×

Αντιμετώπισε την ακμή στην πλάτη αποτελεσματικά!

 24/03/2023 1m, 50s

Τα σπυράκια στην πλάτη εμφανίζονται όταν φράζουν οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος οι οποίοι παράγουν φυσικά έλαια (σμήγμα) για να διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Οι αδένες αυτοί μπορούν να φράξουν είτε λόγω της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος είτε λόγω των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια που προκαλούν φλεγμονές και κατ’ επέκταση ακμή. Άλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν ακμή στην πλάτη είναι ο σταφυλόκοκκος, κακή διατροφή (πολλά λιπαρά, σοκολάτα, υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά, κρέας), ορμονική ανισορροπία, κληρονομικότητα, κ.ά. Ενώ μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση: η υπερβολική εφίδρωση, η ποιότητα των υφασμάτων και τα υπερβολικά στενά ρούχα, η συστηματική και πολύωρη χρήση σακιδίων πλάτης και φυσικά, η μη σωστή φροντίδα του δέρματος.

 

Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε την ακμή αποτελεσματικά;

  • Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ήπιας μορφής ακμής στην πλάτη, καίρια σημασία παίζει ο σωστός καθημερινός καθαρισμός με δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για το λιπαρό δέρμα με τάσης ακμής.
  • Επιλέξετε ένα προϊόν απαλού καθαρισμού, που απομακρύνει τα ξένα σώματα και το πλεονάζον σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και δροσερό. Αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν σαπούνι, οινόπνευμα, χρωστικές ουσίες καιparabens διότι επιδεινώνουν την ακμή.
  • Χρησιμοποιήστε το προϊόν καθαρισμού κάνοντας ντους με χλιαρό νερό, πρωί και βράδυ ή μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας προκαλεί εφίδρωση. Μην τρίβετε την πλάτη με σφουγγάρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της ακμής. Ξεπλυθείτε καλά και σκουπιστείτε με απαλές κινήσεις, με καθαρή πετσέτα.
  • Ενισχύστε τη φροντίδα της πλάτης με μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για το λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, που συμβάλλει στην ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Απλώστε με απαλές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή και περιμένετε να απορροφηθεί πριν ντυθείτε.
  • Φοράτε πάντα καθαρά ρούχα.
  • Επιπλέον ο ψευδάργυρος αποτελεί απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της ακμής. Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, όμως έχει και αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια. Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικό διάλυμα με ψευδάργυρο για απευθείας εφαρμογή στην επιδερμίδα ή να λάβετε τον ψευδάργυρο σε μορφή συμπληρώματος (25 με 45 mg ημερησίως).

 

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή στο σώμα;

 

ακμή στην πλάτη

 

Βρείτε στο αγαπημένο σας online φαρμακείο ιδανικά προϊόντα και να αντιμετωπίσετε σπυράκια και ακμή στην πλάτη.

 

 

Πηγή άρθρου:
Onmed.gr
La Roche-Posay.gr

Eπιμέλεια Άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα