×

Ενήλικη Γυναίκα: Δέρμα Με Ατέλειες

 10/04/2023 2m, 42s

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το δέρμα της ενήλικης γυναίκας!

Οι ατέλειες στο δέρμα της ενήλικης γυναίκας είναι ένα συχνό φαινόμενο. Ακριβώς εκεί που νόμιζες ότι είχες τελειώσει με τα σπυράκια, το δέρμα σου ξεκίνησε να έχει εξάρσεις; Δεν είσαι μόνη! Σχεδόν το 40%* των ενήλικων γυναικών αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δέρμα τους, όπως εσύ. Για να τα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να κατανοήσουμε ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες αυτών των εξάρσεων και ποιες οι ιδανικές λύσεις…

 

Ατέλειες του ενήλικα VS ατέλειες του εφήβου: ποιες είναι οι διαφορές;

Αν και οι εξάρσεις ακμής σου μπορεί να θυμίζουν αυτές της εφηβείας, είναι δύο δερματικά προβλήματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στους έφηβους, η επιδερμίδα είναι λιπαρή, οι ατέλειες βρίσκονται κυρίως στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι). Στις ενήλικες γυναίκες, το δέρμα είναι συνήθως μικτό, με διεσταλμένους πόρους και οι ατέλειες βρίσκονται κυρίως στη ζώνη U (κάτω σιαγόνα, πηγούνι…). Συχνά κόκκινα, τα σπυράκια αφήνουν πίσω τους υπολειπόμενα σημάδια.

 

Ένα πραγματικό ψυχολογικό αντίκτυπο

Αν και η ακμή είναι πολύ κοινή και αναμενόμενη στην εφηβεία, η εμφάνιση ατελειών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για την ενήλικη γυναίκα. Συνολικά, σχεδόν το 88,5%** από αυτές δηλώνουν αγχωμένες λόγω της ακμής. Φοβούνται την επίκριση, νιώθουν ότι κάνουν βήματα προς τα πίσω, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και πολλά άλλα.
Για το 83%** των ερωτηθέντων, αυτές οι εξάρσεις ακμής αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό εμπόδιο στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

 

Μία λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των γυναικών

Επειδή αυτές οι ανάγκες χρειάζονται μία εξειδικευμένη λύση, ιδανική για να αποκαταστήσει την ισορροπία του δέρματος και να διορθώσει τις ατέλειες, η Eau Thermale Avène δημιούργησε τη σειρά Cleanance WOMEN. Αποτελείται από 2 φροντίδες με αισθησιακά απαλά αρώματα, που μειώνουν τις ατέλειες, λειαίνουν και βελτιώνουν την υφή του δέρματος, μειώνοντας τους διεσταλμένους πόρους. Το αποτέλεσμα; Επιδερμίδα ορατά πιο λαμπερή, καθώς και μια ευχάριστη στιγμή ευεξίας και περιποίησης.

 

Το τελετουργικό:

Ο ορός διόρθωσης Cleanance WOMEN, έχει μία εξαιρετικά ανάλαφρη υφή προσφέροντας μοναδική ευχαρίστηση κατά την εφαρμογή ενώ τα δραστικά συστατικά της συμβάλλουν στην διόρθωση των ατελειών, τη σύσφιξη των πόρων και τη λείανση της υφής του δέρματος. Όλα αυτά, χαρίζοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη δόση φρεσκάδας για ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας. Bonus: είναι εξαιρετικό primer για το δέρμα με τάση ακμής!

 

Η Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας με χρώμα διορθώνει τις ατέλειες, συσφίγγει τους πόρους και ενυδατώνει μέχρι και 24 ώρες. Η ελαφριά και άνετη, ελαφρώς χρωματισμένη υφή της, αφήνει ένα ομοιόμορφο, ματ, απαλό και μεταξένιο τελείωμα. Προστατεύει το δέρμα από τις καθημερινές ακτίνες UV και τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου χάρη στο SPF 30.

Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας
Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας

 

Η φροντίδα λείανσης νύχτας Cleanance WOMEN διορθώνει τις ατέλειες, μειώνει τα υπολειπόμενα σημάδια ακμής και λειαίνει το δέρμα. Ενώ, παράλληλα, αντιμετωπίζει τα πρώτα ορατά σημάδια γήρανσης. Η απολαυστική της υφή χαρίζει απαλότητα και άνεση στην επιδερμίδα.

 

Έτσι οι γυναίκες με τάση ακμής μπορούν να δηλώνουν με σθένος «Έχει τις ατέλειές του αλλά τον αγαπώ, τον φροντίζω και αναδεικνύω την ομορφιά του γιατί Είναι ο τύπος μου»

* Έρευνα που διεξήχθη από την Pierre Fabre Dermatologie και το CSA Santé.

** Ποσοστό Γάλλων γυναικών ηλικίας από 25 έως 40 ετών που ανέφεραν ότι έχουν ήπια έως μέτρια ακμή, σύμφωνα με έρευνα των Pierre Fabre Dermatology και CSA Santé το 2012 σε 10.000 άτομα.

 

Πηγή Άρθρου: Avene

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα