×

Κρυολόγημα: Πρόληψη & Αντιμετώπιση

 19/05/2023 1m, 46s

Οι καλοκαιρινές ημέρες πέρασαν και ο Χειμώνας ξεκινάει σιγά σιγά να κάνει την εμφάνισή του. Η μεταβατική περίοδος όμως από το Φθινόπωρο στο Χειμώνα κρύβει πάντοτε κρυολογήματα καθώς το μεταβατικό αυτό στάδιο ζέστης -κρύου μας αιφνιδιάζει το ανοσοποιητικό μας με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε. Βήχας, συνάχι , καταρροή, πονόλαιμος είναι μερικά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος που μας ταλαιπωρούν και μας ρίχνουν στο κρεβάτι. Πώς μπορούμε όμως να προλάβουμε την κατάσταση αυτή;

Συμπληρώματα Διατροφής για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Βιταμίνη C: η δράση της στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό με αποτέλεσμα την μείωση του οξειδωτικού στρες. Επιπλέον η βιταμίνη C ενισχύει τη δράση των αντισωμάτων και των λευκών αιμοσφαιρίων με αποτέλεσμα την ενίσχυση της δράσης τους. Η καθημερινή λήψη της συμβάλλει στην πρόληψη του κρυολογήματος. Δείτε τα συμπληρώματα διατροφής Βιταμίνης C σε αναβράζουσα μορφή ΕΔΩ και σε κάψουλες ΕΔΩ.

Εχινάκεια: βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Επιπλέον μειώνει την νοσηρότητα και μειώνει το χρόνο ίασης. Δείτε τα συμπληρώματα διατροφής Εχινάκειας σε αναβράζουσα μορφή ΕΔΩ και σε κάψουλες ΕΔΩ.

Τι συμβαίνει όμως όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο και υποκύψουμε στο κρυολόγημα;

Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Πονόλαιμος – Βήχας – Ρινική Συμφόρηση

Τα 3 συμπτώματα που μας καταβάλουν! Συνήθως προαισθανόμαστε την εμφάνισή τους νιώθοντας ένα ελαφρύ κάψιμο ή πόνο στο λαιμό όταν καταπίνουμε, τα μάτια μας ξεκινούν να γίνονται πιο υγρά και να δακρύζουν, φτερνιζόμαστε και η μύτη μας τρέχει και κλείνει!
Υπάρχει λύση όμως ώστε να απαλλαγούμε γρήγορα χωρίς φάρμακα και να γυρίσουμε δυναμικά στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σιρόπια παραγωγικού ή ξηρού βήχα μπορούν να μας απαλλάξουν από τα ανεπιθύμητα φλέματα και τον ξηρό βήχα. Δείτε ΕΔΩ όλα τα σιρόπια.

Καραμέλες για το λαιμό και το βήχα, θα καταπραΰνουν τον ερεθισμένο λαιμό και θα τον μαλακώσουν ώστε να αισθανθούμε καλύτερα.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις καραμέλες.

Ρινικά Αποσυμφορητικά, απαλλαγείτε από την βουλωμένη μύτη και αναπνεύστε ελεύθερα! Υπέρτονα και Ισότονα διαλύματα θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε. Δείτε τα όλα ΕΔΩ.

Μην ξεχνάτε καθ’ όλη την διάρκεια του κρυολογήματος να πίνεται πολλά υγρά και να τρέφεστε σωστά ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αναρρώσει πιο γρήγορα!

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα