×

Αντιμετώπισε τις ημικρανίες άμεσα με συμπλήρωμα διατροφής Nevralip

 06/03/2023 2m, 33s

Η ημικρανία αποτελεί μια μορφή έντονου πονοκεφάλου, που μπορεί να προκαλέσει έντονο παλλόμενο πόνο ή αίσθημα παλμών, συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού. Αρκετά συχνά συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και εξαιρετική ευαισθησία στο φως και τον ήχο. Τα περιστατικά ημικρανίας μπορεί να διαρκέσουν από ώρες έως μέρες και ο πόνος μπορεί να είναι τόσο έντονος που παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενή.

Στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται συχνά οι ημικρανίες, απαιτείται η συνδρομή του προσωπικού μας ιατρού, ο οποίος θα δώσει τη σωστή αγωγή για την αντιμετώπιση της ημικρανίας. Τα συμπληρώματα διατροφής για ημικρανίες μπορούν να βοηθήσουν εξίσου στην καταπολέμηση του προβλήματος, όπως θα δούμε και παρακάτω.

 

Ημικρανίες: Αίτια

Η ακριβής αιτία των ημικρανιών είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα μη φυσιολογικής εγκεφαλικής δραστηριότητας που επηρεάζει προσωρινά τα νευρικά σήματα, τις χημικές ουσίες και τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν ένα επεισόδιο ημικρανίας. Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι:

  • Ορμονικές αλλαγές: Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν ημικρανίες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, πιθανώς λόγω των αλλαγών στα επίπεδα των ορμονών όπως τα οιστρογόνα σε αυτήν την περίοδο.
  • Συναισθηματικά ερεθίσματα: στρες, συναισθηματικές διακυμάνσεις, κατάθλιψη, αποπληξία.
  • Φυσικά ερεθίσματα: κούραση, κακή ποιότητα ύπνου, κακή στάση σώματος, υπογλυκαιμία, τζετ λαγκ.
  • Διατροφικά ερεθίσματα: ακανόνιστα γεύματα, αλκοόλ, καφεΐνη, τρόφιμα που περιέχουν την ουσία τυραμίνη.
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες: λαμπερά φώτα, οθόνες που τρεμοπαίζουν, κάπνισμα, έντονοι θόρυβοι, αλλαγές στο κλίμα, αποπνικτική ατμόσφαιρα.
  • Φάρμακα: τύποι υπνωτικών χαπιών, συνδυασμένο χάπι αντισύλληψης, θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης (HRT) που βοηθά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

 

Ημικρανίες: Συμπτώματα

Το κύριο σύμπτωμα της ημικρανίας είναι συνήθως ένας έντονος πονοκέφαλος στη 1 πλευρά του κεφαλιού. Παρόλα αυτά, ο πόνος μπορεί να μετατοπιστεί και στο υπόλοιπο μέρος του κεφαλιού. Άλλα συμπτώματα που συνδέονται με τις ημικρανίες, είναι:

  • Αίσθηση ότι αρρωσταίνουμε
  • Αυξημένη φωτοευαισθησία και τον ήχο
  • Μερικά πιο περιστασιακά συμπτώματα της ημικρανίας είναι κι αυτά:
  • Ιδρώτας
  • Κακή συγκέντρωση
  • Αίσθημα πολύ ζέστης ή πολύ κρύου
  • Κοιλιακός πόνος
  • Διάρροια

 

💡 Τα συμπτώματα της ημικρανίας συνήθως διαρκούν μεταξύ 4 ωρών και 3 ημερών, αν και μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι έως και μια εβδομάδα μετά.

 

Ημικρανίες: Αντιμετώπιση

Εάν πάσχετε συνεχώς από ημικρανίες ή έχετε και ένα οικογενειακό ιστορικό ημικρανιών, ένας θεράπων γιατρός (συνήθως νευρολόγος) πιθανότατα θα διαγνώσει τις ημικρανίες με βάση το ιατρικό σας ιστορικό, τα συμπτώματα και μια φυσική και νευρολογική εξέταση.

Για την αντιμετώπιση, όμως, της ημικρανίας, βρίσκονται στην αγορά συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, με ουσίες όπως το μαγνήσιο, που συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καταπολέμηση της ημικρανίας.

Το συμπλήρωμα διατροφής Nevralip αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την αντιμετώπιση του πόνου που οφείλεται στην ημικρανία αλλά και σε άλλες παθογένειες του οργανισμού, όπως ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο και διαβητικές νευροπάθειες.

Το συμπλήρωμα διατροφής Nevralip διατίθεται στη συσκευασία των 20 & 30 δισκίων.

 

Medical PQ Nevralip 600 Retard 20tabs
Medical PQ Nevralip 600 Retard 20tabs

Συμπλήρωμα Διατροφής με Ισχυρές Αντιοξειδωτικές & Νευροτροφικές Ιδιότητες 20tabs

 

Medical PQ Nevralip 600 Retard 30tabs
Medical PQ Nevralip 600 Retard 30tabs

Συμπλήρωμα Διατροφής με Ισχυρές Αντιοξειδωτικές & Νευροτροφικές Ιδιότητες 30 tabs

 

💡Προτού λάβετε ένα συμπλήρωμα διατροφής απευθυνθείτε στον προσωπικό σας ιατρό για να σας συμβουλέψει σωστά.

 

Πηγές

Migraine (mayoclinic.org)

Migraine (nhs.uk)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα