×

Top 5 Αντηλιακά Για Βρέφη

 09/08/2023 2m, 29s

Για τους γονείς, η διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών τους, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Μια ζωτικής σημασίας πτυχή της διασφάλισης της υγείας ενός μωρού περιλαμβάνει τη θωράκιση του ευαίσθητου δέρματός του από τις σκληρές επιδράσεις του ήλιου.

Τα μωρά διαθέτουν δέρμα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευάλωτο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ως γονείς, καθίσταται επιτακτική ανάγκη για γνώση της σημασία των αντηλιακών για μωρά και το ρόλο τους στη θωράκιση του εύθραυστου δέρματός τους από πιθανές βλάβες.

Αυτός ο πρόλογος διεισδύει στον κόσμο των βρεφικών αντηλιακών, αποκαλύπτοντας τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός. Παρακάτω, θα εξερευνήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά για την επιλογή του ιδανικού αντηλιακού για μωρά και θα δώσουμε τα top 5 αντηλιακά για βρέφη.

 

Αντηλιακό για βρέφη: τι χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει;

Για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού για το μωρό σας, χρειάζεται να προσέξετε ορισμένες παραμέτρους, όπως:

  1. Προστασία ευρέος φάσματος

    Επιλέξτε ένα αντηλιακό για βρέφος που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, που να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ακτίνες UVA μπορούν να γεράσουν πρόωρα το δέρμα, ενώ οι ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα.

  2. Δείκτης προστασίας από τον ήλιο (SPF)

    Επιλέξτε ένα βρεφικό αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30. Οι υψηλότερες τιμές SPF παρέχουν μεγαλύτερη προστασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να παρέχει 100% προστασία.

  3. Φυσικό ή ορυκτό αντηλιακό

    Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για κάθε γονέα είναι η σύσταση του βρεφικού αντηλιακού. Γενικά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης ενός φυσικού ή ορυκτού αντηλιακού για τα μωρά. Αυτά τα αντηλιακά περιέχουν ενεργά συστατικά όπως οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου που κάθονται πάνω στο δέρμα, αντανακλώντας και διασκορπίζοντας τις ακτίνες του ήλιου. Είναι γενικά καλά ανεκτά και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό.

  4. Αποφύγετε ορισμένα συστατικά

    Αποφύγετε τα αντηλιακά για μωρά που ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς, όπως αρώματα, χρωστικές ουσίες, parabens και οξυβενζόνη. Προτιμήστε προϊόντα με ελάχιστα συστατικά για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

  5. Δοκιμάστε το προϊόν

    Πριν εφαρμόσετε ένα νέο αντηλιακό, κάντε ένα patch test σε μια μικρή περιοχή του δέρματος του μωρού σας για να ελέγξετε τυχόν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε σημάδι ερεθισμού, διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό.

  6. Σωστή εφαρμογή

    Εφαρμόστε το βρεφικό αντηλιακό στις ποσότητες που ορίζουν οι γιατροί, σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, των αυτιών, των χεριών και των ποδιών. Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν το μωρό σας βρίσκεται στο νερό ή ιδρώνει.

  7. Αντηλιακή ενδυμασία και σκιά

    Συμπληρωματικά με το αντηλιακό για βρέφη, ντύστε το μωρό σας με ελαφριά, μακρυμάνικα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όποτε είναι δυνατόν, αναζητήστε σκιά ή ομπρέλα καροτσιού για να προστατεύσετε το μωρό σας από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

 

💡Μην ξεχνάτε πως συνιστάται γενικά να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο για τα μωρά κάτω των έξι μηνών!

 

Από πότε μπορεί να γίνει η χρήση αντηλιακού για μωρά;

Μια συνήθης ερώτηση αρκετών νέων γονιών είναι για το πότε μπορεί να γίνει χρήση αντηλιακού για το μωρό τους. Η γενική οδηγία είναι η χρήση του αντηλιακού για μωρά να πραγματοποιείται μετά τον 6 μήνα ζωής του βρέφους, όπως ισχύει και για την έκθεση στον ήλιο.

Σε αυτό το στάδιο της ζωής του βρέφους, το δέρμα τους είναι πιο ανεπτυγμένο και μπορεί να ανεχτεί καλύτερα την εφαρμογή αντηλιακού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο ή επαγγελματία υγείας πριν εισαγάγετε το αντηλιακό στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος του μωρού σας, καθώς οι ατομικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν.

Πώς να εφαρμόσετε το βρεφικό αντηλιακό σωστά

Estimate Cost : 13 Euro

Time Needed : 05 minutes

Εφαρμογή του βρεφικού αντηλιακού βήμα-βήμα:

  1. Πραγματοποιήστε ένα patch test

    Πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό στο μωρό σας για πρώτη φορά, κάντε ένα patch test σε μια μικρή περιοχή του δέρματος του μωρού σας για να ελέγξετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς. Περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες για να παρατηρήσετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες προτού το εφαρμόσετε σε μεγαλύτερη περιοχή.

  2. Καλό timing

    Εφαρμόστε το αντηλιακό τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά πριν το μωρό σας εκτεθεί στον ήλιο. Αυτό επιτρέπει στο αντηλιακό να συνδεθεί με το δέρμα και να παρέχει βέλτιστη προστασία.

  3. Ποσότητα αντηλιακού

    Πάρτε στα χέρια σας επαρκή ποσότητα αντηλιακού για να καλύψετε ικανοποιητικά τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος του μωρού σας.

  4. Απαλή εφαρμογή

    Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το αντηλιακό στο πρόσωπο του μωρού σας, προσέχοντας την πιθανή επαφή με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Πάρτε ένα μαλακό πανί ή χρησιμοποιήστε προσεκτικά τα χέρια σας, για να απλώσετε το αντηλιακό ομοιόμορφα στο δέρμα του μωρού σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γύρω από τις ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάγουλα και τα αυτιά.

  5. Καλύψτε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές

    Συνεχίστε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των χεριών, των ποδιών, των χεριών και των ποδιών.

  6. Συχνές επαναλήψεις εφαρμογής του αντηλιακού

    Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν το μωρό σας βρίσκεται στο νερό ή ιδρώνει. Ακόμη και αν ένα αντηλιακό ισχυρίζεται ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, συνιστάται να το εφαρμόζετε ξανά μετά από δραστηριότητες στο νερό ή υπερβολική εφίδρωση.

Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του αντηλιακού για συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής.

 

Τα καλύτερα βρεφικά αντηλιακά

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα βρεφικά αντηλιακά από top brands.

Frezyderm Baby Sun Care Spf25, 100ml. Αντηλιακό για μωρά από τη Frezyderm
Frezyderm Baby Sun Care Spf25, 100ml

Frezyderm Αντηλιακό για μωρά που εφαρμόζεται σε πρόσωπο & σώμα. Κατάλληλο προϊόν από την γέννηση του μωρού.

 

Weleda Baby & Kids Sun Edelweiss Sunscreen Lotion Spf50 Sensitive 50ml. Αντηλιακό για μωρά από τη Weleda
Weleda Baby & Kids Sun Edelweiss Sunscreen Lotion Spf50 Sensitive 50ml

Weleda αντηλιακό για μωρά σε μορφή γαλακτώματος για πρόσωπο και σώμα. Το προϊόν διατίθεται με δείκτη υψηλής προστασίας Spf50 και είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Mustela Bebe High Protection Sun Spray Spf50, 200ml. Mustela αντηλιακό για μωρά που καλύπτει πρόσωπο και σώμα
Mustela Bebe High Protection Sun Spray Spf50, 200ml

Mustela αντηλιακό για μωρά σε μορφή γαλακτώματος για πρόσωπο και σώμα. Το προϊόν διατίθεται με δείκτη υψηλής προστασίας Spf50 και είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Natural Filters - Indirect Exposure With Calendula & Propolis Spf30, 100ml. Apivita αντηλιακό για μωρά με ένα μόνο φίλτρο
Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Natural Filters – Indirect Exposure With Calendula & Propolis Spf30, 100ml

Apivita αντηλιακό για μωρά με απαλή και κρεμώδης υφή, με ένα μόνο αντηλιακό φίλτρο, ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Προσφέρει ασφαλή προστασία, ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα. Ανθεκτική στο νερό.

 

Avene Reflexe Solaire Spf50+ Face & Body Fluid 30ml. Apivita αντηλιακό για μωρά με υψηλό δείκτη προστασίας
Avene Reflexe Solaire Spf50+ Face & Body Fluid 30ml

Apivita αντηλιακό για μωρά σε μορφή λεπτόρρευστης κρέμας για πρόσωπο και σώμα. Το προϊόν διατίθεται με δείκτη υψηλής προστασίας Spf50 και είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα