×

Πότε πρέπει να αλλάξετε μέγεθος πάνας στο μωρό σας;

 30/03/2022 1m, 16s

Όλα τα βρέφη έχουν διαφορετική σωματική διάπλαση και η ανάπτυξή τους γίνεται με διαφορετικό ρυθμό. Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πότε πρέπει να αλλάζουν το μέγεθος της πάνας στο μωρό τους.
Η επιλογή της πάνας γίνεται πάντα με βάση τη σωματική διάπλαση του βρέφους και όχι με γνώμονα πάντα την ηλικία του. Έτσι, οι βρεφικές πάνες εκτός από την προτεινόμενη ηλικία, αναγράφουν στη συσκευασία τους και το βάρος του μωρού στο οποίο απευθύνεται η κάθε πάνα.

Όταν έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε μέγεθος πάνας στο μωρό σας, θα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις:

  • Αν παρατηρήσετε ξαφνικές διαρροές, ενώ δεν είχατε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, τότε το πιθανότερο είναι το μωρό σας να χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος πάνας.
  • Η πάνα του μωρού πρέπει να καλύπτει τον αφαλό του. Αν παρατηρήσετε ότι η πάνα βρίσκεται κάτω από τον αφαλό του μωρού τότε πρέπει να αλλάξετε νούμερο στις πάνες του μωρού σας.

Στις βρεφικές πάνες τα κιλά μεταξύ των διαφόρων μεγεθών αλληλοκαλύπτονται. Αυτό συμβαίνει διότι σε κάθε βρέφος μπορεί η ίδια πάνα να εφαρμόζει διαφορετικά , μιας και σε 2 βρέφη με ίδια κιλά έχουν συνήθως διαφορετική σωματοδομή.

Η Babylino διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από βρεφικές πάνες, κατάλληλες για όλες τις βρεφικές και παιδικές ηλικίες και σωματοδομές.

 

Πότε πρέπει να αλλάξετε μέγεθος πάνας στο βρέφος σας;

  • Όταν η πάνα πιέζει την περιφέρεια στη της μέσης του βρέφους και αφήνει σημάδια
  • Όταν η πάνα εφαρμόζει κάτω από τον αφαλό του βρέφους
  • Όταν υπάρχουν διαρροές
  • Όταν το βάρος του μωρού ξεπερνά την ένδειξη βάρους που είναι γραμμένη πάνω στη συσκευασία πάνας

 

Πηγή: Babylino

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα