×

Τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών για το 2021

 21/02/2023 3m, 54s

Κορίτσια, ο ήλιος δε βλάπτει μόνο την επιδερμίδα, αλλά και τα μαλλιά. Ο ήλιος επιδρά το ίδιο αρνητικά στα μαλλιά μας, όπως και στο δέρμα μας. Απλά δεν μπορούμε να δούμε τα άμεσα αποτελέσματά του στα μαλλιά μας, όπως είναι ένα ηλιακό έγκαυμα στο δέρμα.

Για την ακρίβεια ο ήλιος αποδυναμώνει τα μαλλιά μας, τα αφυδατώνει και επενεργεί στα κύτταρά τους. Έτσι, αυτά γίνονται ξηρά, σπάνε πιο εύκολα και στην ουσία αναστέλλει όλη την προηγούμενη περιποίηση, που τους έχετε παρέχει με μάσκες και κατάλληλα προϊόντα. Αν, δε έχετε βαμμένα μαλλιά και μάλιστα ξανθά, τότε τα αντιηλιακά μαλλιών είναι απαραίτητα και για τη φροντίδα του χρώματός σας.

Κι επειδή ο ήλιος είναι παρών τις περισσότερες μέρες του χρόνου στη χώρα μας, είναι καιρός να εντάξεις και το αντιηλιακό μαλλιών στην καθημερινή ρουτίνα σου, γιατί εκτός από προστασία, θα τους χαρίσει κι έξτρα ενυδάτωση.

 

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο;

 

hair protection

 

Τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών για το 2021

 

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil
Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil

Η νέα σειρά της Apivita Bee Sun Safe ήρθε για να μας εκπλήξει. Ένα από τα καλύτερα προϊόντα της είναι το Apivita αντιηλιακό μαλλιών. Ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών για προστασία με αντηλιακά φίλτρα, λάδι ηλίανθου & λάδι αβησσυνίας. Χαρίζει προστασία, ενυδάτωση, θρέψη και περιποίηση στα μαλλιά σας. Διατηρεί την λάμψη και το χρώμα των μαλλιών. Συνολικά, το αντηλιακό λάδι μαλλιών Apivita αφήνει τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά, υπέροχα αρωματισμένα και χαρίζει ένα λαμπερό καλοκαιρινό αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρότητα. Είναι κατάλληλο και για ομοιοπαθητική.

 

Nuxe Sun Huile Lactee Capillaire Protectrice Hydratante

Η Nuxe πάντα πρωτοπορεί στα προϊόντα περιποίησης και το ίδιο συμβαίνει και με αυτό το αντιηλιακό μαλλιών. Το Nuxe αντηλιακό μαλλιών είναι ένα ενυδατικό προστατευτικό γαλάκτωμα για τα μαλλιά. Περιέχει υαλουρονικό οξύ και ηλίανθο και παρέχει πολλαπλή προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UV), από το αλάτι και το χλώριο. Δεν περιέχει parabens και οινόπνευμα.

 

 

Korres Hair Sun Protection Red Vine

Korres αντηλιακό μαλλιών με βιολογικό εκχύλισμα ενεργής αλόης.
Πρόκειται για ένα μικρογαλάκτωμα, αντηλιακό για βαμμένα μαλλιά με αδιάβροχο φίλτρο UV που εμποδίζει το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Η περιεκτικότητά του σε κόκκινο σταφύλι και ηλίανθο του προσδίδουν τις προστατευτικές ιδιότητές του από τη φωτο-οξείδωση που προκαλεί η UVA ακτινοβολία. Η ενεργή αλόη σχηματίζει προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, ενώ η προβιταμίνη Β5 εισχωρεί στο εσωτερικό της προσφέροντας ενυδάτωση που διαρκεί. Χαρίζει σημαντική αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει και από το θαλασσινό νερό.

 

 

Luxurious Suncare Hair Protection Spray

Πρόκειται για ένα αντηλιακό προϊόν μαλλιών από την Luxurius, το οποίο προσφέρει UV προστασία στα μαλλιά, προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά και παράλληλα μαλακώνει την τρίχα, τη θρέφει και την ενδυναμώνει. Περιέχει βιταμίνη Ε, Προ-βιταμίνη Β5 και κερατίνη και κάνει τα μαλλιά σας να λάμπουν!

 

 

Rene Furterer Solaire KPF90
Rene Furterer Solaire KPF90

Ένα αντηλιακό έλαιο μαλλιών πολύ υψηλής προστασίας. Είναι αδιάβροχο και ο δείκτης του KPF υποδηλώνει την προστασία της κερατίνης της τρίχας. Έτσι, o δείκτης KPF 90, μας δείχνει ότι με αυτό το αντηλιακό μαλλιών προστατεύουμε την κερατίνη της τρίχας στο 90%. Με βάση το έλαιο σησαμιού και ρίκηνου, που προσφέρουν φυσική προστασία και θρέψη, αυτό το έλαιο περιέχει επίσης ένα φίλτρο που αντιστέκεται στις βλαβερές συνέπειες των ακτινών του ήλιου. Είναι έτσι προστατευμένα από τις άμεσες επιθέσεις του ήλιου και του νερού της θάλασσας ή της πισίνας.

 

 

Phyto Phytoplage Voile Protecteur

Αντηλιακό λάδι μαλλιών, που σχηματίζει ένα αόρατο πέπλο προστασίας κατά της αφυδάτωσης των μαλλιών. Προσφέρει προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, της θάλασσας και της πισίνας. Διατηρεί τη λάμψη της τρίχας, δε λαδώνει τα μαλλιά και περιέχει φίλτρο UV.

 

 

Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi SPF30
Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi SPF30

Το ξηρό έλαιο υψηλής αντηλιακής προστασίας για σώμα και μαλλιά της Klorane παρέχει υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Η αδιάβροχη και φωτοσταθερή σύνθεσή του Klorane Polysianes Huile Seche Solaire SPF30 περιέχει πατενταρισμένο συνδυασμό 4 μη τοξικών φίλτρων.

 

Πώς να χρησιμοποιήσω το αντηλιακό μαλλιών μου;

Για να επωφεληθείς πλήρως από τις ιδιότητες του αντιηλιακού μαλλιών:

  1. Εφάρμοσέ το στο τέλος, μετά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν
  2. Άπλωσέ το από τις ρίζες έως τις άκρες
  3. Μην υπερβάλλεις με την ποσότητα
  4. Εφάρμοσέ το 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο

 

Εxtra tip

Το καλοκαίρι καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών ειδικά παρασκευασμένα για την έκθεση στον ήλιο. Έτσι, μπορείτε να ολοκληρώσετε την προστασία των μαλλιών σας με ειδικά σαμπουάν, conditioner και μάσκες για επανόρθωση μετά τον ήλιο. Έτσι, θα τους χαρίσεις έξτρα ενυδάτωση και θρέψη, που την έχουν ανάγκη.

 

Βρείτε στο αγαπημένο σας ηλεκτρονικό φαρμακείο όλα τα αντηλιακά μαλλιών καθώς και προϊόντα φροντίδας για τα μαλλιά σας!

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα