×

Ποιες είναι οι Ευεργετικές Ιδιότητες της Λεβάντας στην Επιδερμίδα μας;

 27/03/2024 2m, 44s

Η λεβάντα είναι ένα γνωστό βότανο, με πάρα πολλές χρήσεις! Βρίσκεται στην «οικογένεια» της μέντας και τη βρίσκουμε αρκετά συχνά στη Μεσόγειο. Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας είναι μια γνωστή χρήση αυτού του βοτάνου. Από τα έλαια λεβάντας δημιουργούνται αρώματα και καλλυντικά από πολύ παλιά. Έκπληξη αποτελεί πως για την παραγωγή 1kg ελαίου λεβάντας, απαιτούνται περίπου 250kg από άνθη του βοτάνου.

Η Apivita, αποτελεί μια εταιρία που χρησιμοποιεί τα οφέλη της φύσης για την κατασκευή προϊόντων για ανάγκες ομορφιάς, υγείας και ευεξίας! Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε για τα οφέλη της λεβάντας στην επιδερμίδα μας.

 

Ποια είναι τα οφέλη της λεβάντας στην επιδερμίδα μας;

Σήμερα, η λεβάντα είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αιθέρια έλαια καθώς περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας προάγει την επούλωση καθώς έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναλγητικό και ως αντιβακτηριδιακή ή αντισηπτική θεραπεία.

Επιπλέον, η λεβάντα αποτελεί συστατικό για εξαιρετικά αρώματα στην στον κλάδο της αρωματοθεραπείας. Για πολλούς, το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από το άγχος ηρεμώντας και αναζωογονώντας τις αισθήσεις.

Η λεβάντα μπορεί επίσης να βοηθήσει αποτελεσματικά για τις παρακάτω καταστάσεις:

  • Αποτρέπει ξεσπάσματα ακμής
  • Καταπραΰνει το έκζεμα & την ξηρότητα
  • Το έλαιο λεβάντας μειώνει τον αποχρωματισμό, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κηλίδων
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών & ρυτίδων προσώπου
  • Αντιφλεγμονώδης δράση
  • Καταπράυνση από τα καψίματα του ηλίου
  • Επιτάχυνση επούλωσης πληγής
  • Ανακούφιση από τσιμπήματα & εντομοαπωθητικό (αναλόγως του προϊόντος)

 

💡Η χρήση λεβάντας απαιτεί προσοχή στην αρωματοθεραπεία καθώς τα έλαια και τα εκχυλίσματα λεβάντας είναι πιθανό να παρουσιάζουν τοξικότητα

 

Προϊόντα Apivita με Λεβάντα: για κάθε ανάγκη!

Η Apivita, σεβόμενη το περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες ανάγκες, δημιούργησε προϊόντα με βάση τη λεβάντα, αξιοποιώντας όλες τις ιδιότητές της! Μέσω της Apivita, μπορούμε να βρούμε gel καθαρισμού με λεβάντα, κρεμώδη αφρό καθαρισμού με λεβάντα, σαπούνι με λεβάντα, μάσκα καθαρισμού με λεβάντα, κ.α.

Apivita Cleansing Foam Face & Eyes With Olive,Lavender & Propolis 300ml
Apivita Cleansing Foam Face & Eyes With Olive,Lavender & Propolis 300ml

Το Apivita Cleansing είναι ένας κρεμώδης αφρός καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια. Το προϊόν εμπεριέχει λεβάντα, ελιά & πρόπολη και μπορεί να απομακρύνει άμεσα το μακιγιάζ. Επίσης, ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και προστατεύει με την αντισηπτική και αντιοξειδωτική σύσταση που έχει.

Apivita Caring Lavender Απαλό Αφρόλουτρο για Ευαίσθητες Επιδερμίδες
Apivita Caring Lavender Απαλό Αφρόλουτρο για Ευαίσθητες Επιδερμίδες

Το Caring Lavender είναι ένα απαλό αφρόλουτρο για ευαίσθητες επιδερμίδες της Apivita, που σέβεται το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα. Το προϊόν διατηρεί τη φυσική υγρασία του, χάρη στο ήπιο σύστημα καθαρισμού και τη σαπωναριά. Με ελληνικό εκχύλισμα βιολογικής λεβάντας και καταπραϋντικά συστατικά από ελαιόλαδο, αφήνει την επιδερμίδα απαλή και άνετη, ενώ το λεπτό του άρωμα χαλαρώνει τη διάθεση.

Apivita Express Beauty Moisturizing Face Mask With Sea Lavender 2x8ml
Apivita Express Beauty Moisturizing Face Mask With Sea Lavender 2x8ml

Η μάσκα προσώπου EXPRESS BEAUTY από την Apivita με θαλάσσια λεβάντα, το αθάνατο μπλε των Μεσογειακών ακτών, ενισχύει το δερματικό φραγμό και της επιδερμίδας και της παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και φροντίζει την επιδερμίδα που εκτίθεται στους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες με θαλάσσια λεβάντα και πρόπολη.

Apivita Essential Oil Time Τo Relax 10ml
Apivita Essential Oil Time Τo Relax 10ml

Το Apivita Essential Oil Time Τo Relax είναι ένα μίγμα ελαίων. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει αιθέρια έλαια λεβάντα, ylang-ylang και γιασεμί για να χαλαρώσετε τις αισθήσεις σας. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό, έτσι βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και της αϋπνίας. Είναι επίσης ευεργετικό για αναπνευστικά προβλήματα και πονοκεφάλους.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα