×

5 Λόγοι για να Χρησιμοποιούμε Προφυλακτικό

 13/02/2024 2m, 18s

Η χρήση του προφυλακτικού είναι μείζονος σημασίας για τον καθένα από εμάς, καθώς δεν προλαμβάνει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και διάφορα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Στο άρθρο που ακολουθεί θα γίνει αναφορά σε 5 λόγους για να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό.

 

5 σημαντικοί λόγοι για να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η χρήση του προφυλακτικό είναι πάρα πολύ σημαντική για διάφορους λόγος. Ακολουθούν πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους η χρήση προφυλακτικού αποτελεί ξεχωριστή πρακτική στη σύγχρονη κοινωνία.

1. Είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Τα προφυλακτικά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για την πρόληψη της μετάδοσης των ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

2. Τα προφυλακτικά (συνήθως) δεν έχουν παρενέργειες

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά χωρίς προβληματισμό, καθώς δεν υπάρχουν παρενέργειες στη χρήση τους. Σπάνια, τα προφυλακτικά από λάτεξ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό σε άτομα με αλλεργίες ή ευαισθησίες στο λάτεξ.

Ωστόσο, εάν είστε αλλεργικοί στο λάτεξ, μη φοβάστε! Μπορείτε να δοκιμάστε να αλλάξετε μάρκα ή να χρησιμοποιήσετε πλαστικά προφυλακτικά. Τα προφυλακτικά που είναι κατασκευασμένα από μαλακά πλαστικά, όπως η πολυουρεθάνη, το πολυισοπρένιο και το νιτρίλιο, δεν περιέχουν λάτεξ.

3. Μπορεί πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση!

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι απλό αλλά πιθανό: αν σας απασχολεί το ενδεχόμενο να κολλήσετε ή να μεταδώσετε ένα ΣΜΝ ή να μείνετε έγκυος, το σεξ γίνεται σημαντικά λιγότερο ευχάριστο. Το άγχος, άλλωστε, είναι ο βασικός παράγοντας που μειώνει την ερωτική απόλαυση. Με τη χρήση προφυλακτικού θα σκέφτεστε μόνο την απόλαυση της στιγμής.

Επιπλέον, στις μέρες μας, βρίσκονται στην αγορά προφυλακτικά με νέες προσθήκες, όπως ραβδώσεις, κουκίδες ή επιβραδυντικό τζελ, για τη μέγιστη δυνατή απόλαυση.

4. Μπορεί ακόμη και να μειώσουν τον κίνδυνο άλλων λοιμώξεων

Είστε επιρρεπείς σε βακτηριακή κολπίτιδα; Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για πρόκληση βακτηριακής κολπίτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, το σπέρμα μπορεί να διαταράξει το pH του κόλπου, καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση των «καλών» βακτηρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Τα προφυλακτικά αναχαιτίζουν το σπέρμα που διαταράσσει το pH, επιτρέποντας έτσι στο pH του κόλπου να συνεχίσει να βρίσκεται σε ισορροπία.

5. Μεγαλύτερη διάρκεια απόλαυσης

Τα προφυλακτικά, από τη φύση τους αλλά και ορισμένα που έχουν επιβραδυνατικό, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αποφυγή της πρόωρης εκσπερμάτωσης του άνδρα, προσφέροντας επιπλέον ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

 

Γιορτάζουμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού με τη Durex, στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του ιού HIV/AIDS.

H Durex πιστεύει ότι το καλό σεξ είναι για όλα τα άτομα. Όπως θέλετε, με όποιο άτομο θέλετε. Ήρθε η ώρα να αμφισβητήσουμε τους κανόνες και να καταρρίψουμε τα ταμπού. Νιώστε καλά για ότι σας αρέσει – πρόκειται για το δικό σας σεξ, οπότε κάντε το όπως θέλετε.

 

#besafe    #loveyourself

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα