×

Cruelty-free προϊόντα: Γιατί να τα επιλέγετε;

 12/04/2023 3m, 29s

Ο σύγχρονος καταναλωτής πλέον έχει στη διάθεσή του πολλές παραπάνω πήγες που υπάρχουν στην καθημερινότητά του, τις οποίες μπορεί να επιλέξει με σκοπό να λάβει την πληροφορία που επιθυμεί σχετικά με τα προϊόντα και τις αγορές που θέλει να πραγματοποιήσει. Η δύναμη και η δυναμική του πλέον με τη χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν, ενώ όλο και περισσότερο πριν πραγματοποιήσει μια αγορά συνηθίζει να ενημερώνεται σχετικά με τις τιμές, τη χρήση και τους τρόπους που δημιουργείται καθετί, ενώ δίνει μεγάλη βαρύτητα σε σχέση με το παρελθόν, στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα ζώα.

Εκτός από τις προτιμήσεις του σύγχρονου καταναλωτή και οι επιχειρήσεις πλέον, είτε δημιουργούνται εξ αρχής, είτε μεταβάλλουν στην πορεία τη στρατηγική και τη δραστηριότητά τους με στόχο να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή, με στόχο να μένουν ανταγωνιστικές αλλά και με γνώμονα το αντίκτυπό που έχουν προς την κοινωνία, το περιβάλλον, τους ανθρώπους καθώς και τα ζώα.

Όλη αυτή η άνοδος του διαδικτύου και της πληροφόρησης συνέβαλε στην καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών για προϊόντα κυρίως ομορφιάς όπως καλλυντικά, σαμπουάν, αντηλιακά και πολλά ακόμα στα οποία κατά τη δημιουργία τους και πριν γίνει η διάθεσή τους στο εμπόριο γίνονται τεστ σε ζώα. Αυτή η ενημέρωση δημιούργησε μια κινητοποίηση των καταναλωτών με σκοπό να αποφεύγεται η αγορά αυτών των προϊόντων, έτσι όλα τα παραπάνω και η συνείδηση πολλών εταιριών δημιουργήσαν τα γνωστά ως cruelty free προϊόντα.

 

Τι σημαίνει cruelty free προϊόντα;

Τα cruelty free καλλυντικά, cruelty free σαμπουάν, cruelty free αντηλιακά και γενικά τα cruelty free προϊόντα είναι τα προϊόντα αυτά που κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους,τόσο τα συστατικά, όσο και το τελικό προϊόν δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Πλέον η βία κατά των ζώων που πολλές φορές φέρει και το θάνατο τους, εφόσον χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο, έχουν πάρει πολύ πιο μεγάλες διαστάσεις. Οι εναντιώσεις είναι πλέον αρκετά αυξημένες και συχνές ενάντια σε αυτές τις εταιρίες, με αποτέλεσμα την άνοδο στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια σε εταιρίες και προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως cruelty free.

Σε αυτό έχει συμβάλλει και η προτίμηση τέτοιων προϊόντων από διάσημα άτομα, μιας και η συχνή διαφήμιση τους προάγει την καλύτερη και ευρύτερη προώθησή τους προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

 

Πόσο εύκολο είναι να βρεις cruelty free προϊόντα;

Πλέον στο εμπόριο, τόσο σε φυσικά καταστήματα, όσο και στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε cruelty free προϊόντα. Έτσι η αγορά τους μπορεί να γίνει άμεσα και εύκολα.

Εάν κάποιος παρατηρήσει τα συστατικά και τα χαρακτηριστικά ενός cruelty free σαμπουάν ή σε κάποιο από τα διαθέσιμα στο εμπόριο cruelty free αποσμητικά ή γενικά σε όποιο προϊόν ομορφιάς και περιποίησης επιλέξει, μπορεί εύκολα να διακρίνει τη σχετική πληροφορία.

Να σημειωθεί πως ένα cruelty free προϊόν μπορεί να ανήκει είτε σε μια μεγάλη γνωστή εταιρία που χρησιμοποιείς ήδη, είτε σε μια νέα μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο, τηρώντας τη συγκεκριμένη στρατηγική και ηθική για τα προϊόντα της και που γνωστοποιούν τα συστατικά δημιουργίας του εκάστοτε προϊόντος. Συνεπώς η ποιότητα των cruelty free προϊόντων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ενώ πολλές φορές είναι πιο ιδανικό για τον άνθρωπο και την επιδερμίδα του, καθώς μπορεί να είναι λιγότερο τοξικό, ενώ πολλές φορές μπορεί να είναι και ταυτόχρονα vegan προϊόν.

 

Γιατί να επιλέξω τελικά τα cruelty free προϊόντα;

Η αγορά προϊόντων περιποίησης ή προϊόντων καλλυντικών αποτελεί μια προσωπική επιλογή του καθενός που σαφώς συνήθως συνάδει με το διαθέσιμο χρηματικό ποσό που θέλει να διαθέσει ο καθένας, καθώς και με τις γενικές πεποιθήσεις και επιθυμίες που έχει όπως και με τις ανάγκες που θέλει να καλύψει.

Βέβαια η επιλογή cruelty free προϊόντων αποτελεί μια επιλογή που:

  • Ωφελείς τον εαυτός σου, την επιδερμίδα σου και γενικά σε εσένα, καθώς συνήθως δεν εμπεριέχουν βαριά τοξικά και χημικά συστατικά, που τις πιο πολλές φορές επιβαρύνουν αρνητικά εσένα όταν τα χρησιμοποιείς.
  • Προστατεύεις φυσικά εκατομμύρια ζώα τα οποία βασανίζονται, ενώ φτάνουν έως και τον θάνατο για τα προβλεπόμενα τεστ που απαιτεί η δημιουργία αυτών των προϊόντων.
  • Προστατεύεις το περιβάλλον, καθώς οι εταιρίες που παράγουν cruelty free προϊόντα, συνήθως έχουν αναπτυγμένη και την περιβαντολλογική συνείδηση.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα