×

Απολέπιση Σώματος: Γιατί είναι σημαντική;

 26/03/2024 4m, 9s

Η απολέπιση σώματος είναι εξίσου σημαντική με άλλες πρακτικές περιποίησης, όπως είναι η ενυδάτωση.

To δέρμα μας ανανεώνεται περίπου κάθε 28 ημέρες. Όμως, ήδη από την ηλικία των 20, αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξανόμενη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα. Τα νεκρά κύτταρα κάνουν το δέρμα μας να μοιάζει θαμπό, να έχει τραχιά υφή, ενώ συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Τα παραπάνω φυσικά δεν αφορούν μόνο το πρόσωπό μας, αλλά κάθε σημείο της επιδερμίδας μας. Έτσι, η απολέπιση σώματος είναι απαραίτητη!

Ας δούμε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για την απολέπιση σώματος.

 

Τι προσφέρει η απολέπιση σώματος;

Λείο δέρμα

Χάρη στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η επιδερμίδα μας είναι πιο λεία και απαλή, ενώ οι πόροι ανοίγουν κι έτσι αυτή μπορεί να αναπνέει.

Καλύτερα αποτελέσματα προϊόντων

Ένα απολεπισμένο δέρμα, μπορεί να απορροφήσει περισσότερο τα προϊόντα περιποίησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα ενυδατώνεται καλύτερα. Η απολέπιση «στήνει» το τέλειο έδαφος για να ευεργετηθεί το δέρμα μας από τα προϊόντα περιποίησης & ενυδάτωσης.

Λαμπερό δέρμα

Με τη διαδικασία της απολέπισης, βοηθάμε το δέρμα μας να αναγεννηθεί γρηγορότερα. Αποτέλεσμα; Επιδερμίδα που λάμπει!

Ανοιχτοί πόροι

Με την απολέπιση, αποφεύγεις τους φραγμένους πόρους, που έχουν σαν αποτέλεσμα τα σπυράκια και τη λιπαρότητα.

Αύξηση της μικροκυκλοφορίας

Με τις κινήσεις που κάνεις κατά την εφαρμογή του scrub, αυξάνεις την μικροκυκλοφορία του δέρματος, γεγονός που έχει ευεργετικές ιδιότητες, όπως είναι η αίσθηση ευεξίας, η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας κ.α.

 

Πώς κάνω απολέπιση σώματος;

  1. Προμηθεύσου το κατάλληλο απολεπιστικό σώματος
  2. Εφάρμοσέ το πριν ή μετά το αφρόλουτρο σε βρεγμένο δέρμα με ήπιες κυκλικές κινήσεις μασάζ
  3. Χρησιμοποίησέ το μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου
  4. Σκούπισε το δέρμα σου ταμποναριστά και χωρίς να το τρίβεις. Εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα

 

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για απολέπιση σώματος;

Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα scrub σώματος:

 

 

Garden Sugar Body Scrub Vanilla & Indian Cress
Garden Sugar Body Scrub Vanilla & Indian Cress

Απολεπιστικό σώματος με κόκκους φυσικών κρυστάλλων ζάχαρης. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, προσδίδοντας μεταξένια απαλότητα και λάμψη.
Χάρη στο εκχύλισμα αμυγδάλου, ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, ενώ το εκχύλισμα ινδοκάρδαμου του προσδίδει μαλακτικές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

 

 

Lierac Body-Hydra+ Gommage Micropeeling
Lierac Body-Hydra+ Gommage Micropeeling

Το scrub σώματος εντατικής ενυδάτωσης της Lierac είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ανανεώνει και λειαίνει την επιδερμίδα, ενώ της χαρίζει ομοιογένεια και την ενυδατώνει βαθιά.

Περιέχει εκχύλισμα ιβίσκου, μικρόκοκκους φυτικής προέλευσης για ενισχυμένο απολεπιστικό αποτέλεσμα, συσφιγκτικό πυρίτιο και διπλό υαλουρονικό οξύ για επαναπύκνωση.

 

 

Nuxe Reve de Miel Nourishing Deliciously Body Scrub
Nuxe Reve de Miel Nourishing Deliciously Body Scrub

Το απολαυστικό θρεπτικό scrub σώματος της Nuxe είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Είναι ιδανικό για ξηρές & ευαίσθητες επιδερμίδες και απολεπίζει αποτελεσματικά το δέρμα αφήνοντάς το απαλό κι ενυδατωμένο. Περιέχει μέλι, κόκκους ρυζιού, ζάχαρης, φυτικά έλαια borage και argan.

 

 

Avene Gommage Douceur Body

Πρόκειται για ένα απαλό απολεπιστικό σώματος, που αποκολλά με απαλότητα τα νεκρά κύτταρα χάρη στη διπλή απολεπιστική δράση του. Λειαίνει και βελτιώνει απαλά την υφή του δέρματος, χάρη στο συνδυασμό απαλής κυτταρίνης και των κόκκων κεριού jojoba.

Είναι εμπλουτισμένο με μία Oleo-καταπραϋντική σύνθεση και ενυδατικούς παράγοντες με φυτική βάση, η σύνθεσή του αφήνει το δέρμα άνετο και απαλό. Η πλούσια υφή του και το χαλαρωτικό του άρωμα χαρίζει απόλαυση και χαλάρωση!

 

 

Apivita Royal Honey Body Scrub
Apivita Royal Honey Body Scrub

Scrub σώματος με θαλάσσια άλατα και μέλη για τόνωση και αναζωογόνηση. Το ελληνικό θαλασσινό αλάτι από το Μεσολόγγι και τα άλατα Νεκράς Θάλασσας απομακρύνουν απαλά και με τον πιο φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα. Το θυμαρίσιο μέλι, το βούτυρο κακάο, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι ελιάς αφήνουν απαλή την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα πρόπολης προσφέρει ήπια αντισηπτική δράση.
Τέλος, τα αιθέρια έλαια πορτοκάλι και τριαντάφυλλο, beeswax static αναζωογονούν τη διάθεση και προσφέρουν μια πολυτελή αίσθηση χαλάρωσης.

 

Elancyl Gommage Moussant Energisant

Συνδυάζει απολεπιστικά σωματίδια διαφορετικών μεγεθών και εκχύλισμα κισσού για να τονώσει το δέρμα και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που του δίνουν θαμπή όψη. Το δέρμα ακτινοβολεί, είναι λείο και εξαιρετικά απαλό.

 

 

Somatoline Cosmetic Scrub Sea Salt
Somatoline Cosmetic Scrub Sea Salt

To Somatoline Cosmetic Scrub Sea Salt είναι ένα scrub σώματος για κυτταρίτιδα. Αποτελεί μια συμπληρωματική αγωγή αδυνατίσματος η οποία ενισχύει την δεκτικότητα της επιδερμίδας για να εφαρμοστούν οι αγωγές αδυνατίσματος. Περιέχει θαλάσσια άλατα από διαφορετικά μεγέθη κόκκων, Έλαιο Jojoba, Γλυκό Αμυγδαλέλαιο, Βιταμίνη Ε και άλλα ειδικά καλλυντικά συστατικά. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας.

 

Uriage Eau Thermale Body Scrubbing Cream
Uriage Eau Thermale Body Scrubbing Cream

Η κρέμα απολέπισης σώματος παρέχει διπλή δράση απολέπισης συνδυάζοντας τα μικροσφαιρίδια Gluconolactone και Silica για υψηλή αντοχή και αποτελεσματική απολέπιση. Η τεχνολογία χημικής και μηχανικής απολέπισης 2 σε 1 βοηθά στην απαλή αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, αφήνοντας το δέρμα απαλό και τονωμένο. Το Ιαματικό νερό Uriage που περιέχεται στην κρέμα απολέπισης σώματος προσφέρει χαλαρωτικές, ενυδατικές και προστατευτικές δυνάμεις.

 

 

Minus 417 Serenity Legend Aromatic Balancing Body Scrub Ocean

Ένα αρωματικό και απαλό απολεπιστικό σώματος που βασίζεται σε μικροσκοπικούς κόκκους αλάτων της Νεκράς Θάλασσας κι αρωματικά έλαια. Απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα, ενισχύει την αναγέννηση του δέρματος, ενώ μειώνει τα σημάδια γήρανσης και αναζωογονεί το δέρμα.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα