×

Τα Μυστικά του Χειμερινού Πονόλαιμου: Αναζητώντας Λύσεις

 14/11/2023 3m, 1s

Πολλές φορές η ημέρα ξεκινά με ένα αίσθημα ερεθισμού που μετά βίας παρατηρεί κανείς κατά το πρωινό ξύπνημα, αλλά δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για τον πονόλαιμο, ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που συχνά εμφανίζεται τους χειμερινούς μήνες και συνδέεται τόσο με τα κρυολογήματα όσο και με τη γρίπη.

Στο παρακάτω άρθρο, θα εξεταστεί πιο αναλυτικά ο πονόλαιμος και θα παρουσιαστεί μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισής του, χρησιμοποιώντας καραμέλες λαιμού Strepherbal.

Τι είναι ο πονόλαιμος;

Ο πονόλαιμος αντιπροσωπεύει μια φλεγμονή που εμφανίζεται στο πίσω μέρος του λαιμού και στην περιοχή γύρω από αυτό, γνωστή ως φάρυγγας. Ο πόνος και η αίσθηση δυσφορίας που σχετίζονται με τον πονόλαιμο πηγάζουν από την ενεργοποίηση μορίων της ανοσολογικής απόκρισης, ειδικότερα τις προσταγλανδίνες.
Οι προσταγλανδίνες ενθαρρύνουν την εμφάνιση φλεγμονής, η οποία αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει παθογόνα και λοιμώξεις.

Πονόλαιμος: Το 1ο σύμπτωμα του Κοινού κρυολογήματος

Κατά τους ψυχρούς μήνες της χρονιάς, η συγκέντρωση και η παραμονή σε κλειστούς χώρους ασκούν πίεση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας το ευάλωτο σε λοιμώξεις όπως το συνηθισμένο κρυολόγημα.

Η δυσκολία στην κατάποση, ο ερεθισμένος λαιμός και η αλλοίωση της φωνής είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα που εμφανίζονται συνήθως στην αρχή ενός κρυολογήματος.

Τα εν λόγω συμπτώματα φαίνεται να επιδεινώνονται κυρίως το πρωί κατά το ξύπνημα και το βράδυ πριν από τον ύπνο.

 

Ανακούφιση του πονόλαιμου με ισχυρό ανοσοποιητικό

Το ισχυρό ανοσοποιητικό είναι το αντίβαρο ενάντια στο κοινό κρυολόγημα και τον ενοχλητικό πονόλαιμο. Αυτός είναι ο φυσικός υπερασπιστής του οργανισμού μας, αντιμετωπίζοντας τα ιογενή παθογόνα που μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση κρυολογήματος ή πονόλαιμου, η αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το βασικό στοιχείο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενοχλήσεις. Αν το ανοσοποιητικό σύστημα μας λειτουργεί αποτελεσματικά, μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Επίσης, η ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, όπως η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος, μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία αυτής της αντιμετώπισης.

 

Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C αποτελούν υποστηρικτικά στοιχεία για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδίως κατά την περίοδο της γρίπης!

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αναδείξει τον ψευδάργυρο ως έναν πολύτιμο σύμμαχο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, ειδικά όταν χρησιμοποιείται από τις πρώτες ώρες της εμφάνισης των συμπτωμάτων, όπως ο πονόλαιμος. Επιπλέον, η αντιική δράση του ψευδαργύρου αναδεικνύεται κρίσιμη, καθιστώντας τον ουσιαστικό για την ανοσοαπόκριση απέναντι σε ιογενείς λοιμώξεις.

Ταυτόχρονα, η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Επιπλέον, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προωθώντας την αντιμετώπιση των παθογόνων. Έτσι, τόσο ο ψευδάργυρος όσο και η βιταμίνη C αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την αποτελεσματική προστασία και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Πρόληψη & αντιμετώπιση πονόλαιμου με Strepherbal

Όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, σπάνια αναλογιζόμαστε τον πονόλαιμο μέχρις ότου αντιμετωπίσουμε έναν.
Ωστόσο, πλέον, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι εκ των προτέρων για τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος με το νέο συμπλήρωμα διατροφής Strepherbal.

StrepHerbal Καραμέλες Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος 16 τμχ - Κεράσι & Μέντα
StrepHerbal Καραμέλες Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος 16 τμχ – Κεράσι & Μέντα

 

Οι φυτικές καραμέλες Strepherbal βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και χαρίζουν ανακούφιση στον ξηρό και ερεθισμένο λαιμό. Μπορείτε να αισθανθείτε άνετα από τα πρώτα σημάδια πονόλαιμου, είτε είστε στη δουλειά είτε στο σπίτι.

StrepHerbal Καραμέλες Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος 16 τμχ- Μέλι
StrepHerbal Καραμέλες Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος 16 τμχ- Μέλι

 

Οι φυτικές καραμέλες StrepHerbal περιέχουν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, καθώς και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης, είναι διαθέσιμες σε δύο διαφορετικές γεύσεις βασισμένες σε φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων:

  1. με μέλι, μελισσόχορτο και πρόπολη
  2. με μέντα και κεράσι

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα