×

Cruelty Free Καλλυντικά: Τι οφέλη Έχουν;

 17/11/2023 3m, 16s

Στις 24 Απριλίου κάθε έτους, η ημέρα τιμάται από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα κατάργησης πειραμάτων σε ζώα. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους φιλόζωους ανθρώπους αλλά και στον πολιτισμό που πρέπει να επιδεικνύει η ανθρωπότητα σε τέτοιες πρακτικές.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευγενική υπενθύμιση προς όλους εμάς πως η κακοποίηση των ζώων δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπερνάμε και η ατομική ευθύνη είναι μείζονος σημασίας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η προώθηση και χρήση cruelty free προϊόντων αποτελεί εξαιρετική λύση για μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, αποτροπή κακοποίησης των ζώων και φυσικά η σωστή φροντίδα του οργανισμού μας! Στο άρθρο που ακολουθεί θα γίνει αναφορά στα οφέλη που έχουν τα cruelty free καλλυντικά στην επιδερμίδα μας αλλά και στο περιβάλλον.

 

 

Cruelty free καλλυντικά: γιατί να τα επιλέξετε;

Ας ξεκινήσουμε από τη βασική διαφορά των cruelty free καλλυντικών, σε σχέση με τα υπόλοιπα: ο όρος «cruelty-free» αναφέρεται σε όλα εκείνα τα προϊόντα και τις δραστηριότητες που δεν συνεπάγονται κακοποίηση ή βλάβη ζώων. Κατά συνέπεια, στη βιομηχανία καλλυντικών , το cruelty-free σημαίνει ότι ένα συγκεκριμένο προϊόν και τα συστατικά του δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Για τον εύκολο εντοπισμό cruelty free καλλυντικών – και όχι μόνο – ο καλύτερος τρόπος είναι να αναζητήσετε το λογότυπο του κουνελιού που συνήθως τοποθετείται στο πίσω μέρος της ετικέτας, δίπλα στη λίστα συστατικών. Ανάλογα με τον οργανισμό που έχει επαληθεύσει το προϊόν, ενδέχεται να βρείτε ένα από τα ακόλουθα:

  1. Cruelty-Free International: Ένα λαγουδάκι που πηδάει
  2. PETA Cruelty-Free: Ένα κουνελάκι με ροζ αυτιά σε σχήμα καρδιάς
  3. Επιλέξτε Cruelty-Free: Ένα λαγουδάκι πάνω από την ετικέτα “Not Tested On Animals”

 

Cruelty free καλλυντικά: τι οφέλη έχουν;

Η επιλογή μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος με cruelty free προϊόντα μπορεί να περιορίσει τις επιλογές σας, αναγκάζοντάς σας να είστε προσεκτικοί και να αγοράζετε μόνο συγκεκριμένα προϊόντα. Παρόλα αυτή, η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και για τον ίδιο σας τον εαυτό:

  1. Ασφαλή προϊόντα: Τα cruelty free καλλυντικά αποτελούν την καλύτερη λύση για αποφυγή των χημικών. Τα cruelty free προϊόντα παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά και συμβάλλουν σημαντικά στη σωτηρία του πλανήτη και στην πρόληψη της θηριωδίας των ζώων.
  2. Περιβαλλοντικό αποτύπωμα: Ένα σύνολο από επιβλαβείς χημικές ουσίες, για το περιβάλλον και τα ζώα, όπως τα θειικά άλατα και τα parabens, που εμπλέκονται στη σύνθεση της προσωπικής σας φροντίδας καθώς και στα προϊόντα καθαρισμού, πρώτα υποβάλλονται σε δοκιμές σε ζώα. Στη συνέχεια, απορρίπτονται στο περιβάλλον. Κατά συνέπεια, η αγορά προϊόντων χωρίς αυτούς τους παράγοντες βοηθούν περιβάλλον και ζώα, ταυτόχρονα!
  3. Μη τοξικά προϊόντα με πληθώρα σε συστατικά: Η μετάβαση σε cruelty free προϊόντα εξασφαλίζει για το δέρμα σας προϊόντα ασφαλή και υγιεινά προς το δέρμα. Ενδεικτικός αριθμός για την πληθώρα συστατικών προς χρήση για cruelty free προϊόντα, είναι το 1000! Χίλια συστατικά ομορφιάς, αποδεδειγμένα για την ασφαλή χρήση τους σε καλλυντικά, τα οποία δε χρειάζεται να τεσταριστούν πάνω σε ζώα!

 

Cruelty free καλλυντικά: τι επιλογές έχετε;

Εάν σας έπεισαν τα πορίσματα για τα οφέλη των cruelty free προϊόντων, μπορείτε να κάνετε άμεσα τις αγορές σας και να κάνετε τη δοκιμή σας! Εάν, όμως, έχετε κάποιες αμφιβολίες, μπορείτε να δείτε παρακάτω cruelty free καλλυντικά προϊόντα όπως cruelty free mascara, cruelty free lip gloss , make up cruelty free και cruelty free primer, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες για περιποίηση, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

 

NYX Professional Makeup Ultimate Shadow & Liner Primer 8ml - 02 Light Medium
NYX Professional Makeup Ultimate Shadow & Liner Primer 8ml – 02 Light Medium

Βάση Σκιάς & Μολυβιού Ματιών

 

NYX Professional Makeup This Is Milky Lip Gloss Milkshake Flavor 4ml - Milk N Hunny
NYX Professional Makeup This Is Milky Lip Gloss Milkshake Flavor 4ml – Milk N Hunny

Lip Gloss με Κρεμώδη Υφή & Έντονη Λάμψη με Γεύση Milkshake

 

NYX Professional Makeup Worth the Hype Volumizing & Lengthening Mascara 32ml
NYX Professional Makeup Worth the Hype Volumizing & Lengthening Mascara 32ml

Μάσκαρα για Όγκο και Μήκος

 

NYX Professional Makeup Born To Glow Naturally Radiant Foundation 30ml – Porcelain

Χαρίζει Μέτρια Κάλυψη & Φυσικό Φωτεινό Αποτέλεσμα που Διαρκεί

 

Πηγές

The Importance of Using Cruelty-Free Skincare Products (skintrustclub.com)

8 Reasons To Switch To Cruelty-Free Beauty Products (mycocosoul.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα