×

Περιποίηση στήθους για θηλάζουσες μητέρες

 26/03/2024 2m, 48s

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της μητρικής πορείας. Θωρακίζει την υγεία του μωρού, αλλά συσφίγγει επίσης βαθιά τη σχέση μεταξύ μητέρας και βρέφους. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πολλές φορές ο θηλασμός μπορεί να γίνει μία δυσάρεστη διαδικασία, η οποία μπορεί να ταλαιπωρήσει τη μαμά. Ο πόνος στο στήθος κατά το θηλασμό ή η φαγούρα στο στήθος θηλασμός είναι πολύ συχνά φαινόμενα.

Γι’ αυτό η φροντίδα θηλής κατά το θηλασμό είναι μία σημαντική υπόθεση.

 

Φροντίδα και Περιποίηση θηλών

Καλό είναι η φροντίδα του στήθους και των θηλών να ξεκινά ήδη από την περίοδο της κύησης.

 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι καλό να αποφύγετε τον καθαρισμό των θηλών με τα κοινά αφρόλουτρα και σαπούνια, καθώς εκκρίνεται μία ελαιώδη ουσία. Αυτή ενυδατώνει και προστατεύει τις θηλές και δεν πρέπει να αφαιρείται.

 

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Αρχικά, δεν είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τις θηλές αμέσως μετά κάθε θηλασμό. Αυτό γιατί από τη μία υπάρχουν βακτήρια στην περιοχή της θηλής  που συμβάλλουν στην καλλιέργεια του μικροβιώματος του εντέρου του μωρού. Από την άλλη, το σάλιο του μωρού διαθέτει αντισηπτικούς παράγοντες, που βοηθούν την επούλωση πληγών.

Προσπαθήστε να αφήνετε τις θηλές εκτεθειμένες στον αέρα όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη επούλωση πληγών.

Χρησιμοποιείστε ένα προϊόν περιποίησης θηλών. Η κρέμα σας πρέπει να:

  • Είναι απόλυτα κατάλληλη για θηλασμό
  • Προστατεύει τις θηλές
  • Ενυδατώνει το δέρμα της περιοχής
  • Καταπραΰνει το αίσθημα δυσφορίας.

 

Ενυδατικές κρέμες και θηλασμός

 

 

Medela PureLan Lanolin Cream
Medela PureLan Lanolin Cream

Medela κρέμα θηλασμού με προστατευτική και καταπραϋντική δράση. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν από 100% καθαρή λανολίνη. Προστατεύει και ανακουφίζει τις θηλές από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, ενώ δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα. Παράλληλα, συμβάλλει στην ισορροπία της μικροοχλωρίσας της περιοχής με τον πιο φυσικό τρόπο.

Είναι δερματολογικά ελεγμένη, υποαλλεργική χωρίς τεχνητά πρόσθετα, αρώματα και συντηρητικά. Δε χρειάζεται να αφαιρεθεί πριν το θηλασμό. Είναι κατάλληλη για ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα και περιέχει μόνο φυσικά συστατικά.

 

 

Frezyderm Nipple Care Cream-Gel
Frezyderm Nipple Care Cream-Gel

Frezyderm κρέμα θηλασμού με μαλακτική δράση για την περιποίηση των θηλών κατά τη διάρκεια της κύησης και το θηλασμό. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιερεθιστικές & αντιοιδηματικές ιδιότητες.

Περιποιείται και προστατεύει τις θηλές από ερεθισμούς, μικροτραυματισμούς, πόνο και προετοιμάζει τις θηλές κατά την εγκυμοσύνη για καλύτερο θηλασμό. Παράλληλα, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και βελτιώνει τη δερματική αντοχή.

 

 

Mustela Nursing Comfort Balm Bio
Mustela Nursing Comfort Balm Bio

Η κρέμα για το θηλασμό της Mustela προστατεύει, καταπραΰνει και βοηθά στην επανόρθωση του δέρματος. Προϊόν απόλυτα συμβατό με τον θηλασμό (σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια του θηλασμού)και βιολογικά πιστοποιημένο.
Σχηματίζει ένα ενυδατικό φίλμ με επανορθωτική δράση στις ευαισθητοποιημένες θηλές, διατηρώντας την άνεση στο δέρμα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Προστατεύει την ευαισθητοποιημένη θηλή, καταπραΰνει το αίσθημα δυσφορίας στο δέρμα και βοηθά στην επανόρθωση της θηλής μετά τον θηλασμό.

 

 

Intermed PregnaDerm Protective Nipple Cream
Intermed PregnaDerm Protective Nipple Cream

Κρέμα για θηλασμό για αποτελεσματική ενδυνάμωση & περιποίηση των θηλών κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Διαθέτει πλούσια σύνθεση με αντιφλεγμονώδεις και περιποιητικές ιδιότητες. Συμβάλλει καθοριστικά στην προετοιμασία κι ενδυνάμωση των θηλών, ενώ παράλληλα προστατεύει από φλεγμονές & ερεθισμούς.

Δερματολογικά ελεγμένη σύνθεση, χωρίς parabens, συντηρητικά & αλλεργιογόνα.

 

 

Medela Contact Nipple Shields Ψευδοθηλές Σιλικόνης με Θήκη
Medela Contact Nipple Shields Ψευδοθηλές Σιλικόνης με Θήκη

Θηλές σιλικόνη για θηλασμό, που βοηθούν στη διατήρηση του θηλασμού για μητέρες με πληγωμένες, επίπεδες ή εισέχουσες θηλές. Προστατεύουν τη θηλή και διευκολύνουν την προσκόλληση του βρέφους.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα