικά και αντικουνουπικά προϊόντα για βρέφη, χρειάζεται να επιλέγονται αυστηρά αυτά που είναι ειδικά για βρέφη και να επιλέγονται με μεγάλη προσοχή και εφόσον έχετε δει τα συστατικά του. Μια επιλογή που βολεύει είναι τα ειδικά εντομοαπωθητικά αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία μπορούν εύκολα να κολλήσουν στα ρούχα του βρέφους, ώστε να το προστατέψουν και να μην έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επιπλέον, μπορεί εύκολα κάθε γονιός να συμβουλευτεί και τον παιδίατρό του για να του προτείνει προϊόντα ή σε περίπτωση τσιμπήματος τι πρέπει να κάνει.
Vican Cer'8 Lotion 125ml
Vican Cer’8 Lotion 125ml

Εντομοαπωθητικό Spray για Όλη την Οικογένεια με Άρωμα Κίτρο

 

Frezyderm Crilen Anti Mosquito Plus 20% Spray 100ml
Frezyderm Crilen Anti Mosquito Plus 20% Spray 100ml

Spray με Εντομοαπωθητική Δράση. Το συγκεκριμένο σπρέι ενδείκνυται για όλα τα μέλη της οικογένειας: ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών τρεις φορές ημερησίως, παιδιά μεταξύ 2 και 12 ετών δύο φορές ημερησίως, παιδιά κάτω των 2 ετων μία φορά ημερησίως. Τέλος, η εφαρμογή σε παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να γίνεται από ενήλικα.

 

Η επιλογή των κατάλληλων εντομοαπωθητικών και αντικουνουπικών προϊόντων χρειάζεται να γίνεται με προσοχή, το ίδιο ισχύει και για τη χρήση τους. Πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα παιδία, να τοποθετούνται μόνο από ενήλικες και να αποφεύγονται οι περιοχές των ματιών και του στόματος.

Επιπλέον, εκτός από τα εντομοαποθωτικά, σημαντικά είναι και τα προϊόντα για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από έντομα και κουνούπια.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα