×

Πώς να επιλέξετε τη σωστή πάνα ακράτειας;


 

Happy smiling asian senior woman showing disposable diaper for adul

 

Η ακράτεια δεν είναι σπάνια από μια ηλικία και μετά. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με την ακούσια διαρροή ούρων ή κοπράνων. Ειδικά στην περίπτωση των γυναικών, παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η εμμηνόπαυση μπορούν να καταστήσουν την ανάγκη για πάνες ακράτειας επιτακτική.

Μπορεί παλαιότερα να υπήρχε κάποιο στίγμα γύρω από την ακράτεια, όμως σήμερα η συγκριτικά μεγαλύτερη ενημέρωση σχετικά με αυτήν οδηγεί τις εταιρίες στην κατασκευή όλο και πιο εξελιγμένων προϊόντων. Ευτυχώς μπορεί κανείς να βρει υψηλής ποιότητας slip και πάνες ακράτειας. Ας δούμε κάποια από τα πιο αγαπημένα είδη που υπάρχουν στο εμπόριο και ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις σας.

 

Πάνες ακράτειας και απορροφητικότητα

Το πρώτο που πρέπει να προσέξει κανείς πριν την αγορά της πάνας ακράτειας είναι η απορροφητικότητα. Υπάρχουν τρία είδη:

  • Για ελαφριά ακράτεια: Μπορείτε να βρείτε επιθέματα που παρέχουν άνεση και ελευθερία κινήσεων ώστε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες ανενόχλητοι.
  • Για μέτρια ακράτεια: Οι περισσότερες εταιρίες διαχωρίζουν τα προϊόντα τους με την ένδειξη “ελαφριά έως μέτρια” και “μέτρια έως βαριά” ακράτεια. Ξεκινήστε με την πρώτη κατηγορία και αν δείτε πως χρειάζεστε επιπλέον ενίσχυση, περνάτε στην επόμενη. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε τις πρώτες για την ημέρα και τις δεύτερες για τη νύχτα που θα κοιμάστε.
  • Για βαριά ακράτεια: Χρειάζεστε πάνες με μεγάλη κάλυψη και δείκτη υγρασίας που δείχνει τη χρονική στιγμή που πρέπει να γίνει η αλλαγή.

 

Πάνες ακράτειας – βρακάκι

Για εσάς που είστε ανεξάρτητοι και κινείστε κανονικά, οι πάνες ακράτειας – βρακάκι είναι οι πλέον κατάλληλες. Τις φοράτε κανονικά όπως τα εσώρουχά σας και είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε κανονικά το πρόγραμμά σας.

Είτε επαναχρησιμοποιούμενες, είτε μιας χρήσης, οι πάνες ακράτειας – βρακάκι είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.

💡 Pharm24 Tip: Στα αρνητικά να σημειώσουμε πως σε περίπτωση που φοράτε παντελόνι, θα χρειάζεται κάθε φορά να το βγάζετε για να κάνετε την αλλαγή.

 

Tena Silhouette Creme Plus
Tena Silhouette Creme Plus
Tena Men Active Fit Pants Plus
Tena Men Active Fit Pants Plus
Sani Sensitive Premium Pants
Sani Sensitive Premium Pants

 

 

Πάνες και προϊόντα ακράτειας για άντρες

Είτε για εσάς είτε για κάποιον αγαπημένο που φροντίζετε, είναι σημαντικό να βρείτε τις πάνες ακράτειας για άντρες που εξυπηρετούν την περίπτωσή σας.

Οι ανδρικές πάνες ακράτειας περιέχουν επιπλέον στρώματα απορροφητικότητας για διαρροές ανά πάσα στιγμή στο μπροστινό μέρος (σε αντίθεση με τις γυναικείες που είναι πιο απορροφητικές στο κάτω μέρος). Μπορείτε επιπλέον να επιλέξετε ανδρικά επιθέματα ακράτειας, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντρική ανατομία και στερεώνονται στο ανδρικό εσώρουχο, προσφέροντας προστασία και απορροφητικότητα.

 

Sani Sensitive Men Pants
Sani Sensitive Men Pants
Sani Sensitive Men Absorbent Protector
Sani Sensitive Men Absorbent Protector
Tena Men Absorbent Protector Level 2
Tena Men Absorbent Protector Level 2

 

 

Πάνες ακράτειας για ηλικιωμένους

Κάθε ηλικιωμένος με προβλήματα διαρροών χρειάζεται την απαραίτητη άνεση, είτε πρόκειται για άτομα με άνοια, μειωμένη κινητικότητα ή κάποιον ασθενή που είναι κλινήρης. Οι καλύτερες πάνες ακράτειας για ηλικιωμένους είναι εκείνες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει ενώ ταυτόχρονα συγκρατούν διαρροές και οσμές για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

💡 Pharm24 Tip: Αν πρόκειται για εσάς, προτιμήστε τις πάνες βρακάκι, αλλιώς αν φροντίζετε κάποιον, οι ανοιχτές είναι περισσότερο λειτουργικές.

 

Hartmann MoliCare Premium Extra Plus
Hartmann MoliCare Premium Extra Plus
Tena Slip Super Πάνες Ακράτειας
Tena Slip Super Πάνες Ακράτειας
Sani Sensitive Extra Protection Day & Night
Sani Sensitive Extra Protection Day & Night

 

 

Ποια είναι η καλύτερη πάνα ακράτειας;

Για να επιλέξουμε τη σωστή πάνα ακράτειας χρειάζεται να συνυπολογίσουμε τα εξής:

  1. Το μέγεθος
  2. Την απορροφητικότητα (ελαφριάς, μέτριας ή βαριάς μορφής ακράτεια)
  3. Το φύλο
  4. Τον περιορισμό των ανεπιθύμητων οσμών
  5. Το είδος (ανοιχτές ή βρακάκι)

 

Για να βρείτε το μέγεθος που σας ταιριάζει, μετρήστε το πλάτος της μέσης σας, ακριβώς κάτω από τον αφαλό και κατόπιν μετρήστε το πιο φαρδύ μέρος των γοφών σας. Τέλος, μετρήστε τον μηρό σας, ανάμεσα στο γόνατο και τη λεκάνη σας. Αυτές οι μετρήσεις θα σας κατευθύνουν για την πάνα που χρειάζεστε.

 

incontinence products

 

💡 Pharm24 Tip: Αγοράστε μια μικρή συσκευασία στην αρχή, καθώς μπορεί να μην “πετύχετε” με την πρώτη την τέλεια πάνα για εσάς.

 

Όπως με κάθε τι, μερικές δοκιμές είναι απαραίτητες για να βρείτε το προϊόν που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένας τύπος πάνας είναι ιδανικός για τις πρωινές ώρες που έχετε να κάνετε δουλειές, ενώ ένας άλλος πιο χρήσιμος για τη διάρκεια της νύχτας που θα παραμείνει κοντά στο σώμα σας για περισσότερη ώρα.

Υπάρχουν πάνες ακράτειας που είναι πιο λεπτές και διακριτικές για να φορεθούν κάτω από τα ρούχα και άλλες αρκετά ανάλαφρες για κινητικές δραστηριότητες. Χρειάζεται να ανακαλύψετε τι ταιριάζει στις ανάγκες του σώματός σας και στον τρόπο ζωής σας.

 

Ανακαλύψτε στο αγαπημένο σας online φαρμακείο όλα τα προϊόντα για ακράτεια σε μοναδικές τιμές!

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.