×

2 Προϊόντα κλειδιά για την επιδερμίδα!

 13/02/2023 2m, 7s

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις διαφημίσεις, από τις φίλες μας, από κάποια γνωστή μας που δοκίμασε ένα serum, μια κρέμα και είδε αποτελέσματα και τρέχουμε να τα αγοράσουμε και εμείς. Συνήθως αγοράζουμε κρέμες προσώπου, ματιών, αμπούλες, serum με διαφορετικές δράσεις! Ένα για ενυδάτωση, άλλο για αντιγήρανση… άλλο για σύσφιξη! Μπορούν να δράσουν όμως όλα αυτά τα προϊόντα στην επιδερμίδα σας χωρίς τα σωστά βήματα; Η απάντηση είναι όχι!

 Το μυστικό για να μπορούν τα προϊόντα να δράσουν στην επιδερμίδα είναι ο σωστός καθαρισμός! Τις περισσότερες φορές που επιθυμούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα καθαρισμού μας διαλέγουμε gel, γαλάκτωμα, μορφής 3 σε 1, με τεχνολογία μικυλλίων (νεράκια micellaire) και πάντα προσπερνάμε τα 2 πιο βασικά προϊόντα που πρέπει όλες να έχουμε στο νεσεσέρ μας.

Peeling – Aπολέπιση
H απολέπιση της επιδερμίδας σας πρέπει να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα καθώς τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται κάθε 28 ημέρες (αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων). Τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια θα πρέπει να απομακρυνθούν ώστε να εμφανιστεί η «νέα» επιδερμίδα. Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται με την απολέπιση και λαμβάνει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ομορφιάς! Κρέμα, Serum, Αμπούλα! Δυστυχώς όταν τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος τα συστατικά των καλλυντικών δεν μπορούν να τα διαπεράσουν, γι’ αυτό και πολλές φορές ρίχνουμε την ευθύνη στην κρέμα μας! « Δεν είδα καμία διαφορά στο δέρμα μου». «Δεν μου έκανε τίποτα». Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο την άποψή μας και να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας;

Τονωτική Λοσιόν
Σίγουρα την έχουμε δει στα ράφια των φαρμακείων, των super market και στα καταστήματα καλλυντικών αλλά σχεδόν πάντα την προσπερνάμε καθώς επιλέγουμε ένα gel, ένα νερό micellaire, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ κλπ.
Αν γνωρίζαμε τι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα μας η τονωτική λοσιόν σίγουρα θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αγοράζαμε!
Η τονωτική λοσιόν ολοκληρώνει τον καθαρισμό και συμπληρώνει όλα τα προϊόντα καθαρισμού. Κλείνει τους διεσταλμένους πόρους, απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα και αφαιρεί τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ. Εξισορροπεί το Ph της επιδερμίδας και την προετοιμάζει ώστε να δεχτεί την φροντίδα ομορφιάς.
Τοποθετείται σε ένα βαμβάκι και εφαρμόζεται ταμποναριστά στην επιδερμίδα. Ξεκινώντας από την ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ύστερα στο υπόλοιπο πρόσωπο.
Ολοκληρώστε την διαδικασία ταμπονάροντας το πρόσωπο με ένα χαρτομάντηλο. Στην συνέχεια αφού στεγνώσει η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη να δεχτεί το ενυδατικό ή θρεπτικό προϊόν φροντίδας.

Μην αμελείτε την χρήση peeling και της τονωτικής λοσιόν. Αποτελούν τα 2 προϊόντα κλειδιά που ευθύνονται για την αποτελεσματικότητα των δερμοκαλλυντικών σας προϊόντων!

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Eπαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα