×

Πόσο καλά γνωρίζετε τη Βιταμίνη D; Κάντε το quiz τωρα!

 31/03/2023 0m, 9s
/5
0 votes, 0 avg
91
Created on
Flat lay composition with products rich in vitamin D on wooden table

Βιταμίνη D: Πόσο καλά γνωρίζετε τη "βιταμίνη του Ηλίου";

Μέσα από αυτό το quiz μπορείτε να μάθετε όσα θέλετε για τη βιταμίνη D: πόσο σημαντική είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό, ποιές είναι οι ιδιότητες της, ποιές τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη D και τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης D; Διαβάστε περισσότερα έδω για τη βιταμίνη D και τις ιδιότητες & τα οφέλη της.

 

Η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει εμετό, ναυτίες, δυσκοιλιότητα και απώλεια βάρους.  Αυτό συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις που κάποιος καταναλώσει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.  Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, ακολουθείτε παράλληλα φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

 

1 / 5

Τι μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης D;

2 / 5

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να λαμβάνει βιταμίνη D από τον ήλιο

3 / 5

Ποιά από τα παρακάτω είναι συμπτώματα της ανεπάρκειας ή έλλειψης βιταμίνης D;

4 / 5

Ποιές είναι οι ιδιότητες της Βιταμίνης D;

5 / 5

Ποιές από τις παρακάτω τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη D;

Your score is

0%

Please rate this quiz

 

Μάθετε περισσότερα εδώ για τη βιταμίνη D και τις ευεργετικές της ιδιότητες! Επιπλέον ανακαλύψτε τα καλύτερα συμπληρώματα με βιταμίνη D3 στο αγαπημένο σας online φαμρμακείο

.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα