×

Εστίες μολύνσεων στα καλλυντικά σου και όχι μόνο!

 13/02/2023 2m, 32s

Ξαφνική εμφάνιση ερεθισμών στο πρόσωπό σας, φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, σπυράκια στα ζυγωματικά, ερεθισμός στα βλέφαρα; Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από τις εστίες μικροβίων στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην υγιεινή μας φροντίδα και όχι μόνο!
Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα τις περιπτώσεις αυτές:

 

Ερεθισμοί στο πρόσωπο

Μπορούν να προκληθούν από:

  • Το βαζάκι της κρέμας σας! Αν χρησιμοποιείτε κρέμα σε βάζο προσώπου ή ματιών αποφύγετε να την εφαρμόζετε απευθείας με τα δάχτυλά σας καθώς οι άκρες των δακτύλων μας μεταφέρουν μικρόβια και εμείς με την σειρά μας τα μεταφέρουμε στην κρέμα. Καθαρίστε πολύ καλά τα χέρια σας πριν πάρετε το προϊόν ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα!
  • Το κινητό / ασύρματο τηλέφωνό σας! Αν μιλάτε αρκετές ώρες στο τηλέφωνο και δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρήσετε ερεθισμό ή ακόμη και μικρά σπυράκια στα μάγουλά σας και κοντά στα αυτιά. Αυτό συμβαίνει καθώς η οθόνη του τηλεφώνου σας συγκρατεί μικρόβια όταν την ακουμπάτε στο πρόσωπό σας, στο τραπέζι της καφετέριας, στην τσάντα σας και σε άλλα αντικείμενα. Τα μικρόβια αυτά μεταφέρονται και κάποιες φορές μπορούν να εξελιχθούν άσχημα. Χρησιμοποιείστε ακουστικά και καθαρίστε όσο συχνά μπορείτε την οθόνη του τηλεφώνου σας.

Σπυράκια στο πρόσωπο


Μπορούν να προκληθούν από:

  • Τα πινέλα του μακιγιάζ σας! Όλα τα πινέλα όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα αποκτούν και συγκρατούν μικρόβια ιδιαίτερα όταν τα αφήνετε στο νεσεσέρ σας και τα ξαναχρησιμοποιείτε. Αυτά μπορούν να μεταδοθούν τόσο στο πρόσωπό σας όσο και στα προϊόντα μακιγιάζ σας. Συνηθέστερο παράδειγμα αποτελεί το πινέλο του ρουζ. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρήσατε κάποιο σπυράκι στην περιοχή που βάζετε ρουζ ενώ το υπόλοιπο πρόσωπό σας είναι καθαρό! Φροντίστε να καθαρίζετε κάθε εβδομάδα τα πινέλα σας καθώς και τα σφουγγαράκια που εφαρμόζετε το makeup!
  • Από προϊόν μορφής compact – αν τα σπυράκια δεν υποχωρήσουν έπειτα από τον καθαρισμό των πινέλων σας μάλλον ήρθε η στιγμή να αποχωριστείτε το ρουζ σας και να πάρετε ένα καινούργιο καθώς τα μικρόβια έχουν μεταφερθεί στο προϊόν!

 

Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Μπορεί να προκληθεί από:

  • Χτένες και βούρτσες. Κάθε φορά που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, σκόνη, ρύποι και όλα τα κατάλοιπα των προϊόντων styling μεταφέρονται και παραμένουν γύρω από το δόντια της βούρτσας ή της χτένας σας. Αυτά με την σειρά τους κάθε φορά που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μεταφέρονται ξανά και πολλαπλασιάζονται με κίνδυνο να προκαλέσουν ερεθισμό και φαγούρα στο τριχωτό. Γι’ αυτό θα πρέπει τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε και να απολυμαίνεται σωστά τις βούρτσες σας καθώς να δίνετε προσοχή στις βούρτσες που σας χρησιμοποιούν στο κομμωτήριο!

 

Ερεθισμένο άνω και κάτω βλέφαρο

Μπορεί να προκληθεί από:

  • Σκιές σε compact μορφή ή σε μορφή σκόνης. Υπάρχει η συνήθεια λόγω χρόνου ή ευκολίας η εφαρμογή των σκιών να γίνεται με τα δάχτυλα. Αυτό απαιτεί άρτιο καθαρισμό των χεριών καθώς τα μικρόβια οι υπάρχουν στα χέρια μας μεταδίδονται στο προϊόν και έπειτα στα μάτια μας.
    Χρησιμοποιείστε τα πινέλα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μάτια και φροντίστε για τον σωστό καθαρισμό τους!

 

Επιμέλεια άρθρου: Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist 

Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα