×

Πρωινό μακιγιάζ: Οι τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

 27/03/2024 3m, 47s

Το δυναμικό και όμορφο ξεκίνημα της ημέρας είναι σίγουρα ο στόχος των περισσότερων ατόμων και κυρίως όσων εργάζονται! Φυσικά το μακιγιάζ είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος που μπορεί να κάνει την ημέρα και τη διάθεση ακόμα καλύτερη. Έτσι το πρωινό μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο της περιποίησης και της προετοιμασίας μιας γυναίκας, καθώς μπορεί να συμβάλλει τόσο σε μία ολοκληρωμένη και περιποιημένη εμφάνιση, όσο και σε μία πιο καλή και ευδιάθετη διάθεση.

Το πρωινό μακιγιάζ αποτελεί έναν τρόπο να αναζωογόνησης και να ανάδειξης της φυσικής σου ομορφιά με διακριτικότητα, αλλά με ένα φρέσκο αποτέλεσμα. Έτσι θα αναλύσουμε όλες τις τάσεις στο πρωινό μακιγιάζ, αλλά και πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα φυσικό και πετυχημένο πρωινό μακιγιάζ, καθώς και την ιδανική ρουτίνα πριν την εφαρμογή του.

 

Ρουτίνα πριν το πρωινό μακιγιάζ

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η σωστή και σχολαστική ρουτίνα περιποίησης του προσώπου είναι πολύ σημαντική τόσο για την καλύτερη εικόνα και υγεία του, όσο και για ένα πρωινό μακιγιάζ με διάρκεια. Έτσι κάποια από τα πολύ σημαντικά και βασικά βήματα για την πρωινή ρουτίνα πριν το πρωινό μακιγιάζ είναι:

  1. Καθαρισμός: Ξεκίνα με έναν καλό, σχολαστικό καθαρισμό προσώπου, που ταιριάζουν στη δική σου επιδερμίδα και ανάγκες. Ο καθαρισμός είναι το νούμερο ένα και πιο βασικό βήμα της ρουτίνας που χρειάζεται να έχεις.
  2. Ενυδάτωση: Εφάρμοσε ενυδατική κρέμα για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα για το μακιγιάζ, να κρατήσεις την υγρασία του προσώπου και για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου.
  3. Προστασία από τον ήλιο: Χρησιμοποίησε προϊόν προστασίας από τον ήλιο για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και να προλαμβάνεις τη βλάβη από τις UV ακτίνες.

 

🤔 Ποιο είναι το ιδανικό μακιγιάζ για το γραφείο; 

 

Ποιες είναι οι τάσεις για ένα πρωινό μακιγιάζ;

Το πρωινό μακιγιάζ στηρίζεται κυρίως σε μία καθαρή, υγιή επιδερμίδα, όπου πάνω της κυριαρχεί ένα φυσικό, απαλό μακιγιάζ. Πιο συγκεκριμένα οι τάσεις στο πρωινό μακιγιάζ είναι:

  • Υγιής Επιδερμίδα: Η βάση είναι το Α και το Ω. Προετοίμασε την επιδερμίδα σου και τη βάση του μακιγιάζ σου, χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα και primer για ομοιόμορφη επιφάνεια πριν την τοποθέτηση των υπόλοιπων προϊόντων.
  • Ελαφριά Κάλυψη: Στο πρωινό μακιγιάζ προτίμησε προϊόντα που δίνουν μία πιο ελαφριά κάλυψη, ώστε να πετύχεις το πιο φυσικό και απαλό μακιγιάζ. Επίλεξε BB cream ή ελαφριά κάλυψη foundation για να διορθώσεις ατέλειες χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα.
  • Φυσικά Χρώματα: Επέλεξε απαλές αποχρώσεις για τα μάτια, τα ζυγωματικά και τα χείλη, προσδίδοντας ένα ανάλαφρο, φυσικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο το μακιγιάζ είναι πιο σικ, ταιριάζει με κάθε πρωινό ντύσιμο αλλά παραμένει επιμελημένο.
  • Φρύδια: Αφιέρωσε χρόνο για να σχηματίσεις τα φρύδια σου, προτίμησε κάποιο μολύβι ή gel φρυδιών σε απαλούς τόνους, με στόχο να διατηρήσεις και να αναδείξεις τη φυσικότητά τους.

 

Ποια είναι όμως τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζεσαι στο νεσεσέρ σου για ένα φυσικό και τέλειο πρωινό μακιγιάζ;

1. Embryolisse Lait-Creme Concentre: Ενυδατική κρέμα με υφή γαλακτώματος που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις. Προσφέρει ιδανική ενυδατική φροντίδα που θρέφει την επιδερμίδα, ως primer πριν το μακιγιάζ, αλλά και ως προϊόν ντεμακιγιάζ για τον καθαρισμό του προσώπου.

2. Frezyderm Velvet Colors Very High Protection High Cover Spf50+ Foundation: είναι ένα foundation εξαιρετικά υψηλής καλυπτικής δράσης με βελούδινη ανάλαφρη ματ υφή και με ενσωματωμένη πολύ υψηλή ηλιοπροστασία ευρέος φάσματος. Προσαρμοζόμενο στον φυσικό τόνο κάθε επιδερμίδας, καλύπτει άμεσα και πλήρως ακόμα και τις πιο έντονες δερματικές ατέλειες.

3. Maybelline Instant Eraser Age Rewind Concealer: είναι το must have κονσίλερ που πρέπει να έχει στο νεσεσέρ σου! Έχει κάλυψη με ένα πέρασμα και είναι το μόνο concealer με ενσωματωμένο σφουγγαράκι που κάνει τους μαύρους κύκλους και οτιδήποτε θέλεις να κρύψεις κάτω από τα μάτια σου.

4. La Roche-Posay Toleriane Teint Blush Ρουζ: είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος και για το ευαίσθητο δέρμα, ενώ χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί.

5. Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette: μια παλέτα που συνδυάζει αποχρώσεις που μπορείς να φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

6. Maybelline The Falsies Surreal Extensions Mascara: δίνει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες με μεγάλη διάρκεια και χρώμα που διαρκεί μέχρι και 24 ώρες.

7. Maybelline New York Superstay Vinyl Ink: σταθερό κραγιόν μακράς διάρκειας με λαμπερό χρώμα και αποχρώσεις που εντυπωσιάζουν.

 

 

Η φιλοσοφία του φυσικού μακιγιάζ είναι να αναδείξει τα φυσικά σου χαρακτηριστικά, άρα αποφεύγεις την υπερβολική εφαρμογή προϊόντων. Το φυσικό πρωινό μακιγιάζ είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναδείξετε την εσωτερική σας λάμψη και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτοπεποίθηση.

Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωινό μακιγιάζ που θα αναδείξει τη φυσική σας ομορφιά και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε περιποιημένη όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα