×

Ποια Κρέμα Σύσφιξης Σώματος να Διαλέξω;

 13/03/2024 4m, 48s

Η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα φυσικό φαινόμενο που επηρεάζει όλους μας, αργά ή γρήγορα. Η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη, η γήρανση και η έλλειψη άσκησης μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας, αφήνοντας το δέρμα μας θαμπό και χωρίς όγκο.

Ευτυχώς, υπάρχουν οι κρέμες σύσφιξης σώματος! Σχεδιασμένες για να τονώσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οι κρέμες αυτές μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την όψη και την υφή του δέρματος, χαρίζοντας μας μια πιο σφριγηλή και νεανική εμφάνιση.

Στο άρθρο αυτό, θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή για κρέμας σύσφιξης σώματος για το φετινό καλοκαίρι!

 

Τι είναι οι κρέμες σύσφιξης σώματος;

Με απλά λόγια, οι κρέμες σύσφιξης σώματος όπως και άλλα σχετικά προϊόντα σώματος (π.χ. έλαια σύσφιξης σώματος και στήθους), στοχεύουν στο να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και σφριγηλό, συμβάλλοντας στη φυσική αναπλήρωση του κολλαγόνου και ελαστίνης που εξαντλούνται, λόγω γήρανσης και τρόπου ζωής. Οι συνηθισμένες περιοχές στις οποίες στοχεύει η δράση μίας τέτοιας κρέμας, είναι οι μηροί, οι γλουτοί, το στήθος και η κοιλιά.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν είναι ακάλυπτα αρκετά σημεία του σώματός μας, η ιδέα μιας κρέμας που «σφίγγει» τις περιοχές των γλουτών, του στήθους και της κοιλιάς, είναι αρκετά ελκυστική και χρήσιμη.

 

Πως λειτουργούν οι κρέμες σύσφιξης σώματος;

Οι κρέμες σύσφιξης σώματος λειτουργούν βοηθώντας το σώμα να παράγει κολλαγόνο, ειδικά όταν το σώμα φτάσει στο σημείο να παράγει λιγότερο από αυτό φυσικά. Μετά την ηλικία των 25 ετών, το σώμα μας αρχίζει να παράγει λιγότερο κολλαγόνο με ρυθμό περίπου 1% λιγότερο ετησίως στο δέρμα, έτσι ώστε μέχρι τα 50 να μην παράγεται σχεδόν κανένα νέο κολλαγόνο και το κολλαγόνο που τα υπολείμματα γίνονται κατακερματισμένα, κατακερματισμένα και πιο αδύναμα.

Ορισμένα συστατικά – άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο – που θα αναλυθούν παρακάτω, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

🤔 Τι είναι η κυτταρίτιδα & 5 μυστικά για να της πούμε αντίο μια για πάντα

 

Τι πρέπει να προσέξω για την επιλογή μιας κρέμας σύσφιξης σώματος;

Για την επιλογή της κατάλληλης κρέμας σύσφιξης σώματος θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα στοιχεία, όπως:

  1. Την ηλικία σας
  2. Την περιοχή που θέλετε να βελτιώσετε
  3. Τα συστατικά της κρέμας
  4. Λειτουργία της κρέμας

Παρακάτω, θα αναλύσουμε ορισμένα από τα παραπάνω στοιχεία, για να βρείτε την κατάλληλη κρέμα σύσφιξης σώματος, που θα ταιριάζει απόλυτα στις δικές σας ανάγκες.

 

Ποια συστατικά είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική κρέμα σύσφιξης σώματος;

Η αποτελεσματικότητα μιας κρέμας σύσφιξης σώματος «κρίνεται» με βάση τα δραστικά συστατικά που έχει. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, βασικός σκοπός είναι η φυσική αναπλήρωση συστατικών της επιδερμίδας, τα οποία θα δώσουν το αποτέλεσμα σύσφιξης και λείανσης της επιδερμίδας. Τα πιο γνωστά αποτελεσματικά συστατικά που συναντάμε στις κρέμες σύσφιξης σώματος, είναι τα παρακάτω:

  • Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και το συνένζυμο Q10, δρουν σαν άμεσα και αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή στο δέρμα που προκαλείται από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, επιτρέποντας στο δέρμα να είναι σφριγηλό και λείο.
  • Υδροξυ-οξέα: Τα υδροξυοξέα όπως το γλυκολικό οξύ, παρέχουν απολέπιση, λάμψη και τόνωση του κολλαγόνου. Στις σωστές συγκεντρώσεις τους, τα AHA και BHA μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη ενός λαμπερού, αναζωογονημένου αποτελέσματος.
  • Πεπτίδια: Τα πεπτίδια, αποτελούν ένα βασικό συστατικό στις κρέμες σύσφιξης σώματος. Τα πρώτα πεπτίδια που βγήκαν στην αγορά λειτούργησαν διεγείροντας το κολλαγόνο. Ωστόσο, τα επόμενα μόρια πεπτιδίου εκτελούν άλλες εργασίες, όπως τη μείωση της φλεγμονής. Τα πεπτίδια που χρησιμοποιούνται συνήθως στις συσφιγκτικές κρέμες δρουν ενισχύοντας το δέρμα για να βελτιώσουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα.
  • Καφεΐνη: Η καφεΐνη, που χρησιμοποιείται αρκετά σε αυτά τα είδη προϊόντων, όπως και στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων για τη μείωση της περίσσειας υγρών στο δέρμα και επίσης βοηθά το σώμα να διασπάσει το επιπλέον λίπος.

 

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες σύσφιξης σώματος;

Για την επιλογή της καλύτερης κρέμας σύσφιξης σώματος, η επιστημονική ομάδα του Pharm24.gr συγκέντρωσε top προϊόντα από κορυφαία brands, όπως Apivita, Frezyderm, Lierac και Nivea.

Κρέμα σύσφιξης σώματος Apivita Rose Pepper Firming & Reshaping Body Cream 150ml
Apivita Rose Pepper Firming & Reshaping Body Cream 150ml

Apivita κρέμα σώματος, που προσφέρει αναζωογόνηση, ενυδάτωση και διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, με βάση φυτικά εγχύματα (π.χ. ελληνικό θυμαρίσιο μέλι)

 

Frezyderm κρέμα σύσφιξης Tripleffect Cream Gel 150ml
Frezyderm Tripleffect Cream Gel 150ml

Frezyderm κρέμα τζελ σώματος, που καταπολεμά τη χαλάρωση, το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Η σύνθεση με καφεΐνη και φωσφολιπίδια ενεργοποιεί τον μηχανισμό λιποδιάλυσης, συσφίγγοντας την επιδερμίδα

 

Caudalie Vinosculpt Baume Corps Lift & Firm Body Cream 250ml
Caudalie Vinosculpt Baume Corps Lift & Firm Body Cream 250ml

Συσφιγκτική και τονωτική κρέμα σώματος με έλαιο σταφυλιού

 

Nivea Q10 Multi Power 5 in 1 Firming & Cellulite Gel for All Skin Types 200ml
Nivea Q10 Multi Power 5 in 1 Firming & Cellulite Gel for All Skin Types 200ml

Τζέλ σύσφιξης της επιδερμίδας και μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας

 

Lierac Body-Slim Firming Concentrate Beautifying & Slimming 200ml
Lierac Body-Slim Firming Concentrate Beautifying & Slimming 200ml

Τριπλή δράση αδυνατίσματος με ενισχυμένη αποδοτικότητα που βελτιώνει τη σιλουέτα, συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει την κυτταρίτιδα.

 

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση της κρέμας σύσφιξης σώματος

Πώς να την εφαρμόζετε;

Ορισμένες τεχνικές για την καλύτερη απορρόφηση της κρέμας σύσφιξης σώματος είναι το απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, με ανοδική φορά. Ωστόσο, καθώς το εκάστοτε προϊόν έχει διαφορετικό τρόπο χρήσης και δράσης, θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα του για περισσότερες πληροφορίες.

Πόσο συχνά να τη χρησιμοποιείτε: Μία ή δύο φορές την ημέρα;

Αρκετές κρέμες σύσφιξης σώματος ενδείκνυνται για χρήση καθημερινά, 1-2 φορές. Ωστόσο, το διάστημα χρήσης μιας κρέμας σύσφιξης σώματος ποικίλλει, καθώς ορισμένες είναι για ολιγόμηνη χρήση. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος για το ακριβές διάστημα και συχνότητα χρήσης.

Τι να προσέχετε: Αλλεργίες, ερεθισμοί, δερματικές παθήσεις

Οι κρέμες σύσφιξης σώματος, παρόλο που θεωρούνται γενικά ασφαλείς, μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, όπως:

  • Ερεθισμός: Ερυθρότητα, κνησμός, κάψιμο, εξανθήματα
  • Ξηρότητα: Αφυδάτωση του δέρματος
  • Αλλεργικές αντιδράσεις: Φαγούρα, πρήξιμο, δερματικές φουσκάλες

Επιπλέον παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση παρενεργειών, είναι δραστικά συστατικά (π.χ. έλαια, βότανα κ.λπ.) και χρήση που υπερβαίνει τις οδηγίες χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα