×

Οι καλύτερες βιταμίνες για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης

 26/03/2024 4m, 0s

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, όταν αλλάζει η εποχή παρατηρούμε μια αρκετά έντονη πτώση των μαλλιών. Αυτή ονομάζεται εποχική τριχόπτωση, το καλό όμως είναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί! Με τα κατάλληλα προϊόντα για το τριχωτό της κεφαλής και φυσικά συμπληρώματα βιταμινών, μπορείτε να περιορίστε τη ζημιά και να διατηρήσετε πλούσια και ογκώδη τα μαλλιά σας.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα γίνει αναφορά για την εποχική τριχόπτωση, ποιους μήνες και πόσο διαρκεί, όπως και τις καλύτερες βιταμίνες για την εποχική τριχόπτωση.

 

Τι είναι η εποχική τριχόπτωση;

Όπως συμβαίνει με τις εποχιακές αλλεργίες, η εποχική τριχόπτωση παρατηρείται όταν η αλλαγή της θερμοκρασίας ασκεί πίεση στο τριχωτό της κεφαλής και στους θύλακες των τριχών , με αποτέλεσμα οι τρίχες να πέφτουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Κατά μ.ο. «χάνουμε» 80 με 100 τρίχες καθημερινά. Αυτό θεωρείται ως υγιής τριχόπτωση, επειδή περνούν έναν κύκλο ανάπτυξης, μετάβασης και ανάπαυσης πριν η διαδικασία επαναληφθεί.

Αν όμως δείτε περισσότερες τρίχες στη βούρτσα, στο ντους ή στο πάτωμα του μπάνιου σας από ό,τι συνήθως, αυτό θα πρέπει να σας αφυπνίσει.

Η ακριβής αιτία της εποχικής τριχόπτωσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά η έρευνα δείχνει ότι η εποχική τριχόπτωση επηρεάζει περισσότερες γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Δεν πρέπει να επαναπαύεστε όμως, γιατί η εποχική τριχόπτωση μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια, εάν δεν προσέχετε την υγεία των μαλλιών σας.

Ποτέ εμφανίζεται η εποχική τριχόπτωση;

Πολλοί επίσης αναρωτιούνται για το ποιους μήνες εμφανίζεται η εποχική τριχόπτωση. Η εποχική τριχόπτωση εμφανίζεται συχνά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όπως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, και την περίοδο της άνοιξης, όπως τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Πόσο διαρκεί η εποχική τριχόπτωση;

Άλλο ένα μείζον ερώτημα είναι το διάστημα που διαρκεί η εποχική τριχόπτωση. Όπως αναφέρεται από τους επιστήμονες, η εποχική τριχόπτωση διαρκεί έως και 2-3 μήνες και είναι κυρίως το φθινόπωρο.

Με βάση τον κύκλο ζωή της τρίχας, η περίοδος που πέφτουν τα μαλλιά συχνά συμπίπτει με τις διαφορετικές εποχές του χρόνου. Και η φάση αποβολής συμβαίνει συνήθως τους φθινοπωρινούς μήνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τρίχες εισέρχονται πρώτα στη φάση Telogen, όπου αρχίζουν να αναπτύσσονται νέοι κλώνοι, και όταν κινείστε στο φθινόπωρο, αρχίζει η φάση αποβολής (εξωογόνου). Επίσης, το κρύο, ξηρό κλίμα οδηγεί σε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, ξηρότητα και φαγούρα σε αυτό, με αποτέλεσμα την εποχιακή τριχόπτωση.

 

Πως σταματάμε την εποχική τριχόπτωση;

Με επαρκή φροντίδα και ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να διαχειριστείτε την τριχόπτωση. Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, φέρεται να συμβάλλουν στην καλή υγεία της τρίχας. Τα προϊόντα αυτά έχουν τη δυνατότητα να αναστρέψουν την εποχική τριχόπτωση και να θρέψουν τον θύλακα της τρίχας.

Οι βιταμίνες D, C, Ε & Β αποτελούν τους συμμάχους για αναχαίτιση της τριχόπτωσης.

Health Aid Hair-Vit 90caps
Health Aid Hair-Vit 90caps

Το Hair-vit από την HealthAid αποτελεί μοναδικό συνδυασμό 17 ενεργών συστατικών, για τη διατήρηση της υγείας και ομορφιάς των μαλλιών από τη ρίζα ως τις άκρες. Κατάλληλο για περιπτώσεις εποχικής τριχόπτωσης και σε περιόδους έντονου άγχους, για γυναίκες & άνδρες. Επίσης είναι χρήσιμο σε μαλλιά θαμπά, εύθραυστα, ταλαιπωρημένα από βαφές, συνεχή λουσίματα και χτενίσματα, καθώς αποτελεί μια εσωτερική ‘’μάσκα ομορφιάς και λάμψης’’ για τα μαλλιά.

Apivita Tonic Hair Loss Lotion Spray 150ml & Women’s Tonic Shampoo 250ml & Caps for Hair 30caps

Πακέτο προσφοράς από την Apivita για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. H ολοκληρωμένη σειρά TONIC για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης συμβάλλει στη ρύθμιση της εποχιακής ή κληρονομικής τριχόπτωσης και ευνοεί την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

Apivita Tonic Hair Loss Lotion Spray 150ml & Men's Tonic Shampoo 250ml & Caps for Hair 30caps
Apivita Tonic Hair Loss Lotion Spray 150ml & Men’s Tonic Shampoo 250ml & Caps for Hair 30caps

Η πρόταση της Apivita για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης. Το πακέτο περιλαμβάνει Λοσιόν Κατά της Τριχόπτωσης & Τονωτικό Σαμπουάν Κατά της Τριχόπτωσης για Άνδρες & Συμπλήρωμα Διατροφής για Υγιή Μαλλιά & Νύχια. Κι εδώ, η ολοκληρωμένη σειρά TONIC για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης συμβάλλει στη ρύθμιση της εποχιακής ή κληρονομικής τριχόπτωσης και ευνοεί την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

Vichy Dercos Shampoo Energisant
Vichy Dercos Shampoo Energisant

Το Energisant σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης αποτελεί την πρόταση της Vichy για επαναφορά της ζωντάνιας στα μαλλιά. Ένα σαμπουάν που περιέχει Aminexil, ένα μόριο ενάντια στη τριχόπτωση. Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες με πρόβλημα τριχόπτωσης.

Frezyderm Hair Force Shampoo Women 200ml
Frezyderm Hair Force Shampoo Women 200ml

Το Frezyderm Hair Force Shampoo Women είναι ένα τριχοτονωτικό σαμπουάν με ειδική σύνθεση για την αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν τη γυναικεία τριχόπτωση. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κατάλληλο για την εποχική και τη χρόνια αντιδραστική τριχόπτωση και τα αδύναμα μαλλιά. Προσφέρει ενδυνάμωση των θυλάκων, ενίσχυση τριχοφυΐας, προστασία από τη φθορά και αναδόμηση του περιτρίχιου.

Frezyderm Hair Force Shampoo Men 200ml
Frezyderm Hair Force Shampoo Men 200ml

Το Frezyderm Σαμπουάν Hair Force Shampoo Men είναι ένα τριχοτονωτικό σαμπουάν, με ειδική σύνθεση για την αντιμετώπιση της αντρικής τριχόπτωσης. Τα ενεργά συστατικά του αντιμετωπίζουν τη χρόνια και εποχική αντιδραστική τριχόπτωση, την αραίωση, την αλωπεκία (φαλάκρα) και τα αδύναμα μαλλιά και προσφέρουν ενδυνάμωση των θυλάκων και ενίσχυση της τριχοφυΐας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα